صفحه اصلی / بین الملل / تعطیلی مدارس در غزه، راه را برای افراط‌گرایی هموار می‌کند

فیلیپ لازارینی، مدیر آنروا

تعطیلی مدارس در غزه، راه را برای افراط‌گرایی هموار می‌کند

مدیر آنروا نسبت به پیامدهای تعطیلی این نهاد در غزه هشدار داده است. با تصویب قوانین جدید در اسرائیل، ۶۶۰ هزار دانش‌آموز فلسطینی در خطر محرومیت از تحصیل قرار گرفته‌اند. این در حالی است که تنش‌ها میان اسرائیل و آنروا به اوج رسیده است.
دانش‌آموزان فلسطینی در یکی از مدارس آنروا در غزه

سرویس خبری ایران من: نبرد آموزش و سیاست در غزه وارد مرحله تازه‌ای شده است. تصمیم اخیر اسرائیل برای محدود کردن فعالیت‌های آنروا، سرنوشت تحصیلی صدها هزار دانش‌آموز فلسطینی را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است. در این میان، فیلیپ لازارینی، رئیس آنروا، با نگرانی از پیامدهای این تصمیم و خطر گسترش افراط‌گرایی در میان نسل جوان سخن می‌گوید. تصمیمی که می‌تواند آینده یک نسل را دگرگون کند و پیامدهای درازمدتی برای منطقه داشته باشد.

 

بحران آموزشی در راه: هشدار درباره محرومیت نسل جدید

 

فیلیپ لازارینی، رئیس آنروا (نهاد امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی) نگران است. او می‌گوید با تصویب قانون تازه در پارلمان اسرائیل و خطر تعطیلی این نهاد در غزه، آینده تحصیلی یک نسل از کودکان فلسطینی در معرض تهدید جدی قرار گرفته است.

 

لازارینی در نشست کمیته مجمع عمومی سازمان ملل با لحنی نگران گفت: «اگر آنروا در غزه تعطیل شود، کل سیستم کمک‌رسانی سازمان ملل از هم می‌پاشد، چون همه چیز به امکانات آنروا وابسته است. جالب اینجاست که در بحث‌های مربوط به غزه بدون آنروا، هیچ کس به فکر آموزش نیست.»

 

او با اشاره به اینکه در غزه هیچ نهاد دولتی یا اداری کارآمدی وجود ندارد، افزود: «در حال حاضر تنها آنروا می‌تواند به ۶۶۰ هزار دانش‌آموز غزه‌ای آموزش دهد. اگر آنروا نباشد، این بچه‌ها از درس و مدرسه محروم می‌شوند و همین می‌تواند آنها را به سمت حاشیه‌نشینی و افراط‌گرایی سوق دهد.» او از کشورهای عضو سازمان ملل خواست برای حل این بحران دست به کار شوند.

 

تصمیم جنجالی: محدودیت‌های تازه علیه آنروا

 

ماه پیش، مجلس اسرائیل (کنست) با رأی قاطع نمایندگان، دو قانون تصویب کرد که بر اساس آن، نه تنها فعالیت آنروا در خاک اسرائیل ممنوع می‌شود، بلکه مقام‌های اسرائیلی هم حق تماس با این نهاد را ندارند. با اجرای این قوانین، دفاتر آنروا در شرق بیت‌المقدس که به صدها هزار فلسطینی خدمات آموزشی، درمانی و اجتماعی می‌دهد، تعطیل می‌شود. فعالیت‌های این نهاد در غزه و کرانه باختری هم به شدت محدود خواهد شد، چون آنروا برای کمک‌رسانی در این مناطق به هماهنگی با اسرائیل نیاز دارد.

 

ریشه‌های تنش: اختلافات دیرینه اسرائیل و آنروا

 

رابطه اسرائیل و آنروا از ابتدا پرتنش بوده است. اسرائیل می‌گوید این نهاد با دادن عنوان پناهنده به نسل‌های بعدی آوارگان فلسطینی، به این بحران دامن می‌زند. تنش‌ها در دهه اخیر شدت گرفته، چون به گفته اسرائیل، حماس که بر غزه حکومت می‌کند و از نظر اسرائیل یک گروه تروریستی است، در آنروا نفوذ کرده است.

 

نقطه جوش: تشدید تنش‌ها پس از ۷ اکتبر

 

این تنش‌ها پس از حمله ۷ اکتبر حماس به نقطه جوش رسید، وقتی معلوم شد برخی از کارکنان آنروا در این حمله دست داشته‌اند. اسرائیل حتی مدعی شد که از هر ده کارمند آنروا، یک نفر با حماس ارتباط دارد – ادعایی که آنروا آن را رد کرده است. اسرائیل همچنین می‌گوید حماس از ساختمان‌های آنروا در غزه برای کارهای نظامی استفاده می‌کند و آنروا هم چشمش را به روی این مسئله بسته است.

خبرهای دیگر

واکنش ایران به دستگیری شهروندان ایرانی در خارج از کشو

وحید جلال زاده، معاون کنسولی وزیر امور خارجه

دیدار وزیر خارجه اردن با مقامات سوری در دمشق

ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن

سخنرانی فاطمه مهاجرانی در مراسم گرامیداشت روز زن در وزارت بهداش

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت

تکذیب شایعه طلاق اسما اسد توسط سخنگوی کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00