سرویس خبری ایران من: بحران خاورمیانه و درگیریهای اخیر در نوار غزه و مرز لبنان، منطقه را با چالشهای جدی روبرو کرده است. در این میان، لبنان به عنوان یکی از کشورهای درگیر در این تنشها، موضع خود را درباره آتشبس و راهکارهای پایان دادن به درگیریها اعلام کرده است. نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، در مصاحبهای با روزنامه الجمهوریه، به تشریح دیدگاههای لبنان درباره تحولات اخیر، تلاشهای دیپلماتیک برای برقراری صلح و همچنین پاسخ به ادعاهای مقامات رژیم صهیونیستی پرداخته است.
موضع لبنان درباره آتشبس
به گزارش ایران من، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان طی سخنانی درباره اطلاعات مربوط به تحرکات خارجی برای آتشبس در لبنان، گفت: موضع ما کاملاً روشن است؛ برقراری آتشبس کامل و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱.
تلاشهای بینالمللی و موانع صلح
نبیه بری در گفتگو با روزنامه الجمهوریه اظهار داشت: در ماه سپتامبر گذشته، فرانسویها ابتکاری را مطرح کردند که آمریکاییها هم از آن حمایت میکردند و گروه بزرگی از کشورها این ابتکار را در قالب فراخوانی برای پایان دادن به جنگ امضا کردند، اما رژیم صهیونیستی پاسخی به این ابتکار نداد و مانع آتشبس شد.
وی افزود: موضع روشن ما اجرای آتشبس و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ بدون کم یا اضافه شدن هیچ مفادی به آن است و ما بر سر این مسئله، با «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا توافق کردیم.
پاسخ به ادعاهای رژیم صهیونیستی
رئیس پارلمان لبنان در واکنش به ادعای «اسرائیل کاتص» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه اسرائیل بر حزبالله پیروز شده است، گفت: آنها درباره کدام پیروزی حرف میزنند؟ آیا آنها توانستند بعد از گذشت ۱۳ ماه جنگ ویرانگر علیه غزه پیروز شوند؟ کاملاً روشن است که دشمن اسرائیلی به اهداف خود در غزه نرسید و نه توانست اسرای خود را از غزه برگرداند و نه حماس را نابود کند؛ بلکه کاملاً بهعکس، حماس همچنان میجنگد و به مقاومت ادامه میدهد و اسرای صهیونیست هم همچنان در غزه ماندهاند.
نبیه بری ادامه داد: در لبنان هم اسرائیلیها رهبران و فرماندهان حزبالله را ترور کردند، خانهها را ویران و غیرنظامیان را قتلعام کردند، آیا واقعاً این پیروزی است؟ بیش از ۴۵ روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان میگذرد و دشمن با وجود اینکه از همه قدرت خود استفاده کرد، نتوانست در لبنان پیشروی کند و یا حتی یک مکان در یک روستا را تحت اشغال خود در بیاورد؛ بلکه بهعکس، نیروهای دشمن بلافاصله بعد از تلاش خود برای نفوذ در لبنان، مجبور به فرار میشوند.
این مقام لبنانی تأکید کرد: بنابراین روشن است که اسرائیلیها هیچ چیزی را در میدان نتوانستند تغییر دهند و این میدان است که تأکید میکند چهکسی حرف آخر را میزند.
موضعگیری درباره قطعنامههای شورای امنیت
وی در واکنش به آنچه درباره نگرانی رژیم صهیونیستی از صدور قطعنامه علیه این رژیم در شورای امنیت گفته میشود، اظهار داشت: اسرائیل چهزمانی به قطعنامههای شورای امنیت احترام گزارده است که حالا نگران صدور قطعنامه علیه خودش باشد؟! اسرائیل اگر به قطعنامهها احترام میگزارد و نگران بود، باید قطعنامههایی را که پیش از این صادر شده است، بهویژه قطعنامه ۲۴۲، قطعنامه ۳۳۸ و نیز قطعنامه ۱۷۰۱ را اجرا میکرد که بیش از ۳۰ هزار بار آن را نقض کرده است.