سرویس خبری ایران من: اجلاس سران دی۸، به عنوان یکی از مهمترین گردهماییهای کشورهای اسلامی در حال توسعه، در قاهره برگزار شد. این نشست با تمرکز بر موضوعات کلیدی همچون سرمایهگذاری روی جوانان و حمایت از کسبوکارهای کوچک و متوسط، به بررسی راهکارهای توسعه اقتصادی و همکاریهای منطقهای پرداخت. نشست امسال که به میزبانی مصر برگزار شد، نقطه عطفی در همکاریهای اقتصادی و فناورانه میان کشورهای عضو به شمار میرود.
سخنرانی اردوغان و دیدگاههای کلیدی
به گزارش ایران من به نقل از القاهره الاخباریه، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری مصر در جریان نشست دی۸ اظهار داشت: جهان، شاهد درگیریهای زیادی به خصوص در خاورمیانه است که امنیت و ثبات بینالمللی را از بین میبرد.
وی گفت: حمایت از جوانان و بنگاههای کوچک برای دستیابی به رشد اقتصادی ضروری است و جوانانی که اکثریت قریب به اتفاق جوامع ما را نمایندگی میکنند، باید حمایت شوند.
اردوغان در ادامه تاکید کرد: باید بر استفاده از هوش مصنوعی و فناوری مدرن در بخشهای مختلف تکیه شود.
وی همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: ما تحولات فلسطین، لبنان و سوریه را دنبال میکنیم و سوریها امروز به حمایت، بازسازی کشورشان و طرحی برای بهبودی سریع اوضاع، نیاز دارند.
اردوغان در این باره تصریح کرد: ما از ایجاد ثبات در سوریه و حاکمیت آن بر سرزمینهای خود حمایت میکنیم.
جزئیات برگزاری نشست دی۸
به گزارش ایران من، نشست یازدهمین اجلاس سران سازمان هشت کشور در حال توسعه (دی۸) به ریاست «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر با قرائت آیاتی از قرآن کریم در قاهره آغاز شد.
موضوع «سرمایه گذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط: شکلدهی اقتصاد آینده» به عنوان موضوع محوری اجلاس امروز سران دی۸ تعیین شده است.
تاریخچه و اطلاعات کلی سازمان دی۸
گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه، موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول است.
نخستین اجلاس سران دی ۸ با حضور سه رئیس جمهور وقت از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی و چهار نخستوزیر و یک وزیر خارجه در شهر استانبول ترکیه برگزار شد.
گروه کشورهای موسوم به دی ۸ در واقع از تشکیلات جانبی سازمان همکاری اسلامی است.
تا کنون ۱۰ اجلاس سران به ترتیب در ترکیه، بنگلادش، مصر، ایران، اندونزی، مالزی، نیجریه، پاکستان، ترکیه و بار دیگر، بنگلادش تشکیل شده است و نشست جاری به ریاست مصر در حال برگزاری است.
مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است و مجموع مساحت هشت کشور، وسعتی ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربعی یا ۵ درصد از کل مساحت جهان را شامل میشود.