سرویس خبری ایران من: در آستانه تحولات سیاسی در آمریکا و با توجه به بحثهای مطرح شده در رسانههای بینالمللی درباره پرونده هستهای ایران، روزنامه گاردین در گزارشی تحلیلی به بررسی آخرین تحولات و چشمانداز مذاکرات پرداخته است.
چشمانداز مذاکرات در آستانه تغییرات سیاسی آمریکا
گاردین نوشت: این آخرین فرصت برای خروج از این بن بست تا قبل از روی کار آمدن دوباره ترامپ در آمریکا است.
به نوشته این روزنامه، ترامپ که سیاست «فشار اقتصادی حداکثری» را علیه ایران در دوره نخست ریاست جمهوری خود اتخاذ کرد بار دیگر ۲۰ ژانویه (اول بهمن) به کاخ سفید باز میگردد.
موضع اتحادیه اروپا و تنشهای فزاینده
گاردین مدعی شد: در آستانه مذاکرات کاظم غریب آبادی (معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران) با بیان این که اتحادیه اروپا باید «رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه» خود را در خصوص مسائلی مانند جنگ اوکراین و مساله هستهای ایران کنار بگذارد، تنشها را افزایش داد.
گاردین در ادامه این گزارش با نادیده گرفتن همکاریهای ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و رد این ادعا که تهران موشک بالستیک در اختیار روسیه قرار داده است، افزود: اروپاییها از رویکرد ایران از جمله تسلیح روسیه در جنگ اوکراین و فقدان همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی ناامید شده اند. همچنین برخی از اروپاییها نگران برنامه مخفی هستهای ایران برای ساخت بمب هستهای هستند.
مکانیسم ماشه و چالشهای پیش رو
این روزنامه نوشت: بی اعتمادی بین دو طرف ۲۱ نوامبر (اول آذر) زمانی که سه کشور اروپایی خواستار آماده کردن گزارشی جامع از فعالیتهای هسته ای ایران شدند، بروز کرد. این گزارش گامی ضروری برای کشورهای اروپایی برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل در پاییز آینده است؛ تحریمهایی که تا قبل از امضای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ علیه ایران اجرا میشد.
«مکانیسم ماشه» (اسپ بک) فرآیندی است که به طرفهای مقابل در برجام این امکان را میدهد که در صورت بروز اختلاف درباره نحوه اجرای این توافق، تحریمهایی را که به واسطه قطعنامه ۲۲۳۱ تعلیق شده است، طی فرآیندی احیا کنند.
دیپلماسی و راهکارهای خروج از بنبست
به گزارش ایران من، جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماتیک هر فرصتی را برای تببین مواضع، طرح دغدغه ها و پیگیری مطالبات خود استفاده کرده و جلسات ژنو ادامه گفت وگوهایی است که طی سالهای اخیر با طرفهای اروپایی برقرار بوده است.
به گفته وزیر امور خارجه کشورمان جلسات ژنو یک طوفان فکری برای پاسخ به این پرسش است که آیا واقعا راهی برای خروج از وضعیت کنونی وجود دارد یا نه.