سرویس خبری ایران من: در گام مهمی برای توسعه صنعت فضایی ایران، پرتاب موفقیتآمیز دو ماهواره بخش خصوصی نشاندهنده پیشرفت چشمگیر در این حوزه است. این رویداد مهم، همراه با حمایتهای دولتی و مشارکت فعال بخش خصوصی، نویدبخش آیندهای روشن برای صنعت فضایی کشور است.
پرتاب موفقیتآمیز ماهوارههای بخش خصوصی
به گزارش ایران من، بامداد سهشنبه و راس ساعت ۲:۴۸ دقیقه بامداد، ماهوارههای کوثر و هدهد به عنوان نخستین ماهوارههای بخش خصوصی با پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب «وستوچنی» روسیه همراه با محمولههای دیگر با موفقیت پرتاب شد.
تأمین منابع مالی و حمایت دولتی
«حسن سالاریه» رئیس سازمان فضایی ایران پس از انجام موفق این پرتاب درجمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنان پاسخ داد.
سالاریه درباره خبری که وزیر ارتباطات مبنی بر دستور رئیسجمهور برای تامین منابع حوزه فضایی صادر کرده است، گفت: بر اساس مصوبات شورای عالی فضایی، بودجه سالیانهای برای بخشهای مختلف صنعت فضایی در نظر گرفته شده است. اکنون پیوستگی در صنعت فضایی حفظ شده است.
رئیس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: پیشبینی انجام شده در شورای عالی فضایی دولت قبل در زمینه بودجه صنعت فضایی، در دولت جدید نیز بدون ایجاد دخل و تصرف و تغییر در سیاستها، دنبال شده و در حال طی شدن است.
وی افزود: اتفاق خوب دیگری که رخ داد، این بود که رئیسجمهور به حوزه ماهوارههای مخابراتی ورود بسیار جدی داشت که این رویکرد میتواند برای کشور بسیار آورده خوبی داشته باشد.
سالاریه درباره زمان احتمالی برگزاری جلسه شورای عالی فضایی گفت: به طور حتم امسال جلسهای خواهیم داشت، اما از زمان دقیق آن را اطلاعی ندارم.
توسعه بخش خصوصی در صنعت فضایی
معاون وزیر ارتباطات درباره حضور بخش خصوصی در صنعت فضایی گفت: شرکتهای خصوصی خوبی در این صنعت توسعه یافتهاند که از جمله آن میتوان به شرکتهای وابسته به دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد. برای پروژههای ماهواره پژوهش ۱ و ۲ و ۴ با سه بخش خصوصی مختلف قرارداد منعقد شده و پروژه ماهواره «پژوهش ۳» نیز در مرحله مناقصه است.
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه تاکنون ۲۰ شرکت بخش خصوصی به صنعت ساخت ماهواره ورود کردهاند، خاطرنشانکرد: ساخت منظومه ماهوارهای «شهید سلیمانی» با چندین شرکت خصوصی در کنار یک مجموعه دولتی در دستور کار قرار دارد و شرکتها در کنار هم میتوانند این ریسکها را کاهش دهند.