سرویس خبری ایران من: در پی تصمیم اخیر اسرائیل مبنی بر گسترش شهرکنشینی در بلندیهای جولان، واکنشهای بینالمللی به این اقدام شدت گرفته است. در این میان، موضعگیری قاطع آلمان به عنوان یکی از قدرتهای مهم اروپایی، توجه ویژهای را به خود جلب کرده است.
موضعگیری آلمان در قبال طرح توسعه جولان
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آلمان از اسرائیل میخواهد تا از برنامههای خود برای دو برابر کردن جمعیت ساکن در بلندیهای جولان صرفنظر کند. این درخواست به موج فزاینده انتقادات جهانی علیه تلاشهای اسرائیل برای تحکیم کنترل خود بر این فلات استراتژیک میافزاید؛ منطقهای که در سال ۱۹۶۷ از سوریه تصرف شد و عملاً به خاک اسرائیل الحاق گردید – اقدامی که به جز ایالات متحده، کشورهای معدودی آن را به رسمیت شناختهاند.
دیدگاه حقوقی آلمان درباره وضعیت جولان
کریستیان واگنر، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، اظهار داشت: «از منظر حقوق بینالملل کاملاً مشخص است که این منطقه تحت کنترل اسرائیل متعلق به سوریه است و بنابراین اسرائیل یک قدرت اشغالگر محسوب میشود.»
واگنر افزود که برلین از اسرائیل میخواهد «از این طرح دست بردارد.»
نگرانیهای امنیتی و انتقادات از اقدامات نظامی
وی همچنین استقرار نیروهای اسرائیلی در منطقه حائل پس از سقوط سوریه به دست نیروهای شورشی اسلامگرا و حملات ارتش دفاعی اسرائیل به مواضع استراتژیک نظامی و تسلیحات به جا مانده از رژیم، از جمله سلاحهای شیمیایی را مورد انتقاد قرار داد.
درخواست برای حفظ تمامیت ارضی سوریه
واگنر تأکید کرد: «در این مرحله از تحولات سیاسی در سوریه، بسیار حیاتی است که تمامی بازیگران منطقه، تمامیت ارضی سوریه را محترم شمرده و آن را زیر سؤال نبرند.»
وی اذعان داشت که اسرائیل علاقهمند است اطمینان حاصل کند که تسلیحات رژیم اسد «به دست افراد نامناسب نیفتد،» اما افزود که آلمان «اکنون از تمامی بازیگران منطقه میخواهد خویشتنداری به خرج دهند.»
واگنر در پایان گفت: «سوریه مدت زمان بسیار طولانی بازیچه قدرتهای خارجی بوده است.»