سرویس خبری ایران من: بحران انسانی در غزه با حادثه غارت کاروان کمکهای بشردوستانه وارد مرحله جدیدی شده است. این گزارش به بررسی یکی از مهمترین چالشهای امدادرسانی در منطقه میپردازد.
حمله به کاروان کمکهای بشردوستانه
دو آژانس سازمان ملل متحد روز دوشنبه به رویترز اعلام کردند که در یکی از بدترین حوادث مربوط به از دست رفتن کمکهای بشردوستانه طی ۱۳ ماه جنگ در غزه، نزدیک به ۱۰۰ کامیون حامل مواد غذایی برای فلسطینیها در ۱۶ نوامبر پس از ورود به این منطقه، مورد حمله و غارت قرار گرفتند.
جزئیات حادثه
لوئیز واتریج، مسئول ارشد امور اضطراری آنروا گفت که به این کاروان که حامل مواد غذایی تهیه شده توسط آنروا و برنامه جهانی غذا بود، از سوی اسرائیل دستور داده شد تا با اخطاری کوتاه، از مسیری ناآشنا از گذرگاه مرزی کرم ابوسالم عبور کند.
به گفته وی، ۹۸ کامیون از مجموع ۱۰۹ کامیون این کاروان مورد حمله قرار گرفته و تعدادی از رانندگان در این حادثه مجروح شدند. او درباره عاملان این حمله جزئیاتی ارائه نکرد.
پیامدها و واکنشها
واتریج به رویترز گفت: «این حادثه نشاندهنده شدت چالشهای موجود در مسیر رساندن کمکها به مناطق جنوبی و مرکزی غزه است. نمیتوان بر فوریت این بحران تأکید بیش از حد کرد؛ بدون مداخله فوری، کمبود شدید مواد غذایی وخیمتر خواهد شد و جان بیش از دو میلیون نفری که برای بقا به کمکهای بشردوستانه وابستهاند را بیش از پیش به خطر میاندازد.»
یک سخنگوی برنامه جهانی غذا ضمن تایید این غارت، اعلام کرد که بسیاری از مسیرها در غزه در حال حاضر به دلیل مسائل امنیتی غیرقابل عبور هستند.
یک مقام اسرائیلی گفت که این کشور از آغاز جنگ برای رسیدگی به وضعیت انسانی تلاش کرده و افزود که مشکل اصلی در تحویل کمکها، چالشهای توزیع سازمان ملل است.
یک مقام امدادرسان سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که دسترسی به کمکها در غزه به پایینترین سطح خود رسیده و رساندن کمک به بخشهایی از شمال محاصره شده این منطقه تقریباً غیرممکن شده است. کارزار نظامی ویرانگر اسرائیل در غزه در پی حملات هماهنگ حماس در جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد.