سرویس خبری ایران من: در حالی که اروپا با چالشهای متعدد امنیتی و اجتماعی روبروست، آلمان به عنوان قدرت اقتصادی این قاره، شاهد تحرکات نگرانکننده گروههای راست افراطی است. دستگیری اخیر اعضای یک گروه شبهنظامی با گرایشهای نئونازی در ایالت زاکسن، بار دیگر توجهها را به تهدید فزاینده جریانهای افراطی در این کشور جلب کرده است. این گروهها که با برنامهریزی دقیق و تجهیز نظامی به دنبال براندازی نظم دموکراتیک هستند، چالشی جدی برای امنیت ملی آلمان به شمار میروند.
دستگیری اعضای گروه افراطی
به گزارش آسوشیتدپرس، دادستانی کل آلمان اعلام کرد که نیروهای پلیس این کشور هشت تن از اعضای مظنون یک گروه شبهنظامی راست افراطی را دستگیر کردهاند.
ایدئولوژی و اهداف گروه
به گفته دادستانی، این مظنونین که برخی از آنها نوجوان هستند، گویا عضو گروهی ۱۵ تا ۲۰ نفره موسوم به «جداییطلبان زاکسن» بودهاند که با اندیشههای نژادپرستانه، یهودستیزانه و تا حدی آخرالزمانی شناخته میشود.در بیانیه دادستانی آمده است: «اعضای این گروه در مخالفت عمیق با نظام دموکراتیک لیبرال متحد هستند و بر این باورند که آلمان در آستانه فروپاشی قرار دارد.»
طبق این بیانیه، این گروه قصد داشته با تصرف قدرت در ایالت زاکسن و احتمالاً دیگر ایالتهای شرقی آلمان، «ساختارهای حکومتی و اجتماعی برگرفته از ناسیونال سوسیالیسم را برقرار کند.»
مارکو بوشمان، وزیر دادگستری در بیانیهای اظهار داشت: «حتی پاکسازی قومی نیز بخشی از برنامههای غیرانسانی آنها بود.»
عملیات گسترده پلیس
این هشت نفر در نقاط مختلف ایالت زاکسن دستگیر شدند و سرکرده آنها در لهستان به دام افتاد. بیش از ۴۵۰ مأمور پلیس و نیروهای ویژه در عملیاتی گسترده ۲۰ محل مرتبط با این افراد را مورد بازرسی قرار دادند.به گفته دادستانی، این گروه شبهنظامی از زمان تأسیس در سال ۲۰۲۰، به طور مستمر برای آنچه تغییر اجتنابناپذیر و خشونتآمیز حکومت میپنداشت، آماده میشد.
طبق اعلام دادستانی، اعضای این گروه از جمله افراد دستگیرشده، به طور مرتب با تجهیزات نظامی به تمرینهای شبهنظامی میپرداختند و به طور خاص جنگ شهری، کار با سلاح و مهارتهای دیگر را تمرین میکردند. این گروه همچنین تجهیزات نظامی مانند لباسهای استتار، کلاهخود رزمی، ماسک گاز و جلیقه ضدگلوله تهیه کرده بود. هفت مظنون دیگر نیز در جریان این بازداشت ها مورد تحقیق قرار گرفتند اما بازداشت نشدند.
سابقه فعالیتهای افراطگرایانه در آلمان
آلمان پیش از این نیز چندین گروه راست افراطی را که قصد براندازی دولت را داشتند، متلاشی کرده است. در سال ۲۰۲۲، گروهی موسوم به «شهروندان رایش» قصد داشتند به ساختمان پارلمان در برلین حمله و نمایندگان را دستگیر کنند. به گفته دادستانها، این گروه قصد داشت پس از کودتا، عمدتاً با روسیه به عنوان یکی از متفقین پیروز جنگ جهانی دوم، درباره نظم جدید مذاکره کند.
مقامات دولتی و امنیتی آلمان سالهاست درباره تهدید فزاینده افراطگرایان راست علیه نظم دموکراتیک آلمان هشدار میدهند.