صفحه اصلی / بین الملل / عراقچی: صلح منطقه در گرو روابط ایران و عربستان است

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه

عراقچی: صلح منطقه در گرو روابط ایران و عربستان است

وزیر خارجه ایران در گفتگویی مفصل، مواضع کشورش را درباره بحران سوریه، روابط با کشورهای منطقه و پرونده هسته‌ای تشریح کرد. او بر حمایت از محور مقاومت، لزوم گفتگو میان کشورهای منطقه و حفظ حقوق ایران در مذاکرات تاکید کرد.
وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با رسانه العربی الجدید

سرویس خبری ایران من: در گفتگوی مهم وزیر امور خارجه ایران با رسانه العربی الجدید، موضوعات کلیدی سیاست خارجی ایران مورد بحث قرار گرفت. این مصاحبه که پس از سفر به ترکیه انجام شد، به تشریح مواضع ایران در قبال بحران سوریه، روابط منطقه‌ای و مذاکرات هسته‌ای پرداخت. تاکید بر حمایت از محور مقاومت، لزوم گفتگو میان کشورهای منطقه و حفظ حقوق ایران در مذاکرات هسته‌ای از نکات برجسته این گفتگو بود.

 

 

تحولات سوریه و روند مذاکرات منطقه‌ای

 

به گزارش ایران من، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با رسانه قطری، درباره مسائل مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی اظهارنظر کرد.

 

عراقچی در مصاحبه با «العربی‌ الجدید» که روز دوشنبه و در پرواز بازگشت خود از سفر ترکیه به ایران انجام شد، از نگرانی خود نسبت به فروپاشی روند مذاکرات آستانه گفت و تاکید کرد که این روند به آسانی قابل جایگزینی نیست.

 

او درباره سفر روز دوشنبه‌اش به آنکارا اظهار کرد: تهران همواره به دنبال رایزنی و گفت وگو با ترکیه درباره اختلاف‌نظرهاست. مقدماتی برای آرام کردن اوضاع در سوریه و ایجاد فرصتی برای ارائه یک ابتکار عمل دائمی در دست انجام است.

 

عراقچی در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی از نتایج گفت‌وگوهای خود در دمشق و آنکارا درباره تحولات شمال سوریه و راه‌حل‌های آن گفت: گروه‌های تروریستی پیشروی در سوریه داشتند، سپس ارتش سوریه و مقاومت مردمی در برخی مناطق آن‌ها را متوقف و وادار به عقب نشینی کرد و ارتش سوریه و مقاومت مردمی آن در برخی نقاط دیگر پیشروی کردند.

 

او گفت: این رایزنی‌ها در وهله اول به شفاف‌سازی موضع‌گیری‌های کشورها برای یکدیگر و رفع سوءتفاهم‌ها کمک می‌کند و مانع از برداشت‌های اشتباه می‌شود. طبیعی است که در هر تحولی میان کشورهای مسلمان منطقه، منافع و پیامدهای آن زمینه‌ساز ورود آن‌ها به موضوع باشد.

 

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: به همین دلیل من به ترکیه سفر کردم و در آنجا با (هاکان فیدان) وزیر خارجه این کشور گفت‌وگوهایی داشتم. ایران و ترکیه دیدگاه‌های مشترکی در خصوص بسیاری از مسائل منطقه و خارج از آن دارند و البته طبیعی است که اختلاف نظرهایی نیز دارند.

 

عراقچی گفت: من برای تکمیل این سفر با دیگر کشورهای با نفوذ و موثر و یا آن‌هایی که منافع مشروع و مشترک و یا نگرانی‌های مشترک دارند، همانند آن‌هایی که برخی از شهروندانشان در گروه‌های تکفیری عضویت دارند، رایزنی خواهم کرد.

 

روابط ایران با کشورهای منطقه و موضع در قبال مقاومت

 

عراقچی در این مصاحبه بار دیگر موضع‌گیری رسمی تهران درباره روابط با همپیمانان خود در محور مقاومت منطقه را تکرار کرد و گفت: ایران برای گروه‌های مقاومت موجود در کشورهای عربی دستورالعمل صادر نمی‌کند و با آنها روابط تشکیلاتی ندارد بلکه حامی آرمان آن‌ها بوده و در صورت نیاز کمک‌هایی را به آن‌ها ارائه می‌کند.

 

او درباره احتمال امضای توافقی جهت توقف حملات اسرائیل به غزه گفت: اگر اسرائیل در مذاکرات با حماس برای برقراری آتش بس و آزادسازی گروگان‌ها ورود کند این به معنای شکستی برای اسرائیل است.

 

عراقچی درباره پاسخ ایران به اسرائیل گفت: آنچه اسرائیل در ۲۶ اکتبر انجام داد حمله جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران بود که با توجه به حق دفاع مشروع، حق پاسخ داریم و این حق را برای خود محفوظ می‌دانیم.

 

وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از این مصاحبه درباره ارزیابی‌اش از روابط فعلی ایران و عربستان که در طول ۲ سال گذشته گسترش یافته گفت: ایران و عربستان ۲ کشور بزرگ در منطقه هستند و من باور دارم که صلح و ثبات و آرامش و پیشرفت در منطقه در گرو صلح و ثبات و آرامش میان این ۲ کشور و نقشی است که آن‌ها ایفا می‌کنند.

 

او تصریح کرد: می‌خواهم این را بگویم که رویکرد بسیاری از رسانه‌های غربی و عربی در این خصوص ناشی از عدم درک عمیق از اساس فکری و پیوند میان کشورها و ملت های اسلامی است که ده‌ها سال است از اشغال اراضی کشور فلسطین، کشتار سیستماتیک ملتی بی‌دفاع و سکوت غرب در این خصوص رنج می‌برند.

 

چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای و روابط با غرب

 

عراقچی در خصوص مذاکرات ایران با اروپا درباره پرونده هسته‌ای نیز گفت که «تهران دلایل بسیاری برای بدبینی نسبت به این مذاکرات دارد، تهران در حال حاضر قصد گفت‌وگو با واشنگتن را ندارد چراکه زمینه چنین گفت‌وگویی وجود ندارد و منتظر هستیم ببینیم دولت جدید آمریکا سیاست‌های خود را چگونه تعیین خواهد کرد».

 

وزیر خارجه ایران درباره پرونده هسته‌ای ایران و صدور قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و برخی پیش‌بینی‌ها در خصوص اقدام اروپا برای تحریم‌های مجدد و صدور دوباره قطعنامه‌های ضدایرانی و واکنش ایران به آن‌ها گفت: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها خودشان می‌دانند که ایران پاسخ خواهد داد.

 

او درباره مذاکرات با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: ما از آقای رافائل گروسی برای سفر به تهران پیش از نشست شورای حکام دعوت کردیم و روند همکاری با ایشان را آغاز کردیم. فصل جدیدی از همکاری‌ها را به ایشان ارائه کردیم اما غربی‌ها مانع این کار شده و قطعنامه را صادر کردند.

 

عراقچی در پاسخ به سوالی درباره دلیل بدبینی‌اش نسبت به مذاکرات اخیر با اروپا قبل از آغاز آن گفت: دلایل بسیاری برای بدبینی ما وجود دارد، در کل اگر روند مذاکرات و همکاری پیشرفتی نکند و نتوانیم پس از مذاکره به توافقی برسیم و آن‌ها مکانیسم ماشه در توافق هسته‌ای را راه‌اندازی کنند، در آن صورت به نقطه بحران خواهیم رسید.

 

او در پاسخ به سوالی درباره امکان گفت‌وگوی تهران با آمریکا در آینده اظهار کرد: دولت جدید آمریکا هنوز تشکیل نشده و مواضع خود را اعلام نکرده و مشخص نیست که آیا می‌خواهد آسیب‌های عملکرد سابق خود را برطرف کند یا نه. در حال حاضر قصد گفت‌وگو نداریم چرا که بستر چنین گفت‌وگویی وجود ندارد.

خبرهای دیگر

نتانیاهو در حال سخنرانی درباره تحولات خاورمیانه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار می‌دهد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا

نشست گروه‌های مقاومت فلسطینی در قاهره برای مذاکرات آتش‌بس

بنی گانتس، رهبر حزب اردوگاه اصلی

جورجیا ملونی در کنفرانس مطبوعاتی نشست سران اتحادیه اروپا در فنلاند

جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00