سرویس خبری ایران من: بحران انسانی در غزه و چالشهای کمکرسانی به غیرنظامیان به یکی از موضوعات محوری مجامع بینالمللی تبدیل شده است. در این میان، اختلافات میان اسرائیل و سازمان ملل متحد بر سر نحوه ارسال کمکهای بشردوستانه، نگرانیهای جدی را در سطح جهانی برانگیخته است. در گزارش پیش رو، موضعگیری اخیر نماینده ایالات متحده در سازمان ملل و انتقادات وی از عملکرد طرفین در این زمینه مورد بررسی قرار میگیرد.
انتقاد از عدم همکاری اسرائیل و سازمان ملل
سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، لیندا توماس-گرینفیلد، هم اسرائیل و هم سازمان ملل متحد را به دلیل عدم همکاری مناسب برای اطمینان از رساندن کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه مورد انتقاد قرار داده است. توماس-گرینفیلد در اظهاراتی در جلسه ماهانه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره منازعه اسرائیل و فلسطین گفت: «زمان آن رسیده است که اسرائیل و سازمان ملل متحد از مخالفت با یکدیگر دست بردارند و به جای آن، گامهای عملی برای تضمین عدم وقفه در ارسال کمکهای بشردوستانه به فلسطینیان نیازمند بردارند.»
درخواستهای مشخص از اسرائیل
نماینده ایالات متحده از اسرائیل میخواهد که محدودیتهای ارسال کمک را لغو کند، موانع موجود بر سر راه چنین ارسالهایی را بردارد و اطمینان حاصل کند که قانون اخیر کنست که هدف آن انحلال آنروا است، به تلاشهای کمکرسانی آسیب بیشتری نمیرساند.
چالشهای همکاری سازمان ملل و اسرائیل
با این حال، توماس-گرینفیلد همچنین از سازمان ملل میخواهد با اسرائیل و سایر طرفین همکاری کند تا طرحی عملی برای تضمین ارسال کمک پس از اجرای قانون کنست در اواخر ماه آینده تدوین کند. وی با ابراز تأسف اشاره میکند که نامه اخیر از دفتر دبیرکل آنتونیو گوترش در دفاع از کار آنروا در میان موجی از افشاگریها مبنی بر ارتباط این سازمان امدادرسانی برای پناهندگان فلسطینی با حماس، نشان میدهد که سازمان ملل «هنوز گفتوگوی جدی با اسرائیل درباره اجرای قانون کنست آغاز نکرده است.» وی افزود: «به نظر میرسد که نهادهای تابعه سازمان ملل هنوز مذاکرات جامعی را درباره راهکارهای تضمین تداوم ارسال کمکهای این سازمان به غزه انجام ندادهاند. در شرایطی که جان انسانها در معرض خطر است، این وضعیت باید فوراً تغییر کند. سازمان ملل متحد بایستی نشان دهد که همچنان متعهد به یافتن راهکاری برای حمایت از مردم آسیبدیده غزه است.»