سرویس خبری ایران من: در پی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ، موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال این تحولات سیاسی مورد توجه قرار گرفته است. در این گزارش، دیدگاههای مهم مقامات ایرانی درباره این رویداد و تأثیر آن بر سیاست خارجی کشور بررسی میشود.
موضع اصولی ایران در قبال انتخابات آمریکا
ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با ایران من، با اشاره به نتایج انتخابات اخیر آمریکا و روی کار آمدن کاندیدای جمهوریخواه و تاثیر آن بر رویکردهای سیاست خارجی ایران گفت: جمهوری اسلامی اصول و راهبردهای مشخص و ثابتی در حوزه مسائل ملی، منطقهای و بین المللی دارد و بر همین اساس مسیر خود در حوزههای مختلف را پیش میبرد؛ بنابراین نگاه جمهوری اسلامی هیچگاه بر این نبوده که چه جریان و حزبی بر سر قدرت میآید و چه کسی در آمریکا رئیس جمهور میشود.
دیدگاه راهبردی ایران به تحولات سیاسی آمریکا
وی در خصوص میزان اهمیت انتخاب ترامپ در معادلات سیاست خارجی ایران خاطرنشان کرد: این انتخاب هر چند به عنوان یک موضوع تاثیرگذار در معادلات بین المللی دارای اهمیت است اما اینکه ما مسائل راهبردی خود و موضوعات و ارزشهای انقلاب اسلامی را به انتخاب رئیس جمهور آمریکا گره بزنیم تحلیلی غلط و اشتباه است.
نگاه یکسان به احزاب آمریکایی
رئیس کمیسیون امنیت ملی با تاکید بر اینکه دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در آمریکا را لبههای یک قیچی میدانیم، عنوان کرد: طی ۴۵ سال اخیر تفاوت خاصی در نوع برخورد هر دو حزب و رویکردهای آنها در قبال جمهوری اسلامی وجود نداشته است. ما به همان اندازه که از جمهوری خواهان آسیب دیدهایم از دموکراتها هم ضربه خوردهایم، هر دو حزب اصلی آمریکا ما را مورد اقدامات خصمانه قرار دادهاند بنابراین هیچ کدام از آنها برای ما دارای ارجحیت و اولویت نیستند.
عزیزی گفت: آنچه مهم است این است که ما مستقل از آنچه در فضای سیاست داخلی آمریکا رخ میدهد سیاستهای خود را پیش میبریم. هر کدام از احزاب حاکم در آمریکا اگر به دنبال حل مشکلات باشند و بخواهند با حفظ احترام و منزلت ملت ایران با ما ارتباط داشته باشند بدانند که جمهوری اسلامی همواره به دنبال صلح و آرامش منطقهای و بینالمللی است.
به گزارش ایران من، دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان و رئیس جمهور سابق آمریکا توانست در انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) این کشور با کسب ۲۷۷ رای الکترال و عبور از حدنصاب ۲۷۰ رای الکترال برای پیروزی، به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود.