سرویس خبری ایران من: وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در نشست کویت مواضع مهم منطقهای خود را اعلام کردند. این نشست که در شرایط حساس منطقه برگزار شد، بر حمایت از فلسطین و محکومیت اقدامات اسرائیل تمرکز داشت. وزیران ضمن بررسی تحولات منطقهای، از تلاشهای دیپلماتیک برای حل بحرانها حمایت کردند.
محکومیت طرح کوچ اجباری فلسطینیان
به گزارش ایران من، وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در کویت جمع شدند. شرکتکنندگان اقدام اسرائیل برای ایجاد نهادی با هدف کوچ اجباری ساکنان غزه را محکوم کردند. آنها توقف فوری حملات را خواستند. وزیران رفع محاصره و تضمین حقوق مشروع ملت فلسطین را مطالبه کردند.
کشور کویت صد و شصت و چهارمین نشست وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را میزبانی کرد. روزنامه سبق این خبر را گزارش داد.
بررسی تحولات منطقهای و بینالمللی
وزیران در این نشست روند همکاریهای مشترک کشورهای حوزه خلیج فارس را بررسی کردند. آنها آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی را مورد بحث قرار دادند. اوضاع نوار غزه بهویژه مورد تبادل نظر قرار گرفت.
بیانیه پایانی این نشست بر حمایت قاطع شورای همکاری از ملت فلسطین تأکید کرد. حاضران پایان فوری محاصره نوار غزه را خواستند. آنها بازگشایی همه گذرگاهها برای ورود کمکهای بشردوستانه و امدادی را مطالبه کردند.
مواضع شورای همکاری درباره فلسطین
وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بر لزوم تأمین حمایت بینالمللی از ملت فلسطین تأکید کردند. آنها توقف هدف قرار دادن غیرنظامیان را خواستند.
شورای وزیران شورای همکاری خلیج فارس در بخش مهمی از بیانیه اعلام کرد که از تصمیم اسرائیل متأسف و نگران است. این رژیم نهادی برای کوچاندن فلسطینیها از غزه ایجاد کرده است. شورا این اقدام را قویاً محکوم کرد.
این شورا هرگونه تلاش برای جابهجایی اجباری ساکنان غزه را غیرقابل قبول دانست. آنها بر لزوم احترام به حقوق مشروع ملت فلسطین تأکید کردند.
بیانیه تجاوزات نظامی اسرائیل به نوار غزه را محکوم کرد. وزیران این اقدام را اقدامی در راستای تشدید بحران ارزیابی کردند.
حمایت از راهکار دو دولتی و گفتوگوهای دیپلماتیک
شورای همکاری حمایت خود را از کمیتهای اعلام کرد که در چارچوب اجلاس مشترک عربی تشکیل شده است. عربستان سعودی ریاست این کمیته را بر عهده دارد. هدف این کمیته توقف تجاوز به غزه و اجرای طرح بازسازی است.
وزرای خارجه کشورهای عضو از جامعه جهانی خواستند تا مداخله کند. آنها میخواهند جامعه جهانی از هدف قرار گرفتن موجودیت فلسطینیها در شهر قدس جلوگیری کند. وزیران همچنین خواستند از تلاشها برای تحمیل حاکمیت اسرائیل بر این شهر ممانعت شود.
آنها بار دیگر بر حمایت خود از اجرای راهکار موسوم به دو دولتی تأکید کردند.
برخی اعضای شورای همکاری خلیج فارس در بخش پایانی بیانیه مجدداً همسو با سیاستهای امارات عمل کردند. آنها ادعاهایی درباره جزایر ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی مطرح کردند.
وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس از گفتوگوهای بین ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران استقبال کردند. آنها تلاشهای عمان در میزبانی و تسهیل این مذاکرات سطح بالا را ارج نهادند.
آنها بر حمایت خود از این تلاشهای دیپلماتیک تأکید کردند. وزیران اتخاذ رویکرد گفتوگو برای حل اختلافات و منازعات از طریق روشهای مسالمتآمیز را حمایت کردند. آنها ابراز امیدواری کردند که این مذاکرات به تحقق امنیت و ثبات منطقهای و بینالمللی منجر شود.
حاضران مراتب تسلیت و همدردی خود را با جمهوری اسلامی ایران ابراز داشتند. آنها با خانوادههای قربانیان انفجار در بندر رجایی واقع در شهر بندرعباس در جنوب ایران همدردی کردند. وزیران برای مجروحان آرزوی شفای عاجل کردند.