صفحه اصلی / بین الملل / آلمان تمام کنسولگری‌های ایران را تعطیل کرد

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان

آلمان تمام کنسولگری‌های ایران را تعطیل کرد

آلمان در واکنش به اعدام جمشید شارمهد، دستور تعطیلی سه کنسولگری ایران را صادر کرد. وزیر خارجه آلمان ضمن محکوم کردن این اقدام، خواستار تحریم‌های جدید علیه ایران شد. ۳۲ کارمند کنسولگری باید خاک آلمان را ترک کنند.
تعطیلی کنسولگری‌های ایران در آلمان - ساختمان وزارت خارجه آلمان در برلین

سرویس خبری ایران من: تنش‌های دیپلماتیک میان آلمان و ایران به دنبال اعدام جمشید شارمهد به اوج خود رسیده است. این رویداد منجر به اتخاذ تصمیمات جدی از سوی دولت آلمان شده که می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای روابط دو کشور داشته باشد.

تصمیم قاطع برلین در قبال تهران

آلمان دستور تعطیلی تمامی کنسولگری‌های ایران را صادر کرد. آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که هر سه کنسولگری ایران در این کشور باید تعطیل شوند. برلین همچنین در پی اعمال تحریم‌های سراسری اتحادیه اروپا علیه ایران است. خانم بربوک روز پنجشنبه اعلام کرد که در واکنش به اعدام جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی، سه کنسولگری ایران در فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ تعطیل خواهند شد.

واکنش‌های دیپلماتیک و پیامدهای سیاسی

وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به اینکه روابط برلین-تهران به پایین‌ترین سطح خود رسیده، اظهار داشت: “ما بارها و به صراحت به تهران گوشزد کرده بودیم که اعدام یک شهروند آلمانی پیامدهای جدی خواهد داشت.” بربوک همچنین تصریح کرد که آلمان به دنبال اعمال تحریم‌های سراسری اتحادیه اروپا علیه عاملان اعدام شارمهد، از جمله سپاه پاسداران است. وی با محکوم کردن سیاست گروگان‌گیری ایران، تهران را متهم کرد که از حمایت آلمان از اسرائیل در درگیری‌های گسترده خاورمیانه به عنوان توجیهی برای اعدام شارمهد استفاده می‌کند. وزیر خارجه آلمان افزود: “این واقعیت که این اقدام در بحبوحه تحولات اخیر خاورمیانه صورت گرفته، نشان می‌دهد که رژیم ایران بر اساس منطق متعارف دیپلماتیک عمل نمی‌کند.”

سرنوشت کارکنان کنسولگری و تحولات آتی

وی با اشاره به اینکه شهروندان آلمانی دیگری نیز به ناحق در بازداشت به سر می‌برند، تاکید کرد: “ما عمیقاً متعهد به آزادی آنها هستیم و بی‌وقفه برای رهایی‌شان تلاش می‌کنیم.” ۳۲ کارمند کنسولگری‌های ایران حق اقامت در آلمان را از دست خواهند داد و باید این کشور را ترک کنند، مگر آنکه تابعیت آلمانی داشته باشند. وزارت خارجه آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که مارکوس پوتزل، سفیر این کشور در ایران، برای رایزنی و اعتراض شدید به اقدامات ایران به برلین فراخوانده شده است. یک سخنگو در آن زمان گفت که “قتل” یک شهروند آلمانی روابط با ایران را که پیش از این نیز به حداقل رسیده بود، “به شدت تحت تأثیر قرار داده است.”

پیشینه پرونده شارمهد

قوه قضائیه ایران روز دوشنبه اعدام شارمهد را اعلام کرد. او در سال ۲۰۲۳ در پی محاکمه‌ای به اتهام تروریسم به اعدام محکوم شده بود. شارمهد که در ایالات متحده زندگی می‌کرد، در سال ۲۰۲۰ توسط نیروهای امنیتی ایران از دبی به ایران انتقال داده شد. دولت آلمان، بستگان و فعالان حقوق بشر به شدت اتهامات علیه او را رد کرده و محاکمه را نمایشی خواندند. ایران شارمهد را به برنامه‌ریزی حمله سال ۲۰۰۸ به یک مسجد که منجر به کشته شدن ۱۴ نفر شد، متهم کرده بود.

خبرهای دیگر

تلاش دیپلماتیک عربستان برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکا

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران

تأسیسات سوخت آسیب‌دیده بندر رأس‌عیسی یمن پس از حمله هوایی آمریکا

حمله هوایی آمریکا به یمن

کنفرانس خبری سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره مذاکرات با ایران

تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط با میانجیگری عمان

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان