سرویس خبری ایران من: در عصر حاضر که شبکههای اجتماعی نقش پررنگی در عرصه سیاست ایفا میکنند، بررسی تأثیر توییتر بر فضای سیاسی از اهمیت ویژهای برخوردار است. کتاب «توییتری شدن سیاست» به این موضوع مهم میپردازد.
نقش دکتر ظریف در عرصه سیاست و رسانه
به گزارش ایران من، هادی خانیکی روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه در آیین رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» اظهار داشت: جامعه ارتباطی و سیاسی ما سخت مدیون فعالیتهای دکتر ظریف است که هم در عرصه حل مشکلات سیاست، اعتبار و آبروی کشور بودند و هم در عرصه پیونددادن بین کار سیاسی و آکادمیک طلایهدار بودند.
پژوهشگر علوم ارتباطات افزود: ویژگی سیاست گریز از عرصه رسانه است اما دکتر ظریف با شجاعت به عرصه رسانه ورود کردند و فرهنگ نجیبانهای را در کنار فرهنگ خشن توئیتر به عرصه سیاست کشاند. باید همه ما ادای احترام کنیم و بدانیم که دینی از ایشان بر عهده همه ماست اگرچه این مطابق خواست بدخواهان نیست.
معرفی کتاب و اهمیت آن
خانیکی ادامه داد: وظیفه خود میدانم که بگویم که کسانی که به این عرصه ورود پیدا میکنند وظیفه مهمی بر عهده دارند چرا که نظریه را از جامعه وارد دانشگاه و فهم را از دانشگاه به جامعه منتقل میکنند. این کتاب رساله دکتری است که با تغییراتی به چاپ سپرده شده است و باید از نشر «اگر» تشکر کنیم که ورود خیلی خوبی به این موضوع و مساله مبتلابه ایران پیدا کرده است.
تحلیل پدیده توییتری شدن سیاست
این استاد ارتباطات افزود: دغدغه اصلی این است که از مراحلی تحت عنوان رسانهای و شبکهای و مجازی شدن سیاست عبور کردهایم و به عرصه توئیتری شدن سیاست ورود کردهایم. در کتاب «توئیتری شدن سیاست» هم بحث شبکههای اجتماعی دنبال شده است و هم مسائلی که در جامعه شبکهای و پلتفرمی به دنبال دارد و همچنین مباحثی که در حوزه مهندسی اجماع در توئیتر با آن مواجه هستیم.
خانیکی گفت: از منظر ارتباطی توئیتری شدن سیاست فرآیندی است که توئیت برای شکل دهی به گفتمان های سیاسی محوریت پیدا میکند و به عاملی برای ارتباط سیاستمداران و مردم بدل میشود. این موضوع شیوههای سنتی ارتباطات را به چالش میکشد و البته محدودیت کاراکترها موجب موجز شدن و قطبیسازی محتواها و قدرت انتشار سریع و وایرال کردن از طریق بازنشر می شود.
این پیشکسوت رسانه ادامه داد: توئیتری شدن سیاست تحولی را در عرصه سیاست شکل میدهد که دنیایی سرشار از بیم و همچنین دنیایی مشحون از امید را ایجاد میکند. دنیای توئیتری شدن سیاست دنیای تهدیدها و فرصتهاست، دسترسی مستقیم و بدون واسطه فرصتی ایجاد میکند که سیاستمداران ارتباط بی واسطه با مخاطبان داشته باشند که این پدیده جدیدی ایجاد کرده است که از آن به فرهنگ تکههای صوتی میگوییم و به صورت پدیده کوتاه و موجز به جای گفتمان موجود شکل میگیرد.