صفحه اصلی / اخبار داخلی / وفاق ملی، راهکاری برای عبور از چالش‌های موجود کشور

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور

وفاق ملی، راهکاری برای عبور از چالش‌های موجود کشور

وفاق ملی به عنوان راهبرد اصلی دولت چهاردهم، بر پایه عدالت و حقوق متقابل استوار است. مسئولان دولتی با تأکید بر همدلی و مشارکت تمامی گروه‌ها، در تلاشند تا با ایجاد فضای گفتگو و تعامل، زمینه حل مشکلات کشور را فراهم کنند.
وفاق ملی: راهبرد کلیدی دولت چهاردهم برای همدلی و اتحاد ملی

سرویس خبری ایران من: مفهوم وفاق ملی در سپهر سیاسی ایران، به‌ویژه با روی کار آمدن دولت چهاردهم، جایگاه ویژه‌ای یافته است. این رویکرد که بر پایه همدلی و اتحاد ملی استوار است، به‌عنوان راهکاری برای عبور از چالش‌های موجود کشور مطرح شده و مورد توجه مسئولان و کنشگران سیاسی قرار گرفته است.

 

مفهوم و تعریف وفاق ملی

 

به گزارش ایران من، وفاق ملی از عبارت‌های جدید سپهر سیاسی کشور است که در دولت چهاردهم و مدتی قبل از شروع‌به‌کار رسمی، استفاده از آن رونق گرفت.در کنار مشکلات اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللی که کشور با آنها روبه‌رو است، اما سرفصل وفاق ملی نیز مباحث بسیاری را به خود اختصاص داده تا احزاب و چهره‌های سیاسی کشور در همین چند ماه به‌ صورت ویژه به آن بپردازند.

 

«وفاق ملی» یعنی توافق و همدلی گسترده میان اعضای یک جامعه بر پایه ارزش‌ها، باورها و منافع مشترک. نیرویی که مانع تفرقه و اختلاف و نقطه اتصال وحدت و اتحاد است.

 

دیدگاه دولت چهاردهم درباره وفاق ملی

 

اما رئیس‌جمهور ۱۲ آذرماه در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم در پاسخ به سوال خبرنگار که از او پرسید:”درباره وفاق برخی‌ها معانی متفاوتی از جمله تعامل با قوای دیگر، تعامل با احزاب یا قومیت‌ها و یا نوعی تقسیم انتصابات یا کنار آمدن با بقیه از آن استنباط کرده اند. به طور کلی اگر بخواهیم وفاق را خیلی خلاصه و شفاف توضیح دهید، وفاق یعنی چه؟ ” تعریف جامع‌ و دقیق‌تری از آن ارائه داد و گفت: «وفاق یعنی پایبندی به حق و عدالت و دوری از ضلالت و یا تابعیت از هوای نفس. در واقع اختلاف زمانی شکل می‌گیرد که من حق شما را ضایع کنم اگر حق شما را ضایع نکنم دعوایی شکل نمی‌گیرد، تمام اختلافاتی که ما با هم داریم برای منیت ماست، ما حق دیگران را نادیده می‌گیریم حالا یا به خاطر جنسیت یا قومیت یا مذهب، در صورتی که اسلام آمده تا حق و عدالت را اقامه کند.

 

اقدامات عملی در راستای تحقق وفاق

 

آنچه آشکار است اینکه، دولتمردان در ایستگاه چهاردهم پاستور همواره تلاش می‌کنند برنامه‌ها و سیاست‌های اجرایی خود را در مسیر وفاق پیش ببرند. براین اساس «محمد رضا عارف» معاون اول رئیس جمهور ۲۴ آذرماه پای صحبت‌ها و دغدغه‌های اعضای جبهه اصلاحات جنوب غرب استان تهران نشست و کلید واژه وفاق را به منزله گشوده شدن چتری برای همه جریان‌های سیاسی جهت نفش آفرینی آنان برای حل مشکلات، کمبودها، ناترازی ها و ناکارآمدی‌ها دانست و گفت: ما دولت وفاق هستیم، اما به دنبال منافع حزبی و گروهی و وفاق با دوستان خودمان نیستیم.

 

چالش‌ها و الزامات تحقق وفاق ملی

 

به گزارش ایران من اکبری‌نوری استاد دانشگاه ، تحلیل خود را از الزامات وفاق ارائه داد و با بیان اینکه اکنون که نیروهای سیاسی به دنبال وفاق هستند، باید موضوعی وجود داشته باشد که حول آن با یکدیگر وفاق کنند، گفت: مشکلی که ما در حال حاضر با آن مواجه هستیم این است که نیروهای سیاسی وجه مشترکی برای وفاق با هم یا ندارند و یا تعبیرهای متعارفی از موضوع وفاق ارائه می‌دهند و طبیعتاً این موضوع باعث می‌شود که شرایط وفاق یا روحیه وفاق میان نیروهای سیاسی رخ ندهد.

 

وی تاکید کرد: آنچه که باید میان نیروهای سیاسی با مردم مشخص شود وجه مشترک یا موضوعی است که قرار است بر سر آن وفاق کنیم که همان حلقه مفقوده و فضای خلعی است که بین ما وجود دارد.

خبرهای دیگر

نتانیاهو در حال سخنرانی درباره تحولات خاورمیانه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار می‌دهد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا

نشست گروه‌های مقاومت فلسطینی در قاهره برای مذاکرات آتش‌بس

بنی گانتس، رهبر حزب اردوگاه اصلی

جورجیا ملونی در کنفرانس مطبوعاتی نشست سران اتحادیه اروپا در فنلاند

جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00