سرویس خبری ایران من: در شرایطی که دونالد ترامپ خود را برای بازگشت به کاخ سفید آماده میکند، انتصاب جنجالی ایلان ماسک به عنوان مأمور اصلاح ساختار دولت، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این انتصاب که ترامپ از آن به عنوان گامی بزرگ برای کارآمدسازی نظام اداری آمریکا یاد میکند، با واکنشهای متفاوتی از سوی موافقان و منتقدان روبرو شده است.
انتصاب جنجالی در دولت آینده
ترامپ در تازهترین تصمیم خود، ایلان ماسک را برای اصلاح و کارآمدسازی نظام اداری آمریکا برگزید. این انتصاب به ثروتمندترین مرد جهان که از حامیان مالی اصلی کمپین انتخاباتی ترامپ بوده، جایگاه ویژهای در دولت آینده میدهد.
وزارت تازهتأسیس “کارآمدسازی دولت” با مدیریت مشترک ماسک و ویوک رامسوامی، نامزد سابق انتخابات ریاستجمهوری، به صورت مستقل و خارج از ساختار معمول دولتی فعالیت خواهد کرد.
اهداف و مأموریتهای نهاد جدید
ترامپ در معرفی این نهاد جدید گفت که ماسک و رامسوامی مأموریت دارند بوروکراسی زائد را حذف کنند، مقررات دست و پاگیر را کاهش دهند، جلوی هزینههای بیمورد را بگیرند و ساختار نهادهای دولتی را بازسازی کنند.
رئیسجمهور منتخب آمریکا تأکید کرد این وزارتخانه که آرزوی دیرینه جمهوریخواهان است، با ارائه مشاورههای تخصصی از بیرون دولت فعالیت میکند. بنابراین ماسک و رامسوامی بدون نیاز به تأیید سنا و به صورت غیررسمی فعالیت خواهند کرد و ماسک میتواند همچنان مدیریت شرکتهای تسلا، ایکس و اسپیسایکس را در دست داشته باشد.
نحوه فعالیت و برنامههای آینده
این نهاد جدید قرار است با همکاری کاخ سفید و دفتر مدیریت و بودجه، روشی نوین و کارآفرینانه در اداره دولت پیاده کند. فعالیتهای آن تا چهارم جولای ۲۰۲۶، همزمان با جشن ۲۵۰ سالگی استقلال آمریکا ادامه خواهد داشت.
ماسک در پیامی در شبکه ایکس اعلام کرد همه اقدامات این وزارتخانه برای حفظ شفافیت به صورت آنلاین منتشر میشود و افزود: «فهرستی از عجیبترین موارد هدررفت پول مالیاتدهندگان را هم منتشر خواهیم کرد که هم تأسفبار است و هم جالب.»
واکنشها و انتقادها
اما این انتصاب با واکنش منفی گروههای حامی حقوق مصرفکننده روبرو شده است. لیزا گیلبرت از سازمان مردمنهاد “شهروند عمومی” میگوید: «ماسک نه تنها دانشی از مدیریت دولتی و قانونگذاری ندارد، بلکه شرکتهای خودش بارها همان قوانینی را زیر پا گذاشتهاند که حالا قرار است دربارهشان تصمیم بگیرد.»