صفحه اصلی / بین الملل / آمریکا پس از حمله به تاسیسات هسته‌ای خواستار مذاکره مستقیم با ایران شد

مارکو روبیو، وزیر امورخارجه ایالات متحده

آمریکا پس از حمله به تاسیسات هسته‌ای خواستار مذاکره مستقیم با ایران شد

آمریکا پس از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران خواستار مذاکرات مستقیم شده است. کاخ سفید بر بازگشت تهران به میز مذاکره تأکید دارد اما راهبرد مشخصی ندارد. نمایندگان کنگره از عدم اطلاع‌رسانی قبلی انتقاد کرده و برخی ترامپ را لایق استیضاح دانسته‌اند. آینده روابط نامشخص است.
مذاکرات دیپلماتیک آمریکا و ایران پس از حمله به تاسیسات هسته‌ای

سرویس خبری ایران من: مقامات آمریکایی پس از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، بر مذاکرات مستقیم تأکید می‌کنند. کاخ سفید خواستار بازگشت تهران به میز مذاکره شده است. نمایندگان کنگره نگرانی‌های جدی درباره راهبرد آینده ابراز کرده‌اند. بحث‌های گسترده‌ای در مجلس نمایندگان درباره این موضوع شکل گرفته است.

 

موضع مقامات آمریکایی درباره مذاکرات مستقیم

 

به گزارش ایران من، ۶ روز پس از حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران، مقامات ارشد کاخ سفید خطاب به اعضای مجلس نمایندگان اعلام کردند که اکنون بر بازگشت تهران به پای میز مذاکره تمرکز کرده‌اند. نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه تاکید کرده‌اند که هیچ راهبردی برای انجام این کار مشخص نیست.

 

 

مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان دیروز جمعه پس از یک جلسه توجیهی طبقه‌بندی شده با حضور همه اعضا، به خبرنگاران گفت: «یکی از مواردی که امروز صبح مورد بحث قرار گرفت این است که اکنون ایران باید در مذاکرات مستقیم شرکت کند و با حسن نیت با ما تعامل کند. این مذاکرات نباید از طریق شخص یا کشور ثالث انجام شود. آنها باید با ما سر میز مذاکره بنشینند.

 

واکنش‌های متفاوت نمایندگان کنگره

 

رئیس سابق کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان ابراز تردید کرد و به سی‌ان‌ان گفت: «من عاشق ایده فرصت دادن به صلح هستم و بیایید امتحان کنیم. شما باید مذاکرات را امتحان کنید. اما ما این کار را برای چه مدت، یک ماه انجام خواهیم داد؟ سپس آنها مخفیانه عمل خواهند کرد.»

 

چندین قانونگذار دیگر نیز در این زمینه به سی‌ان‌ان تاکید کردند که گام‌های بعدی دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده در مورد دیپلماسی با ایران مشخص نیست.

 

جیم هیمز عضو ارشد دموکرات کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان در این خصوص تشریح کرد: «هیچ کس از دولت فاش نکرده که هرگونه پیشنهاد یا بحثی در جبهه دیپلماتیک در حال انجام است».

 

انتقادات کنگره از عدم اطلاع‌رسانی

 

سی‌ان‌ان خاطرنشان کرده است که حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران بدون اطلاع کنگره انجام شد و این موضوع بحث‌های جدی ایجاد کرده است. بسیاری از دموکرات‌ها از اینکه هیچ هشدار رسمی در این خصوص از سوی دولت دریافت نکرده‌اند، خشمگین هستند. حتی برخی ترامپ را به همین دلیل لایق استیضاح دانستند.

 

بیل فاستر عضو دموکرات این مجلس و دکترای فیزیک که پیش از این ۲۵ سال را در یک آزمایشگاه تحقیقاتی ملی گذرانده است، اظهار ناامیدی کرد. او گفت که دولت نگفته هدف از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران «ایمن‌سازی یا نابودی» مواد هسته‌ای ایران است.

 

فاستر افزود: «صادقانه بگویم، تصویرسازی بسیار خوش‌بینانه‌ای از آنچه که در این حمله انجام شده و نشده است، وجود دارد. ما درک و کنترلی از محل نگهداری تمام این مواد نداریم.»

 

خبرهای دیگر

سرمایه‌گذاری روسیه در افغانستان

رستم خبیبولین، رئیس مرکز تجاری روسیه در افغانستان

ولید جنبلاط رهبر دروزی‌های لبنان در کنفرانس خبری

ولید جنبلاط، رهبر دروزی‌های لبنان

مراسم گرامیداشت شهدای پلیس با حضور فرمانده کل انتظامی

احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور

قربانیان حمله شیمیایی سردشت ۱۳۶۶

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان