صفحه اصلی / بین الملل / از حکومت نظامی تا دیپلماسی، تلاش‌های کره جنوبی برای ترمیم روابط با آمریکا

یون سوک یول، رئیس‌جمهوری استیضاح شده کره جنوبی

از حکومت نظامی تا دیپلماسی، تلاش‌های کره جنوبی برای ترمیم روابط با آمریکا

دیپلمات‌های ارشد کره جنوبی و آمریکا توافق کردند روابط دوجانبه را پس از بحران سیاسی از سر گیرند. این تصمیم پس از استیضاح رئیس‌جمهور یون سوک یول و اعمال حکومت نظامی کوتاه‌مدت اتخاذ شد. دادگاه قانون اساسی ۱۸۰ روز فرصت دارد درباره سرنوشت رئیس‌جمهور تصمیم بگیرد.
دیدار دیپلمات‌های ارشد کره جنوبی و آمریکا در واشنگتن

سرویس خبری ایران من: تنش‌های سیاسی اخیر در کره جنوبی، که با اعمال حکومت نظامی کوتاه‌مدت و متعاقباً استیضاح رئیس‌جمهور یون سوک یول همراه بود، تأثیر قابل توجهی بر روابط دیپلماتیک این کشور با ایالات متحده گذاشته است. در این گزارش، به بررسی آخرین تحولات در روند از سرگیری روابط دوجانبه و تلاش‌های دیپلماتیک برای حل این چالش‌ها می‌پردازیم. همچنین وضعیت کنونی رئیس‌جمهور مستعفی و تأثیر این بحران بر همکاری‌های امنیتی منطقه‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

از سرگیری روابط دیپلماتیک کره جنوبی و آمریکا

 

به گزارش ایران من، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد که دیپلمات‌های ارشد این کشور و آمریکا روز گذشته (دوشنبه به وقت محلی) توافق کردند تا برنامه‌های دیپلماتیک و امنیتی دوجانبه خود را که پس از اقدام نافرجام یون سوک یول رئیس‌جمهوری (استیضاح شده) کره جنوبی در اعمال حکومت نظامی به تعویق افتاده بود، به طور کامل از سر گیرند.

 

نشست دیپلماتیک در واشنگتن

 

بنابراین گزارش، کیم هونگ کیون معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی و کورت کمپل (Kurt Campbell) همتای آمریکایی وی، نخستین دیدار و مذاکرت پس از اعمال حکومت نظامی کوتاه مدت یون را در واشنگتن انجام دادند.

 

وزارت امور خارجه کره جنوبی در بیانیه ای درباره این ملاقات اعلام کرد: طرفین درباره برنامه‌ مراودات در سطوح بالا بین کره جنوبی و آمریکا به بحث و گفت وگو پرداخته و توافق کردند که امور دوجانبه دیپلماتیک و امنیتی به تعویق افتاده را به طور کامل و در اسرع وقت از سر بگیرند.

 

تأثیر تنش‌های سیاسی بر روابط منطقه‌ای

 

این گزارش می افزاید: به دنبال اعمال حکومت نظامی از سوی یون و ایجاد تنش سیاسی داخلی، جلسه «گروه مشورتی هسته ای» موسوم به (NCG)، نهاد کلیدی بازدارندگی هسته‌ای متحدان در منطقه را که قرار بود در اوایل ماه جاری بین سئول و واشنگتن برگزار شود، به تعویق انداختند و همچنین سفر لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به منطقه هند و اقیانوسیه لغو شد.

 

یونهاپ اضافه کرد: لغو و به تعویق افتادن برنامه و سفر (آستین) بر این نگرانی دامن زد که تنش سیاسی در سئول بر همکاری امنیتی متحدان منطقه ای سایه خواهد افکند؛ به خصوص از آنجایی که نگرانی ها در زمینه برنامه های موشکی و اتمی کره شمالی و تعمیق روابط نظامی پیونگ یانگ با مسکو، هرچه بیشتر شدت می یابد.

 

این رسانه رسمی کره جنوبی افزود: معاون وزیر امور خارجه آمریکا پیش از این ملاقات یادشده، در جمع خبرنگاران بر نهایت تعهد ایالات متحده در قبال کره جنوبی تاکید و بر گذر سئول از این دوره تنش سیاسی داخلی ابراز امیدواری کرد.

 

بحران سیاسی داخلی و وضعیت حقوقی رئیس‌جمهور

 

به گزارش ایران من، تنش سیاسی داخلی در کره جنوبی از مورخ ۱۳ آذرماه و به دنبال اعلام ناگهانی حکومت نظامی که در نهایت ۶ ساعت به طول انجامید، آغاز شد.

 

رئیس جمهوری این کشور پس از شکست طرح حکومت نظامی، استیضاح و از وظایف خود تعلیق شد اما حاضر به قبول استعفا از مقام خود نشده است. این امر موجب شد تا پلیس و مقام های قضایی ۲ بار به دفتر ریاست جمهوری این کشور در سئول برای ضبط اسناد مربوط به این واقعه یورش ببرند.

 

طبق قوانین کره جنوبی، پس از اسیتضاح شخص رئیس جمهوری، دادگاه قانونی اساسی این کشور ۱۸۰ روز فرصت دارد تا وی را از این مسند خلع و یا در این جایگاه ابقا کند.

خبرهای دیگر

پیام تبریک میلاد مسیح و سال نو میلادی از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه

اردوغان در حال سخنرانی درباره سیاست‌های ترکیه در قبال سوریه

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه

سخنگوی دولت ایران در نشست خبری درباره روابط با سوریه

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت

سرگئی لاوروف در مصاحبه تلویزیونی درباره بحران اوکراین

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00