سرویس خبری ایران من: دادستان کل آمریکا سیاست جدیدی برای مقابله با افشاگریها اعلام کرد. این سیاست به دولت اجازه میدهد سوابق تلفنی خبرنگاران را بررسی کند. تغییر این سیاست واکنشهای متعددی را برانگیخته است. دولت ترامپ افشاگریهای اخیر را غیرقانونی میداند.
بازگشت سیاست دسترسی به سوابق تلفنی خبرنگاران
دادستان کل ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که تلاش برای ضبط سوابق تلفن خبرنگاران به منظور افشای اطلاعات از سر میگیرد. اکسیوس این گزارش را روز شنبه منتشر کرد.
اکسیوس این تصمیم را تغییر کامل در سیاستی میداند که بایدن در پیش گرفت. مریک گارلند، دادستان وقت آمریکا، این سیاست را با هدف محدود کردن احضاریههای مربوط به جمعآوری اطلاعات خبرنگاران وضع کرد.
واکنش دادستان کل به افشاگریهای اخیر
باندی با اشاره به افشاگریهای اخیر علیه دولت دونالد ترامپ، در یک یادداشت داخلی که اکسیوس به آن دست یافته، نوشته است: «این رفتار (افشاگریها) غیرقانونی و اشتباه است و باید متوقف شود».
دادستان کل ایالات متحده در این یادداشت افزود: «من به این نتیجه رسیدهام که لغو سیاستهای مریک گارلند ضروری است». به گفته او، این سیاستها مانع وزارت دادگستری از ارائه درخواست سوابق و شهادت اعضای رسانههای خبری در شناسایی و مجازات عاملان افشاگری میشود.
تحقیقات درباره افشاگران اطلاعاتی
این یادداشت در زمانی منتشر میشود که دفتر دادستان کل برای تحقیق درباره دستکم سه مظنون به افشاگری آماده میشود. تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی، روز چهارشنبه این افراد را به دفتر دادستانی ارجاع داد.
گابارد ماه گذشته در پلتفرم «ایکس» از شناسایی یک افشاگر در جامعه اطلاعاتی خبر داد. این فرد اخبار ایران و اسرائیل را با روزنامه واشنگتن پست به اشتراک گذاشته بود. گابارد در این پست به محتوای اخبار افشا شده و نام روزنامهنگار افشاگر اشارهای نکرد.
انتقادها از مدیریت اطلاعات حساس
اکسیوس در ادامه به اخبار مربوط به پنتاگون تحت ریاست پیت هگست اشاره کرده است. برخی رسانهها هگست را فردی پارانوئید، مغرور و بیاحتیاط در مورد اطلاعات حساس توصیف کردهاند.
باندی نیز در یادداشت خود خاطرنشان کرده است که براساس قانون جدید، «رسانههای خبری باید در وزارت دادگستری به احضاریهها پاسخ دهند». آنها باید «اطلاعات لازم را در اختیار این وزارتخانه بگذارند».