سرویس خبری ایران من: در شرایطی که بحث قانون عفاف و حجاب به یکی از موضوعات مهم مجلس تبدیل شده است، سخنگوی کمیسیون فرهنگی در گفتگویی تفصیلی، جزئیات تازهای را درباره وضعیت این قانون و مراحل اجرایی شدن آن مطرح کرده است. این گفتگو روشن میکند که چه موانعی بر سر راه ابلاغ این قانون وجود دارد و چه مراحلی باید برای اجرایی شدن آن طی شود.
وضعیت فعلی قانون عفاف و حجاب
به گزارش ایران من، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: فعلا اتفاقی در خصوص قانون عفاف و حجاب نیفتاده است. ابلاغش باید توسط ریاست مجلس انجام شود، الان برخی از افراد از جمله برخی از دولتمردان مدعی هستند که از برخی دستگاهها درخواست کردند این موضوع به تعویق بیفتد در حالیکه هیچ مقامی به جز خود قانونگذار نمیتواند نسبت به اصلاح رویه قانونی آن هم بر اساس قانون اساسی و آئیننامه مجلس اقدام کند.
روند قانونی ابلاغ و اجرا
احمد راستینه درباره خبری مبنی بر ابلاغ لایحه عفاف و حجاب در فصل زمستان گفت: فعلا چیزی که هست این است که رئیس مجلس باید این قانون را ابلاغ کند و در حال حاضر رئیس مجلس بر اساس تاریخهایی که خودش اعلام کرده بود تاکنون ابلاغی انجام نداده است. سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما منتظریم رئیس مجلس تصمیم بگیرد، توقف قانون بدون هیچ دلیل قانونی مشخص، غیرقابل قبول است و دستگاههای دیگر نمیتوانند برای قانونگذار تعیین تکلیف کنند.
مراحل قانونی اصلاح و بازنگری
وی درباره اینکه چه مراحل قانونی باید برای آوردن اصلاحیه از سوی دولت در خصوص قانون عفاف و حجاب طی شود، بیان کرد: ابتداً ریاست مجلس باید قانون را ابلاغ کند، این قانون؛ قانون موقت است و باید اجرایش آغاز شود و در حین اجرا اگر ایردات و اشکالاتی وجود دارد و ضرورت اصلاح وجود دارد، باید درخواست اصلاح به مجلس در قالب لایحه ارائه شود.
الزامات اجرایی و نقش دولت
راستینه خاطرنشان کرد: اگر دولتمردان برای اصلاح قانون نظری دارند باید پس از ابلاغ قانون و اجرای آن، موارد اصلاحی مدنظرشان را در قالب لایحه به مجلس ارائه کنند، طبیعتاً ریاست مجلس باید نسبت به ابلاغ قانون بر اساس قانون اساسی اقدام کند.