سرویس خبری ایران من: در تحولی مهم برای محیط زیست ایران، پروژه بحثبرانگیز پتروشیمی میانکاله با دستور مستقیم رئیسجمهور متوقف شد. این تصمیم پس از دو سال تلاش مستمر فعالان محیط زیست و اعتراضات گسترده مردمی صورت گرفت. میانکاله به عنوان یکی از مهمترین زیستگاههای طبیعی ایران، با این تصمیم از تهدید جدی صنعتیسازی نجات یافت. این پیروزی نشان داد که تلاشهای جمعی جامعه مدنی و دوستداران محیط زیست میتواند منجر به تغییرات مثبت در سیاستهای زیستمحیطی کشور شود.
اعلام رسمی توقف پروژه
به گزارش ایران من، «فاطمه مهاجرانی» امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: با دستور مستقیم رئیسجمهور به استاندار مازندران و در پاسخ به نگرانیهای فعالان محیطزیست و جامعه، پروژه پتروشیمی میانکاله متوقف شد.
جزئیات تصمیم در جلسه هیات دولت
پایگاه اطلاعرسانی دولت با انتشار این خبر به نقل از سخنگوی دولت، نوشت: در جلسه صبح امروز هیات دولت شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گزارشی در خصوص فعالیت پروژه میانکاله ارائه داد. در پی آن، رئیس جمهور بلافاصله با استاندار مازندران تماس گرفت و دستور توقف فعالیت پروژه پتروشیمی میانکاله را صادر کرد.
به گزارش ایران من، پیش از این مدیرکل حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست از پیگیری حقوقی برای توقف فعالیتهای اجرایی این طرح خبر داده بود.
سابقه پروژه جنجالی میانکاله
گفتنی است، طی روزهای اخیر انتشار تصاویری از ورود ماشینآلات راهسازی به مرتع حسینآباد بهشهر در شبکههای اجتماعی و صفحههای کنشگران محیط زیست، یک بار دیگر نام این طرح پرحاشیه را سر زبانها انداخت.
مسئولان کشور کلنگ این طرح را بدون دریافت مجوز ارزیابی اثرات زیستمحیطی در ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ با حضور وزیر کشور وقت به زمین زدند. پس از حدود ۲۰ ماه کش و قوس و مخالفتهای گسترده، وزارت نفت در آبان ۱۴۰۲ موافقتنامه احداث پتروشیمی در این عرصه را باطل کرد.
پس از آن هم مردم و دوستداران محیط زیست برای بازپسگیری عرصه ۹۰ هکتاری درخواستهای خود را مطرح کردند.