سرویس خبری ایران من: در شرایط حساس کنونی خاورمیانه و در پی تحولات اخیر منطقهای، نشست مهمی میان ایران و سه کشور اروپایی در ژنو برنامهریزی شده است. این نشست که با حضور معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار میشود، قرار است به بررسی طیف گستردهای از موضوعات از جمله مسئله فلسطین، لبنان و پرونده هستهای بپردازد. در حالی که مقامات آمریکایی از عدم مشارکت خود در این مذاکرات خبر دادهاند، ایران بر موضع اصولی خود مبنی بر تعامل سازنده با جامعه جهانی تأکید دارد.
موضعگیری آمریکا در قبال مذاکرات ژنو
به گزارش ایران من، متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه دولت آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی با اشاره به مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی در ژنو، و اینکه آیا آمریکا بطور غیرمستقیم در این مذاکرات شرکت خواهد کرد؟ گفت: نه ، ما به این مذاکرات نخواهیم پیوست.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با تکرار ادعای عدم همکاری افزود: ما از نزدیک با شرکای خود در تروئیکای اروپا در رابطه با اجرای کامل تعهدات پادمان هستهای ایران و مسئول دانستن ایران به خاطر عدم اجرای این تعهدات، هماهنگی میکنیم.
میلر ادعا کرد: ما به صراحت اعلام کرده ایم، ایران باید بدون تاخیر بیشتر با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کامل داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ادامه داد: ما به هماهنگی نزدیک با دولت های فرانسه، آلمان و بریتانیا ادامه خواهیم داد.
میلر مدعی شد: ما نگران هستیم که ایران به جای همکاری با آژانس، مسیر ادامه تشدید تنش را انتخاب کند. ادامه تولید و انباشت اورانیوم غنی شده ۶۰ درصد هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد.
واکنش ایران و جزئیات نشست آتی
«اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد روز جمعه ۹آذرماه، نشست ایران و سه کشور اروپایی برای رایزنی در خصوص موضوعات فلسطین، لبنان و هستهای برگزار میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد: نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتوگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در تاریخ جمعه ٩ آذر برگزار می شود.
بقایی با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت، گفتوگوهای آتی با سه کشور اروپایی را در ادامه گفتوگوهای انجام شده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک توصیف کرد و گفت: در این دور از گفتوگوها که از همان نیویورک برنامهریزی شده است، طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان و نیز موضوع هستهای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
تنشهای منطقهای و موضع رهبری
این مقام آمریکایی در واکنش به سخنان آیت الله خامنه ای درباره بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز با تکرار ادعاهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران گفت که واشنگتن انتظار این گونه اظهارنظرها را دارد.
میلر مدعی شد: «وقتی صحبت از تنشها در منطقه میشود، بدیهی است که این اظهارنظرها مفید نیستند و من همانطور که قبلاً گفتهام، باز هم میگویم که ایران نباید این درگیری را بیشتر تشدید کند و نباید هیچ گام دیگری برای افزایش تنش در منطقه بردارد.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ارزیابی (اطلاعات) جدیدی در باره آمادگی ایران برای حمله به اسرائیل دارد، گفت: که اطلاعات جدیدی در این زمینه ندارد.
میلر در عین حال افزود: « فکر میکنم پس از اینکه اسرائیل چندین هفته پیش اقدامات محدود خود را انجام داد، ما کاملاً واضح گفتیم اکنون باید پایان کار باشد. این باید پایان آتش مستقیم بین اسرائیل و ایران باشد و بر این موضع خود باقی مانده ایم.»
آیت الله خامنه ای، ۵ آذر ماه در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف بسیجی با تاکید بر اینکه دشمن در غزه و لبنان با وجود همه جنایات جنگیاش پیروز نشده و نخواهد شد،گفتند: حکم بازداشتی هم که برای نتانیاهو صادر کردند کافی نیست و باید حکم اعدام او و این سران جنایتکار صادر شود.