صفحه اصلی / بین الملل / نشست اضطراری ناتو در پی حمله موشکی روسیه به دنیپرو

نشست اضطراری ناتو

نشست اضطراری ناتو در پی حمله موشکی روسیه به دنیپرو

روسیه با موشک فراصوت اورشنیک به شهر دنیپرو حمله کرد. پوتین این اقدام را تلافی استفاده از موشک‌های غربی دانست. ناتو و اوکراین نشست اضطراری برگزار می‌کنند. این موشک قابلیت سرعت یازده برابر صوت را دارد.
آثار حمله موشک فراصوت روسیه به شهر دنیپرو اوکراین

سرویس خبری ایران من:حمله روسیه با موشک فراصوت اورشنیک به شهر دنیپرو اوکراین، مرحله جدیدی از تنش را در جنگ ۳۳ ماهه رقم زده است. این حمله که با واکنش‌های گسترده بین‌المللی روبرو شده، منجر به تشکیل نشست اضطراری ناتو و اوکراین خواهد شد. در حالی که روسیه این اقدام را پاسخی به استفاده اوکراین از موشک‌های غربی می‌داند، مقامات غربی آن را تلاشی برای ترساندن مردم اوکراین و اروپا توصیف کرده‌اند.

 

تشدید تنش‌ها و واکنش‌های اولیه

 

در پی حمله روسیه به یکی از شهرهای مرکزی اوکراین با موشک آزمایشی فراصوت که به تشدید جنگ نزدیک به ۳۳ ماهه انجامید، ناتو و اوکراین روز سه‌شنبه نشستی اضطراری برگزار خواهند کرد.

 

دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، روز جمعه اعلام کرد که این درگیری «وارد مرحله تعیین‌کننده‌ای شده» و «ابعاد بسیار خطرناکی به خود گرفته است.»

 

پارلمان اوکراین در پی حمله روز پنجشنبه روسیه به یک مرکز نظامی در شهر دنیپرو، جلسه خود را لغو و تدابیر امنیتی را تشدید کرد.

 

ولادیمیر پوتین در سخنرانی تلویزیونی خود که به صورت سراسری پخش شد، در هشداری آشکار به غرب اعلام کرد که حمله با موشک میان‌برد اورشنیک، تلافی استفاده کی‌یف از موشک‌های دوربرد آمریکایی و بریتانیایی بود که قادر به هدف قرار دادن اعماق خاک روسیه هستند.

 

پوتین تأکید کرد که سامانه‌های دفاع هوایی غرب در برابر این موشک جدید ناتوان خواهند بود.

 

هشدارهای متقابل و مواضع کشورها

 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز جمعه با لحنی هشدارآمیز، انگشت اتهام را به سوی کشورهای غربی نشانه رفت و آنها را به دلیل ارسال تسلیحات به اوکراین برای حمله به خاک روسیه، به بی‌پروایی و اقدامات غیرمسئولانه متهم کرد.

 

وی افزود: «روسیه به روشنی توانمندی‌های خود را نشان داده و چارچوب اقدامات تلافی‌جویانه بیشتر در صورت نادیده گرفته شدن نگرانی‌هایمان نیز به وضوح ترسیم شده است.»

 

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، که در اتحادیه اروپا نزدیک‌ترین روابط را با کرملین دارد، با تکرار مواضع مسکو گفت که استفاده از سلاح‌های آمریکایی در اوکراین احتمالاً نیازمند دخالت مستقیم آمریکاست.

 

اوربان گفت: «این موشک‌هایی هستند که شلیک می‌شوند و سپس از طریق سیستم الکترونیکی به سمت هدف هدایت می‌شوند، که نیازمند پیشرفته‌ترین فناوری جهان و قابلیت ارتباطات ماهواره‌ای است. این فرض قوی وجود دارد که هدایت این موشک‌ها بدون کمک پرسنل آمریکایی امکان‌پذیر نیست.»

 

او درباره دست کم گرفتن واکنش‌های روسیه هشدار داد و تأکید کرد که تغییرات اخیر این کشور در دکترین استفاده از سلاح هسته‌ای را نباید «بلوف» تلقی کرد. او گفت: «این یک بلوف نیست… پیامدهایی خواهد داشت.»

 

به طور جداگانه در کی‌یف، یان لیپاوسکی، وزیر امور خارجه جمهوری چک، حمله موشکی روز پنجشنبه را «گامی در جهت تشدید تنش و تلاش دیکتاتور روسیه برای ترساندن مردم اوکراین و اروپا» خواند.

 

لیپاوسکی در یک نشست خبری مشترک با آندری سیبیها، وزیر امور خارجه اوکراین، همچنین حمایت کامل خود را از تحویل سامانه‌های دفاع هوایی بیشتر برای محافظت از غیرنظامیان اوکراینی در برابر «حملات وحشیانه» اعلام کرد.

 

او تأکید کرد که جمهوری چک هیچ محدودیتی برای استفاده از تسلیحات و تجهیزات اهدایی خود به اوکراین قائل نخواهد شد.

 

جزئیات حمله و اقدامات امنیتی

 

سه نماینده پارلمان اوکراین تأیید کردند که جلسه از پیش برنامه‌ریزی شده روز جمعه به دلیل تهدید مداوم موشک‌های روسی علیه ساختمان‌های دولتی در مرکز کی‌یف لغو شد.

 

همچنین توصیه شد که فعالیت تمام دفاتر تجاری و سازمان‌های غیردولتی «در آن محدوده محدود شود و به ساکنان محلی درباره افزایش تهدید هشدار داده شد.» نیکیتا پوتورایف، نماینده پارلمان، افزود که این اولین بار نیست که چنین تهدیدی دریافت می‌شود.

 

یک سخنگویان کیف اعلام کرد که دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور، طبق تدابیر امنیتی معمول به کار خود ادامه می‌دهد.

 

اداره کل اطلاعات اوکراین اعلام کرد که موشک اورشنیک، که در روسی به معنای «درخت فندق» است، از پایگاه آزمایش موشکی شماره ۴ کاپوستین یار در منطقه آستراخان روسیه شلیک شد و پس از ۱۵ دقیقه پرواز به دنیپرو اصابت کرد. بنا به این گزارش، هر موشک دارای شش سرجنگی غیرهسته‌ای بود که در هر سرجنگی شش بمب کوچک‌تر تعبیه شده بود. این موشک توانست به سرعتی معادل یازده برابر سرعت صوت برسد.

 

این اداره گفت که پرتاب‌های آزمایشی موشک مشابه در اکتبر ۲۰۲۳ و ژوئن ۲۰۲۴ انجام شده بود.

 

پنتاگون تأیید کرد که موشک روسیه نوعی موشک میان‌برد آزمایشی جدید بر پایه موشک بالستیک بین‌قاره‌ای آر‌اس-۲۶ روبژ بوده است.

 

در نقطه دیگری از اوکراین، روسیه شب گذشته با پهپادهای شاهد ساخت ایران به یک منطقه مسکونی در سومی حمله کرد که به کشته شدن دو نفر و زخمی شدن ۱۳ نفر انجامید.

 

رسانه سوسپیلنه اوکراین به نقل از ولودیمیر آرتیوخ، استاندار سومی، گزارش داد که این پهپادها با عناصر ترکشی پر شده بودند. به گزارش سوسپیلنه، آرتیوخ گفت: «این سلاح‌ها برای نابودی مردم استفاده می‌شوند، نه برای تخریب اشیاء.»

خبرهای دیگر

نتانیاهو در حال سخنرانی درباره تحولات خاورمیانه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار می‌دهد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا

نشست گروه‌های مقاومت فلسطینی در قاهره برای مذاکرات آتش‌بس

بنی گانتس، رهبر حزب اردوگاه اصلی

جورجیا ملونی در کنفرانس مطبوعاتی نشست سران اتحادیه اروپا در فنلاند

جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00