صفحه اصلی / بین الملل / روسیه تسلیم فشارهای غرب نخواهد شد

پوتین، رئیس جمهور روسیه

روسیه تسلیم فشارهای غرب نخواهد شد

پوتین در نشست والدای از آمادگی روسیه برای گفتگو با غرب سخن گفت اما تأکید کرد که تسلیم فشارها نخواهد شد. او روابط با چین را در بالاترین سطح دانست و از تلفات ۳۰ هزار نفری اوکراین در منطقه کورسک خبر داد.
ولادیمیر پوتین در حال سخنرانی در نشست باشگاه والدای

سرویس خبری ایران من: در گزارش جامعی از نشست عمومی باشگاه مباحثات بین‌المللی «والدای»، سخنان  ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، درباره مسائل کلیدی سیاست خارجی روسیه و روابط بین‌الملل منعکس شده است.

 

 دیدگاه پوتین درباره رویارویی با غرب و ناتو

 

به گزارش ایران من به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، شب گذشته در نشست عمومی باشگاه مباحثات بین المللی «والدای» به این واقعیت اشاره کرد که هدف ایالات متحده وارد کردن شکست استراتژیک بر روسیه است. وی گفت: «ایالات متحده و اقمار آن، هدف خود را شکست استراتژیک روسیه قرار داده‌اند. آنها اگر نتوانند این کشور را نابود کنند، قصد دارند نقش آن را به سطحی ناچیز کاهش دهند.»

 

پوتین با اشاره به اینکه روسیه هرگز از گفتگو با غرب در زمینه ثبات استراتژیک سر باز نزده است، تاکید کرد که طرف روسی اکنون نیز آمادگی دارد تا در زمینه ثبات استراتژیک وارد گفتگو شود. او افزود: «تازگی‌ها ادعا می‌شود که ناتو یک ائتلاف نظامی-سیاسی نیست، بلکه قبل از هر چیز، یک ائتلاف سیاسی و سپس نظامی است. اما ما می‌بینیم که این چنین نیست. در واقع، ایالات متحده به طور هدفمند، و یا شاید هم بدون هدف، البته من فکر می‌کنم هدفمند، وجه نظامی ناتو را در رأس اولویت‌ها قرار داده و همه آن‌ها اعلام کرده‌اند که قصد دارند شکست استراتژیکی بر ما تحمیل کنند.»

 

پوتین ناتو را تنها ائتلاف نظامی باقی‌مانده در جهان و یک «پدیده تاریخ گذشته» دانست. وی گفت: «ما بارها درباره نقش مخرب ناتو صحبت کرده‌ایم، به ویژه پس از فروپاشی شوروی و پیمان ورشو، زمانی که به نظر می‌رسید این ائتلاف دلیل رسمی و اعلام‌شده برای وجود خود را از دست داده است.»

 

رئیس‌جمهور روسیه گفت که ناتو تنها بلوک نظامی است که به دنبال گسترش نفوذ خود، قوانین بین‌المللی و اصول خود را نقض می‌کند. او اضافه کرد که ایالات متحده می‌دانست که این ائتلاف دیگر در دنیای مدرن کاربردی ندارد، اما همچنان برای آن‌ها به عنوان ابزاری برای کنترل و گسترش منطقه نفوذ خود اهمیت دارد.

 

روابط روسیه با چین و هند: همکاری‌های استراتژیک

 

ولادیمیر پوتین همچنین یادآور شد که روابط روسیه و چین در بالاترین سطح اعتماد در تاریخ معاصر قرار دارد. او افزود: «سطح اعتماد بین روسیه و چین در بالاترین نقطه تاریخ معاصر است و این روابط دوستانه با رئیس‌جمهور چین پایه‌ای خوب برای توسعه روابط میان دو کشور است.»

 

او اشاره کرد که حجم تجارت بین دو کشور به حدی است که روسیه را در رتبه چهارم از فهرست شرکای تجاری اصلی چین قرار داده است و افزود که همکاری روسیه با چین علیه هیچ کشوری نیست. به عقیده او، اگر ایالات متحده سیاست مهار دوگانه در برابر روسیه و چین را به سیاست همکاری سه‌جانبه تغییر دهد، همه طرف‌ها از این تغییر بهره‌مند خواهند شد.

 

رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که این کشور آماده است تا صادرات نفت و گاز به هند را افزایش دهد. ولادیمیر پوتین توضیح داد: «ما در تمامی زمینه‌ها با هند روابط خود را توسعه می‌دهیم. این شامل بخش اقتصادی است که با سرعت خوبی در حال پیشرفت است و به ویژه در زمینه انرژی. ما آماده‌ایم که علاوه بر صادرات نفت، که به طرز قابل توجهی افزایش یافته، صادرات گاز طبیعی مایع را نیز به بازار هند ارائه دهیم.»

 

پوتین با اشاره به این موضوع که حجم تجارت بین دو کشور به ۶۰ میلیارد دلار نزدیک شده، تاکید کرد که همکاری‌های اقتصادی بین روسیه و هند در حال افزایش است. وی همچنین افزود که هند از جمله کشورهایی است که با سرعت زیادی در حال پیشرفت است.

 

رئیس‌جمهور روسیه هند را شریک طبیعی و متحد دیرینه کشور خود نامید و به روابط ویژه‌ای که با مردم هند دارد اشاره کرد. او گفت: «فکر می‌کنم برای همه مشخص است که اتحاد جماهیر شوروی و روسیه چه نقشی در استقلال هند ایفا کرده و چگونه از مردم هند حمایت کرده‌ است.»

 

موضع روسیه در قبال اوکراین و تحولات نظامی

 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد که تلفات نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک از ۳۰ هزار نفر فراتر رفته است. او اظهار داشت: «ببینید در خط تماس نبرد در دونباس چه اتفاقی می‌افتد. یا مثلاً در منطقه کورسک که آن‌ها وارد آنجا شده‌اند. تلفات اوکراینی‌ها بسیار زیاد است.»

 

پوتین توضیح داد که در سه ماه نبرد، ارتش اوکراین در این منطقه بیشتر از کل سال گذشته تلفات داشته و بیش از ۳۰ هزار نیروی نظامی خود را از دست داده است. به نیروهای مسلح اوکراین از آن سوی اقیانوس دستور داده شده تا هر قیمتی که شده در منطقه کورسک باقی بمانند، حتی با چنین تلفات سنگینی تا زمان پایان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا. این برخورد یک تراژدی برای مردم و ارتش اوکراین است.

 

رئیس‌جمهور روسیه یادآور شد که این کشور همیشه مرزهای اوکراین را طبق توافقات پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به رسمیت شناخته است و افزود: «اگر طبق منشور سازمان ملل هر ملتی حق تعیین سرنوشت دارد، پس مردم کریمه و دونباس نیز از این حق برخوردارند.»

 

علاوه بر این، پوتین اشاره کرد که روسیه از کسانی در اوکراین حمایت می‌کند که با کودتای دولتی در این کشور موافق نیستند. او تأکید کرد که روسیه هیچ‌گونه مداخله یا تهاجمی را در اوکراین آغاز نکرده و در مقابل در تلاش است تا این درگیری را پایان دهد. وی افزود: «ما مصمم هستیم که شرایطی برای حل‌وفصل بلندمدت ایجاد کنیم تا اوکراین سرانجام به یک کشور مستقل و دارای حاکمیت تبدیل شود و به عنوان ابزاری در دست کشورهای دیگر مورد استفاده قرار نگیرد.»

چشم‌انداز نظم جهانی چندقطبی

 

پوتین تأکید کرد که در جهانی چندقطبی که در حال شکل‌گیری است، نباید هیچ کشوری احساس شکست یا تبعیض داشته باشد. وی گفت: «در جهانی چندقطبی که در حال شکل‌گیری است، نباید هیچ کشوری یا ملتی بازنده باشد و کسی نباید احساس تبعیض یا تحقیر کند. تنها در این صورت است که می‌توانیم شرایط بلندمدت واقعی برای توسعه عمومی، عادلانه و ایمن را فراهم کنیم.»

 

رئیس‌جمهور روسیه افزود که مدل یک کشور یا یک منطقه کوچک به عنوان هژمون نباید به بقیه کشورها تحمیل شود. به گفته او، غرب، که یکی از مهم‌ترین عناصر سیستم جهانی است، منابع انسانی، مادی و فکری فراوانی انباشته کرده است، اما باید در کنار سایر کشورها و گروه‌های در حال توسعه قرار گیرد. پوتین اشاره کرد که تمایل به همکاری و تعامل اکنون در حال غالب شدن و تبدیل به جریان اصلی در روابط بین‌المللی است.

 

ولادیمیر پوتین یادآور شد که غرب جمعی سعی دارد تا روسیه را از سیستم‌های اقتصادی و سیاسی جهان جدا کند. وی گفت: «حجم تحریم‌ها و اقدامات تنبیهی که علیه کشور ما اعمال شده، در تاریخ بی‌سابقه است. مخالفان ما گمان می‌کردند که ضربه‌ای مهلکی به روسیه وارد کنند که دیگر نتواند به عنوان یکی از عناصر کلیدی در عرصه بین‌الملل به فعالیت خود ادامه دهد.»

 

پوتین گفت که روسیه تمدن غربی را به عنوان دشمن نمی‌بیند و مسئله را به «ما یا آن‌ها» ربط نمی‌دهد. وی به اصول سیاست آمریکا اشاره کرد که شامل «گر برای ما نباشد،برای هیچ‌کس دیگری مجاز نیست» و «اگر با ما نیستید، علیه ما هستید» می‌شود، و این طرز فکر را بسیار خطرناک دانست. او افزود که در روسیه این اصول پیروی نمی‌شوند و به جای آن، ضرب‌المثلی با مضمون «هر چه بکاری، همان را درو خواهی کرد» رعایت می‌شود.

خبرهای دیگر

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حال اعلام خبر حذف بند عوارض آلایندگی از بودجه ۱۴۰۴

شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست

برای این متن بک مقدمه کوتاه و مربوط به متن بنویس

اداره کل حقوقی قوه قضاییه ایران

جلسه شورای عالی اداری با حضور معاون اول رئیس جمهور

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور

دیدار محمد بن زاید آل نهیان و هاکان فیدان در امارات

محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00