صفحه اصلی / اخبار داخلی / فهرست بلند نخبگان ایرانی پشت سد تابعیت مضاعف

مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور

فهرست بلند نخبگان ایرانی پشت سد تابعیت مضاعف

معاون حقوقی رئیس جمهور در دفاع از لایحه اصلاح قانون انتصاب در مشاغل حساس، مشکلات ناشی از منع مطلق تابعیت مضاعف را تشریح کرد و پیشنهاداتی برای حل این چالش ارائه داد. با وجود این، نمایندگان با فوریت لایحه مخالفت کردند.
معاون حقوقی رئیس جمهور در صحن علنی مجلس

سرویس خبری ایران من : دولت در تلاش است با اصلاح قانون تابعیت مضاعف، مسیر را برای جذب و به‌کارگیری متخصصان و مدیران توانمند ایرانی هموار کند. حجت‌الاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور، با حضور در مجلس شورای اسلامی، چالش‌های قانون فعلی را تشریح کرده و خواستار بازنگری در منع مطلق انتصاب افراد دارای تابعیت مضاعف در مشاغل حساس شده است. این تغییر به ویژه برای افرادی که به صورت قهری دارای تابعیت مضاعف شده‌اند، می‌تواند راهگشا باشد.

 

چالش تابعیت مضاعف در مشاغل حساس

 

به گزارش ایران من، حجت الاسلام مجید انصاری روز یکشنبه – ۲۷ آبان ماه – در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان دفاع از یک فوریت «لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» گفت: یکی از شروط انتصاب اشخاص در مشاغل حساس عدم تابعیت مضاعف برای خود فرد، همسر و فرزندان او است. از آنجایی که این قید به صورت مطلق آمده، مشکلاتی را برای دستگاه‌های مختلف ایجاد کرده است.

 

وضعیت تابعیت قهری در جهان

 

معاون حقوقی رئیس جمهور از جمله اشکال تابعیت را تابعیت قهری عنوان کرد و یادآور شد: ۳۳ کشور در حال حاضر تابعیت ناشی از تولد فرزند را به رسمیت شناخته‌اند و ۳۲ کشور نیز به صورت مشروط این مسئله را قبول کردند.

 

وی با اشاره به مراودات زیادی که جمهوری اسلامی با همسایگان و کشورهای مختلف دارد، تصریح کرد: تعدادی از مدیران متعهد و انقلابی ما در کشورهای مختلف برای تحصیل یا به واسطه ماموریت زندگی کرده‌اند و بعضی از فرزندان آنها در این کشورها به دنیا آمده‌اند اما در حال حاضر به کشور بازگشته‌اند و مشغول خدمت هستند.

 

انصاری تاکید کرد: کشورهایی که تابعیت قهری را پذیرفته‌اند اگر فرزند مسئولان در این کشورها به دنیا آمده باشند، امکان استفاده از خدمات این عزیزان طبق ماده ۲ قانون مذکور وجود ندارد.

 

وی ادامه داد: با توجه به مراودات گسترده‌ای که با کشورهای جنوبی، مجاور و همسایگان داریم، بعضا به دلیل طولانی بودن دوران خدمت افراد در این کشورها، ممکن است کارکنان در این کشورها ازدواج و همسری اهل این کشورها داشته باشند. اما برای ادامه خدمت دچار مشکل شده‌اند و این مشکل در مراکز علمی، مراکز پژوهشی، شرکت های دانش بنیان وجود دارد و ضروری است از دانشمندان ایرانی مقیم خارج از کشور استفاده کنیم.

 

راهکارهای پیشنهادی دولت

 

انصاری با بیان اینکه منع مطلق، امکانی را از مدیریت کشور سلب کرده است، تصریح کرد: موضوع یک نفر یا ۲ نفر نیست بلکه فهرستی از افراد نخبه و دانشمند ایرانی وجود دارد که فرزند آنها ۴۰ سال قبل به خارج از کشور رفته است اما این فرد متخصص در داخل کشور حضور داشته است.

 

خبرهای دیگر

انتقال کمک مالی یک میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه

دنیس شمیهال، نخست وزیر اوکراین

پیام تبریک میلاد مسیح و سال نو میلادی از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه

اردوغان در حال سخنرانی درباره سیاست‌های ترکیه در قبال سوریه

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه

سخنگوی دولت ایران در نشست خبری درباره روابط با سوریه

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00