سرویس خبری ایران من: از زمان آغاز درگیریهای نظامی روسیه و اوکراین، تحولات چشمگیری در عرصه جنگهای مدرن رخ داده است. استفاده گسترده از فناوریهای نوین نظامی، از پهپادها گرفته تا موشکهای دوربرد، چهره جنگ را دگرگون کرده است. در این میان، دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت ملی روسیه، در تحلیلی جدید به تشریح این تغییرات و تأثیر آن بر آینده درگیریهای نظامی پرداخته و نسبت به برخی تحولات اخیر هشدار داده است.
نقش تجهیزات نوین در جنگ مدرن
وی تاکید کرد که این تغییرات در وهله نخست مربوط به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین(پهپاد) جدید است، اما در عین حال حضور تجهیزات دیگر، از جمله تانک، هواپیما، موشک و سایر سلاح های نظامی نیز تاثیر مهمی بر روند جنگ داشته است.
مدودف خاطرنشان کرد که جهان از تجربه نظامی روسیه در مقابله با پهپادها و سایر فناوری های نوین نظامی آگاه خواهد شد.
معاون شورای امنیت ملی روسیه تصریح کرد که این مهارت های نظامی بر روند جنگ تاثیر قابل توجهی داشته است و کشورهای جهان نظاره گر این تغییرات هستند.
پیشینه عملیات نظامی روسیه
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
چشمانداز جدید درگیریها
این سیاستمدار روس تاکید کرد این مهارت ها فقط محدود به جنگ با اوکراین و اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیست، بلکه در هر درگیری و مناقشه دیگری نیز به همین گونه خواهد بود.
مدودف با اشاره به این که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به وضوح موضع خود را هنگام تصویب چارچوب جدید بازدارندگی هسته ای اعلام کرد، گفت که حملات موشکی اوکراین با استفاده از تسلیحات دوربرد غربی به عمق خاک روسیه همه خطوط قرمز را نقض می کند.
گزارش ها حاکی از آن است که کییف طی ماه های گذشته بارها از کشورهای غربی درخواست موشکهای دوربرد و صدور مجوز برای حمله به عمق خاک روسیه را داشته است.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین این امر را شرط «طرح پیروزی» خود خواند و آن را در پایتخت های کشورهای اروپایی و واشنگتن مطرح کرد.
کاخ سفید نیز دیروز(دوشنبه) برای نخستین بار، بصورت علنی کاهش محدودیتهای اوکراین برای استفاده از موشکهای دوربرد را در جنگ تایید کرد و گفت که به نظامیان این کشور اجازه میدهد تا اهدافی را در عمق خاک روسیه مورد حمله قرار دهند.