صفحه اصلی / بین الملل / تخت روانچی: غنی‌سازی صفر درصد و توان موشکی ایران در مذاکرات مطرح نشده است

مجید تخت‌روانچی، معاون وزارت خارجه

تخت روانچی: غنی‌سازی صفر درصد و توان موشکی ایران در مذاکرات مطرح نشده است

در نشست کمیسیون امنیت ملی، فرمانده نیروی دریایی بر اقتدار ایران در خلیج فارس تأکید کرد و ادعای آمریکا درباره ناوشکن زاگرس را رد نمود. معاون وزیر خارجه گزارشی از مذاکرات هسته‌ای با آمریکا ارائه داد و بر خطوط قرمز ایران در غنی‌سازی، رفع تحریم‌ها و عدم مذاکره درباره توان موشکی تأکید کرد.
اقتدار نیروی دریایی ایران در خلیج فارس و مذاکرات هسته‌ای

سرویس خبری ایران من: در روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نشستی مهم با حضور فرمانده نیروی راهبردی دریایی ارتش و معاون سیاسی وزیر امور خارجه برگزار کرد. در این نشست، موضوعات مهمی از جمله اقتدار دریایی ایران و روند مذاکرات هسته‌ای با آمریکا مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این گزارش، جزئیات مطرح شده در این نشست را منعکس می‌کند.

 

تأکید بر اقتدار ایران در خلیج فارس و آبراه‌های بین‌المللی

 

«ابراهیم رضایی» در توضیح نشست عصر امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: در نشست امروز امیردریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی راهبردی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مهمان کمیسیون بود و در سخنان خود با اشاره به خلیج فارس، آنرا از ابتدای تاریخ و تا ابد، خلیج فارس بوده و خواهد بود.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: طبق گفته امیر ایرانی، این خلیج با نام شهدای کشورمان عجین شده و امروز به برکت انقلاب اسلامی و مجاهدت و ایثارشهیدان و فرماندهی مقام معظم رهبری، نه تنها در خلیج فارس بلکه اقیانوس هند و همه آبراه‌ها و اقیانوس‌های جهان در سیطره نیروی دریایی نظام جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و پرچم ارزشمند ایران به همراه شناورهای رزمی در این آبراه‌ها، عظمت جمهوری اسلامی ایران را نشان می‌دهند.

 

وی تصریح کرد: امیرایرانی در این نشست به خبرسازی چندی پیش آمریکا درباره مورد اصابت قرار دادن ناوشکن زاگرس ایران در دریای سرخ اشاره کرد و گفت که این ادعا جوک قرن بود و این نیرو برای نشان دادن اقتدار نیروی دریایی، ناوشکن زاگرس را بعد از آن خبرسازی رخ نمایی کردیم.

 

رضایی درباره تحلیل امیرایرانی از تحرکات این نیرو در آب‌های منطقه گفت: فرمانده نیروی راهبردی دریایی ارتش تاکید کرد که دست این نیرو در دفاع از ایران در برابر دشمنان پر است. وی با اشاره به اعلام حمایت اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از نیروی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی، گفت: اعضای کمیسیون از همه مجاهدت‌های این نیرو در جهت اقتدار آفرینی برای نظام اسلامی، در آب‌های بین المللی تقدیر کردند. همچنین در این نشست از امیرایرانی به مناسبت روز خلیج فارس به نمایندگی از همه تلاش‌گران این نیرو تقدیر شد.

 

جزئیات مذاکرات هسته‌ای با آمریکا و خطوط قرمز ایران

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه در ادامه این نشست معاون سیاسی وزیر امورخارجه گزارشی از مذاکرات اخیر جمهوری اسلامی با طرف آمریکایی ارائه داد، گفت: آقای تخت روانچی به ۲ دور قبلی مذاکرات اشاره کرده و گفتند که مذاکرات دور اول و دوم درباره کلیات بود و انتظار می‌رفت در دور سوم وارد جزئیات شویم. همچنین به مواضع متناقض آمریکایی‌ها اشاره و تاکید کردند که غنی سازی در داخل خط قرمز کشور است و از آن کوتاه نمی‌آییم.

 

رضایی اضافه کرد: آقای تخت روانچی تاکید کرد که در مذاکرات تلاش شد که چارچوب لازم مشخص شده و بعد وارد جزئیات و متن شویم. همچنین تاکید کردند که عمان واسط مذاکرات بود و در ادامه هم خواهد بود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره محتوای مذاکره روز گذشته در عمان عنوان کرد: طبق گفته معاون سیاسی وزیر امورخارجه، ایجاد اطمینان برای صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران و تعیین چارچوب و رفع همه تحریم‌ها در دور سوم مذاکرات بحث شد.

 

رضایی ادامه داد: در این نشست بر موضوع بهره مندی جمهوری اسلامی ایران از منافع اقتصادی و عادی سازی تجارت از طریق لغو تحریم‌ها باید اطمینان حاصل شود و مردم ایران از منافع اقتصادی توافق منتفع شوند و تجارت عادی شده و تحریم‌ها در عمل لغو شود. همچنین باید جمهوری اسلامی ایران از پایدار بودن توافق اطمینان حاصل کند.

 

این نماینده مجلس اضافه کرد: طبق گفته تخت روانچی، اقدامات مخرب در طول مذاکرات و بعد از توافق احتمالی نباید انجام شود و تحریم‌های نفتی، پتروشیمی، گاز، کشتیرانی، روابط مالی و بانکی باید رفع شده و منابع و پول‌های ایران در خارج از کشور آزاد شوند. همچنین همه تحریم‌های صنعتی، تجاری، حمل ونقل، بیمه، تحریم نهادها و افراد باید لغو و موضوع پرونده ایران در شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام باید خاتمه یابد.

 

وی درباره توضیح معاون سیاسی وزیر امورخارجه درباره سازوکارمذاکرات اخیر گفت: طبق گفته آقای تخت روانچی مذاکرات تلفیقی از مذاکرات تیم کارشناسی و روسای هیات‌ها بود و جلسه آینده شنبه است ولی مکان برگزاری مذاکرات هنوز مشخص نیست.

 

موضع ایران در قبال تحریم‌ها و ادامه مذاکرات

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: معاون سیاسی وزیرامورخارجه در ارزیابی خود از گفت‌وگوهای عمان تاکید کرد که گفت‌وگوها منفی نبود یا نشانه‌ای از تهدید و بداخلاقی از سوی طرف مقابل هم وجود نداشت و اینکه در گفت‌وگوهای آینده باید وارد جزئیات شویم.

 

رضایی اضافه کرد: آقای تخت روانچی تاکید کرد که ما اقتصاد را به مذاکرات گره نزده وبه مذاکرات با احتیاط نگاه می‌کنیم. همچنین برهمکاری با چین و روسیه تاکید کرد واینکه جمهوری اسلامی درسطوح بالا با این کشورها در ارتباط است.

رضایی یادآور شد: معاون سیاسی وزیر امورخارجه توضیحاتی درباره روابط با چین و روسیه ارائه داده و تاکید کرد که غنی سازی صفر درصد، موضوع موشکی یا قدرت دفاعی و منطقه‌ای ایران، در مذاکرات مطرح نشده است. چرا که این موارد جزء خطوط قرمز جمهوری اسلامی است که درباره آنها مذاکره نخواهیم کرد و مذاکرات فقط در حوزه هسته‌ای است.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: معاون سیاسی وزیر امورخارجه در این نشست تاکید کرد اگر طرف آمریکای بخواهد موضوعی را تحمیل کند، قطعا ایران نخواهد پذیرفت و جمهوری اسلامی بر اساس دستورعمل‌ها مذاکره می‌کند. همچنین آقای تخت روانچی گفت که باید هرچه زودتر معاهده جامع ایران و روسیه به تصویب مجلس برسد.

وی ادامه داد: در این جلسه تاکید شد اگر مکانسیم ماشه فعال شود، جمهوری اسلامی ایران اهرم‌های خود را فعال خواهد کرد که از آن جمله خروج از ان. پی.تی است.

 

رضایی درباره سخنان اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این نشست عنوان کرد: عدم گره زدن مذاکرات به اقتصاد، توجه به شرق به ویژه چین و روسیه، رعایت توازن هسته‌ای در مذاکرات، جلوگیری از دادن امتیاز بی‌جا در مذاکرات، عدم مذاکره درباره خطوط قرمز جمهوری اسلامی، لزوم تذکر به هیات آمریکایی درباره تحریم ایران همزمان با مذاکرات، لزوم مشخص شدن دقیق تعهدات آمریکا، انتقاد شدید از مواضع متناقض آمریکایی‌ها، لزوم طلبکار بودن در مذاکرات و عدم انفعال در مذاکرات از جمله مواردی بود که نمایندگان در سخنان خود به آن اشاره کردند.

 

رضایی درباره سخنان رئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در این نشست خاطرنشان کرد: آقای ابراهیم عزیزی هم در این نشست گفت که مجلس از هر اقدامی که منافع ملی و عزت کشور را در بر گیرد، حمایت کرده و مذاکرات باید سبب تامین امنیت ملی کشور شود.

 

خبرهای دیگر

mage_key_phrase> پوتین پیشنهاد مذاکرات صلح با اوکراین در استانبول را مطرح کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین

مذاکرات صلح روسیه و اوکراین: درخواست آتش‌بس و تلاش‌های دیپلماتیک

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین

دیدار ترامپ با رهبران خاورمیانه برای مذاکرات صلح

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

دیدار عراقچی و بدر البوسعیدی در مسقط برای مذاکرات ایران-آمریکا 

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان