صفحه اصلی / بین الملل / بازتعریف منافع استراتژیک آمریکا، از خاورمیانه تا چین

البریج کولبی، معاونت وزیر دفاع آتی آمریکا

بازتعریف منافع استراتژیک آمریکا، از خاورمیانه تا چین

گزینه ترامپ برای معاونت وزارت دفاع خواستار تغییر تمرکز آمریکا از خاورمیانه به سمت چین است. وی مخالف حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران بوده و معتقد است اولویت‌های آمریکا در خاورمیانه بدون حضور گسترده قابل پیگیری است.
تغییر استراتژی آمریکا از خاورمیانه به سمت چین

سرویس خبری ایران من: در پی اظهارات اخیر گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای پست معاونت وزارت دفاع آمریکا، نگاه‌ها به تغییرات احتمالی در سیاست خارجی ایالات متحده معطوف شده است. این مقام احتمالی که سابقه حضور در پنتاگون را دارد، خواستار تغییر تمرکز استراتژیک آمریکا از خاورمیانه به سمت چین است. مواضع او در قبال خاورمیانه و مخالفتش با رویارویی نظامی با ایران، از نکات قابل توجه در دیدگاه‌های وی به شمار می‌رود.

 

دیدگاه‌های کلیدی نامزد معاونت وزارت دفاع آمریکا

 

به گزارش ایران من، از پایگاه خبری- تحلیلی میدل ایست آی، گزینه دونالد ترامپ برای پست معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاست‌گذاری های دفاعی گفته است که آمریکا باید دست از تمرکز بر خاورمیانه برداشته و توجه خود را متوجه چین سازد.

 

این پایگاه خبری به مواضع کولبی برای پست کلیدی ریاست پنتاگون اشاره کرده که وی حامی کاهش شمار نیروهای آمریکایی در خاورمیانه و مخالف حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران است.

 

سوابق و دیدگاه‌های استراتژیک

 

این چهره در دولت قبلی ترامپ نیز در پنتاگون حضور داشت و بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ معاون دستیار وزیر دفاع در امور استراتژی و توسعه نیرو بود. وی از آن زمان تاکنون اظهارنظرهایی در مورد اولویت‌های سیاست خارجی خود داشته و تاکید کرده است که واشنگتن باید امنیت ملی و برنامه نظامی خود را در اولویت قرار دهد. او همچنین خواستار تمرکز بر چین به جای خاورمیانه شده است.

 

کولبی در مقاله‌ای برای روزنامه «وال استریت ژورنال» در ماه سپتامبر (شهریور) در همین زمینه نوشت: «در نزدیک به یک دهه گذشته، من اعلام کرده ام که باید خود را برای دفاع از تایوان آماده کنیم. اما استدلال من همیشه این بوده است که تایوان خودش برای آمریکا اهمیت وجودی ندارد. بلکه منافع اصلی ما انکار هژمونی منطقه‌ای چین بر آسیا است. تایوان برای این هدف بسیار مهم است، اما ضروری نیست».

 

رویکرد در قبال خاورمیانه و ایران

 

این چهره معرفی احتمالی کابینه جدید ترامپ در مقاله ای که در سال ۲۰۲۱ نوشت نیز گفته بود: ایالات متحده باید تعامل استراتژیک در خاورمیانه را بسیار محدودتر کرده کند. وی این منطقه را نسبتا بی اهمیت دانسته و در توجیه این امر تاکید کرده بود که سهم تولید ناخالص داخلی آن کمتر از ۱۰ درصد جهانی است.

 

کولبی در عین حال اولویت‌های ایالات متحده در خاورمیانه را تضمین امنیت اسرائیل، جلوگیری از دشمنی کشورهای خلیج فارس و در نهایت جلوگیری از تروریسم فراملی دانست و بر این باور است که هر سه این اولویت‌ها بدون حضور گسترده آمریکا قابل پیگیری است.

 

وی همچنین مخالف رویارویی نظامی ایالات متحده با ایران است و به همین دلیل در تضاد با بسیاری از جمهوری‌خواهان از جمله برخی چهره های معرفی شده ترامپ برای دولت دوم وی قرار گرفته است. کولبی به جای حمله مستقیم به برنامه هسته‌ای ایران، موافق محدودساختن برنامه اتمی آن است.

 

چالش‌های منطقه‌ای و آینده سیاست آمریکا

میدل ایست آی در پایان با اشاره به همزمانی ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید با لحظات حساس در خاورمیانه، تشریح کرده است که در حال حاضر در این منطقه جنگ غزه را شاهد هستیم که بالغ بر ۱۴ ماه از آن می گذرد؛ جنگی که بنا بر اعلام چندین گروه حقوق بشری، نسل کشی اسرائیل علیه فلسطینیان است. در سوی دیگر، قدرت گرفتن معارضان سوری را در سوریه داریم که منجر به سقوط حکومت ۵۴ ساله خاندان اسد شدند و در کنار همه اینها، وضعیت آتش بس در لبنان نیز در موقعیت شکننده ای قرار دارد. اما باوجود تمامی این تنش ها، کولبی همچنان خواستار تغییر تمرکز آمریکا از خاورمیانه به سوی چین است.

 

خبرهای دیگر

رفع فیلترینگ و گشایش در فضای مجازی ایران

سید محمد موحد، نایب رئیس کمیسیون اصل نود

احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در حال تشریح وضعیت قانون عفاف و حجاب

احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس

دیدار وزرای خارجه چین و ژاپن در پکن

اکشی ایوایا، وزیر امور خارجه ژاپن

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00