سرویس خبری ایران من: جنگ اوکراین که بیش از سه سال از آغاز آن میگذرد، همچنان یکی از مهمترین چالشهای امنیتی جهان محسوب میشود. با تغییر رهبری در آمریکا و ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، سیاستهای جدیدی در قبال این درگیری شکل گرفته است که تأثیرات قابل توجهی بر روند مذاکرات صلح و ادامه نبرد خواهد داشت.
اظهارات زلنسکی درباره ترامپ و پایان جنگ
به گزارش ایران من از تارنمای ایندیپندنت، ولودیمیر زلنسکی به «نیوزمکس» گفت که نمیخواهد از کسی انتقاد کند، «اما رئیسجمهور بایدن نتوانست به این جنگ پایان دهد. اطمینان دارم که رئیسجمهور ترامپ میتواند این کار را انجام دهد.»
رئیسجمهوری اوکراین افزود که ترامپ «فرصتی مناسب» به ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه میدهد تا به جنگ خود پایان دهد.
تداوم درگیریهای نظامی و تبادل اجساد
این اظهارات پس از آن مطرح شد که نیروهای روسی به «کریویریه»، زادگاه زلنسکی و دیگر شهرها به طور گسترده حمله کردند.
مقامات اعلام کردند که روسیه اخیرا چهار شهر اوکراین را بمباران کرد و در حملهای که بهطور عمده زیرساختهای انرژی را هدف قرار داد، حداقل ۱۵ نفر زخمی شدند.
طبق این گزارش، واحدهای پدافند هوایی روسیه نیز ۱۲۲ پهپاد اوکراینی که مسکو را هدف قرار داده بودند، شبانه منهدم کردند.
در حالیکه جنگ روسیه و اوکراین با گذشت بیش از سه سال همچنان ادامه دارد، ولادیمیر مدینسکی دستیار رئیسجمهوری روسیه و رئیس هیات روسی در مذاکرات با اوکراین، امروز اعلام کرد که مسکو در چارچوب توافقات استانبول، پیکر یکهزار سرباز اوکراینی را به کییف تحویل داده است.
این مقام روس در پیامرسان «تلگرام» نوشت: در ادامه توافقات استانبول، امروز یکهزار پیکر دیگر از نظامیان نیروهای مسلح اوکراین به این کشور تحویل داده شد.
سیر تاریخی درگیری و تحریمهای غرب
به گزارش ایران من، رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه سه روز پس از آن، در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
تغییر سیاست آمریکا در دوره ترامپ
این در حالی است که با گذشت بیش از ۶ ماه از دوره دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ، سیاست آمریکا در قبال روسیه وارد فاز جدیدی شده است؛ از ارسال سامانههای دفاع هوایی «پاتریوت» به کییف و اعلام مهلت ۵۰روزه به پوتین برای توافق صلح تا تهدید به وضع تعرفههای ۱۰۰ درصدی علیه مسکو. این اقدامات منجر به تشدید تنشها میان ایالات متحده و روسیه شده است.
واشنگتن امروز با سیاست قاطعتری نسبت به گذشته در جنگ اوکراین دخالت کرده و بار دیگر خود را در صف مهمترین تامینکنندگان تسلیحات دفاعی برای مقابله با روسیه قرار داده است.