سرویس خبری ایران من: در شرایطی که منطقه خاورمیانه با چالشهای متعددی روبرو است، برگزاری یازدهمین اجلاس سران سازمان دی۸ در قاهره و سخنان مهم محمود عباس درباره وضعیت فلسطین، نشاندهنده اهمیت همکاریهای منطقهای و ضرورت توجه به مسائل انسانی است. این گزارش به بررسی محورهای اصلی این نشست و دیدگاههای مطرح شده در آن میپردازد.
سخنان محمود عباس درباره وضعیت فلسطین
به گزارش ایران من به نقل از المیادین، «محمود عباس» تاکید کرد: ارائه کمکهای مالی به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) به منظور فراهم کردن زمینه انجام مسئولیتها و وظایف این سازمان، ضروری است.
عباس افزود: ملت فلسطین به طور روزانه در نوار غزه در معرض کشتار و نسلکشی قرار دارد و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین، باید اجرا شود.
رئیس تشکیلات خودگردان با اشاره به جنایات اسرائیل و گرسنه نگه داشتن فلسطینیها توسط این رژیم گفت: باید قطعنامه شماره ۲۷۳۵ شورای امنیت فورا اجرایی شود.
محمود عباس خاطرنشان کرد: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد به باقی ماندن امید به داشتن آینده بهتری برای فلسطینیها و منطقه، کمک خواهد کرد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین با اشاره به جنایات اسرائیل در لبنان سوریه گفت: این جنایات، نیازمند اقدام فوری برای اجرای قطعنامههای شورای امنیت و پایان دادن به اقدامات رژیم اشغالگر است تا صلح و ثبات در منطقه برقرار شود.
برگزاری اجلاس سران دی۸
به گزارش ایران من، نشست یازدهمین اجلاس سران سازمان هشت کشور در حال توسعه (دی۸) به ریاست «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر امروز پنجشنبه با قرائت آیاتی از قرآن کریم در قاهره آغاز شد.
«سرمایه گذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط: شکلدهی اقتصاد آینده» به عنوان موضوع محوری اجلاس امروز سران دی۸ تعیین شده است.
گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه، موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول است.
نخستین اجلاس سران دی ۸ با حضور سه رئیس جمهور وقت از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی و چهار نخستوزیر و یک وزیر خارجه در شهر استانبول ترکیه برگزار شد.
گروه کشورهای موسوم به دی ۸ در واقع از تشکیلات جانبی سازمان همکاری اسلامی است.
تاکنون ۱۰ اجلاس سران به ترتیب در ترکیه، بنگلادش، مصر، ایران، اندونزی، مالزی، نیجریه، پاکستان، ترکیه و بار دیگر، بنگلادش تشکیل شده است و نشست جاری به ریاست مصر در حال برگزاری است.
مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است و مجموع مساحت هشت کشور، وسعتی ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربعی، معادل ۵ درصد از کل مساحت جهان را در بر می گیرد.