صفحه اصلی / بین الملل / وزیر خارجه پیشین آمریکا : توافق هسته‌ای با ایران بدون نابودی تمام سایت‌های غنی‌سازی ارزشی ندارد

مایک پامپئو، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده

وزیر خارجه پیشین آمریکا : توافق هسته‌ای با ایران بدون نابودی تمام سایت‌های غنی‌سازی ارزشی ندارد

مایک پامپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، در یادداشتی شروطی سخت برای توافق با ایران مطرح کرده که شامل نابودی سایت‌های غنی‌سازی، قطع حمایت از گروه‌های مقاومت و انحلال سپاه است. او همچنین با تهدید به گزینه نظامی، خواستار بازگشت به سیاست فشار حداکثری شده که به اذعان مقامات آمریکایی موفقیتی نداشته است.
مایک پامپئو و تهدید به گزینه نظامی علیه ایران

سرویس خبری ایران من: مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است. در این شرایط، مایک پامپئو، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده، یادداشتی جنجالی منتشر کرده است. او در این یادداشت شروط سختگیرانه و غیرقابل قبولی برای توافق با ایران مطرح کرده است. لحن تهدیدآمیز این یادداشت، تداوم رویکرد خصمانه برخی مقامات آمریکایی نسبت به ایران را نشان می‌دهد.

 

مواضع جنگ‌طلبانه پامپئو علیه ایران

 

وزیر خارجه پیشین ایالات متحده مواضع جنگ‌طلبانه‌ای در قبال ایران دارد. او برای توافق با ایران شروط سختی تعیین کرده است.

 

به گزارش ایران من، پامپئو سال‌هاست سیاست‌های تندی را علیه جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌کند. او تاکید کرده توافقی که فقط بر روی غنی‌سازی متمرکز باشد، «نه تنها خوشبختی نمی‌آورد بلکه مرگ و بدبختی بیشتری ایجاد می‌کند».

 

پامپئو در یادداشتی برای وبگاه «فری پرس» با ادبیاتی توهین‌آمیز به سیاست‌های ایران حمله کرد. او در این یادداشت سه شرط اصلی برای هرگونه توافق جدید دولت ترامپ با ایران تعیین کرد:

 

۱-نابودی تمام سایت‌های غنی‌سازی اورانیوم

 

۲-توقف کامل حمایت از گروه‌های مقاومت منطقه

 

۳-بستن پیمان صلح با همسایگان عرب حوزه خلیج فارس و منحل کردن سپاه پاسداران

 

ادعای ضعف ایران و تهدید به گزینه نظامی

 

پامپئو ادعا کرده ایران در موضع ضعیفی قرار دارد و دولت ترامپ موضع برتری دارد. او درباره توافق احتمالی ایران و آمریکا ابراز تردید کرده است. به گفته او توافقی که به ایران اجازه دهد فعالیت هسته‌ای را ادامه دهد، «ارزش بسته شدن ندارد».

 

در دو هفته اخیر، دو دور مذاکرات غیرمستقیم بین عراقچی و ویتکاف در عمان و رم برگزار شده است. این مذاکرات هفته آینده نیز ادامه خواهد داشت.

 

پامپئو همچنین ایران را به گزینه نظامی تهدید کرد. او مدعی شد در صورت حمله، متحدان ایران واکنشی نشان نخواهند داد. این ادعا بیشتر از توهم قدرت و ناآگاهی او از توانمندی‌های بازدارنده ایران حکایت دارد.

 

وزیر خارجه پیشین آمریکا از رویکرد دیپلماتیک دولت ترامپ دفاع کرد. او گفت اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، «حمله نظامی روی میز است». این موضع نشان می‌دهد جریان تندرو آمریکایی هنوز میان «توافق تحمیلی» و «جنگ» مردد است.

 

ایران همواره تأکید کرده برنامه هسته‌ای‌اش کاملاً صلح‌آمیز است. مقامات ایرانی بارها گفته‌اند تهدید و تحریم راه به جایی نمی‌برد و پاسخ ایران را قاطع‌تر خواهد کرد.

 

درخواست اجرای مجدد سیاست فشار حداکثری

 

پامپئو در این یادداشت خواستار اجرای مجدد سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران شد. این در حالی است که بسیاری از مقام‌های آمریکایی اعتراف کرده‌اند این سیاست‌ها نتوانست ایران را به تسلیم وادار کند.

 

او نوشت: «فشار حداکثری ما در دوره اول ترامپ باعث شد رژیم ایران تقریباً ورشکسته شود. کمتر از دو سال بعد، ایران از نظر اقتصادی به بن‌بست کامل رسید. اگر دولت بایدن به رژیم ایران کمک نمی‌کرد»، ایران با کمبود شدید منابع مواجه می‌شد.

 

خبرهای دیگر

ترامپ در حال امضای قرارداد تجاری با رهبران کشورهای خلیج فارس

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

دیدار رسمی پوتین و مقامات ایران در تهران

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه

توافق چین و آمریکا برای کاهش تعرفه‌های تجاری در مذاکرات ژنو

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمزیکا

ترامپ در نشست با رهبران کشورهای عربی خلیج فارس

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان