صفحه اصلی / بین الملل / علی‌اف: تهران باید تاوان توهین به رهبران آذربایجان و ترکیه را بپردازد

الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان

علی‌اف: تهران باید تاوان توهین به رهبران آذربایجان و ترکیه را بپردازد

علی‌اف در مصاحبه‌ای به انتقاد از حواشی مراسم چالدران پرداخت و خواستار عذرخواهی رسمی شد. وی همچنین حادثه سفارت آذربایجان را سازمان‌یافته خواند و درباره روابط با ایران، تحولات سوریه و کریدور زنگزور سخن گفت.
الهام علی‌اف در حال مصاحبه با رسانه‌های آذربایجان

سرویس خبری ایران من: در پی تنش‌های اخیر میان ایران و جمهوری آذربایجان، الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان، در مصاحبه‌ای با رسانه‌های این کشور به بیان دیدگاه‌های خود درباره مسائل مختلف پرداخت. محور اصلی این گفتگو، واکنش به حواشی مراسم شهدای چالدران و تحولات اخیر در روابط دو کشور بود. این مصاحبه که با لحنی انتقادی همراه بود، به موضوعات متعددی از جمله حادثه سفارت آذربایجان در تهران، تحولات منطقه‌ای و مسئله کریدور زنگزور نیز پرداخت.

 

واکنش علی‌اف به حواشی مراسم چالدران

 

به گزارش ایران من به نقل از خبرگزاری ترند، الهام علی‌اف در گفت‌وگو با شبکه های تلویزیونی جمهوری آذربایجان در مورد حواشی اخیر مراسم شهدای چالدران و اظهارات یکی از حضار علیه سران جمهوری آذربایجان و ترکیه اظهارنظر کرد و انگشت اتهام را به سوی نماینده ولی فقیه در استان اردبیل نشانه رفت و مدعی شد: این نخستین بار نیست که روحانی استانی علیه ما رفتار کینه‌توزانه‌ای دارد. روحانی شهر اردبیل بارها علیه (جمهوری) آذربایجان و مردم آذربایجان و از جمله بنده عبارات توهین آمیزی به کار برده است. اکنون پرسش این است که چه کسی از (جمهوری آذربایجان) عذرخواهی خواهد کرد. عذرخواهی خواهند کرد یا خیر؟

 

وی افزود: اظهار تاسف در بیانیه وزارت امور خارجه ایران کافی نیست. علناً به رئیسان جمهوری ترکیه و آذربایجان و به مردم ۲ کشور در جریان پخش زنده یک رخداد رسمی توهین شده است. تنها اظهار تاسف قابل قبول نیست. ما معتقدیم که روحانی این استان دستکم باید از سمت خود برکنار شده و وادار شود تا از (جمهوری) آذربایجان عدرخواهی کند.

 

پاسخ آیت‌الله عاملی به ادعاهای مطرح شده

 

این اظهارات بی پایه و اساس علی‌اف در حالی مطرح شده است که آیت الله سیدحسن عاملی امام جمعه اردبیل چند روز پیش گفته بود: در سطح دیپلماسی و رسمی کلمه ای اهانت آمیز وجود ندارد و نخواهد داشت یعنی کسی حق ندارد اظهارات یک فرد عادی و غیررسمی و نظریه شخصی را در حاشیه یک مجلس به پای نظام بنویسد.

 

آیت الله عاملی اضافه کرد: ادبیات نامناسب که در یکی از مجالس این هفته توسط یک فرد عادی و غیررسمی به کار گرفته شد، نمی‌تواند ادبیات رسمی، دینی و اعتقادی ما و موضع رسمی جمهوری اسلامی باشد و چنین نسبتی در عالم دیپلماسی کاملاً غیرمتعارف و سوال‌برانگیز است.

 

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل تصریح کرد: همه می دانند اظهارات شخصی اشخاص به هیچ وجه موضع رسمی هیچ حکومتی در دنیا نیست.

 

امام جمعه اردبیل افزود: برای ما در این حادثه یک سوال بزرگ مطرح شد و آن اینکه چرا رسانه‌های خارجی روی اظهارات یک فرد عادی که نه مداح است نه خطیب است و نه مجری این قدر حساب باز کردند حتی یک نماینده آمریکایی هم وارد ماجرا شد این سوال، سوالی بزرگ و هشدار دهنده است و ملت بصیر ما جواب این سوال را از همه بهتر می‌دانند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: دشمنان این ملت می‌خواهند رابطه ایران را با همسایه‌های ایران خراب و مخدوش کنند. حسن همجواری با همسایگان سیاست مسلم جمهوری اسلامی و مورد تاکید مقام معظم رهبری است و محال است در نظام دیپلماسی کشور از طرف مقامات رسمی کلمه‌ای برخلاف این اصل گفته شود.

 

ادعای علی‌اف درباره حادثه سفارت آذربایجان

 

علی‌اف در ادامه این مصاحبه بار دیگر به حادثه تیراندازی در سفارت این کشور در تهران پرداخت و مدعی شد که این اقدام یک «اقدام تروریستی سازمان یافته» بوده است.

 

وی گفت: یک اقدام تروریستی علیه سفارت ما انجام شد که سازمان یافته بود. عوامل زیادی وجود داشت که بیان این ادعا را توجیه می کند. نخست، با وجود آنکه این اتفاق در مرکز پایتخت رخ داد، حدود ۴۰ دقیقه حتی یک خودرو پلیس به ساختمان نزدیک نشد. بلافاصله، روز بعد، فرد مرتکب این ترور، بیمار روانی اعلام شد. لیکن، هر گونه معاینه پزشکی چندین روز طول می کشد. این شخص در همان روزی که ترور را مرتکب شد در رسانه ها ظاهر شد و مصاحبه کرد. دو سال از آن حادثه می گذرد. تا به امروز، حکم آن شخص اجرا نشده است. همه این موارد نشان می دهد که (حادثه تیراندازی در سفارت) سازماندهی شده است.

 

علی‌اف در مورد روابط ایران و جمهوری آذربایجان و سیاست آتی دولت جدید ایران نیز گفت: صحبت در این مورد اندکی زود است. زیرا ما هنوز هیچ تماس جدی با دولت فعلی ایران نداشته ایم. تماس هایی بین اعضای دولت وجود داشته و بیشتر به مسائل اقتصادی و حمل و نقل پرداخته شده است.

 

دیدگاه علی‌اف درباره تحولات منطقه‌ای

 

رئیس دولت جمهوری آذربایجان در مورد حوادث اخیر خاورمیانه و برکناری بشار اسد گفت: ما بسیار خوشحالیم که تغییراتی در سوریه و البته در روابط ترکیه و دولت جدید سوریه رخ داده است. سوریه کشوری است که با ترکیه هم مرز است و هر کشوری می خواهد شاهد وضعیتی باثبات در آنسوی مرزهای خود باشد. تروریسم نباید در هیچ کدام از مرزهای ترکیه وجود داشته باشد. ما به عنوان متحد ترکیه همیشه و در هر شکلی در کنار آنها هستیم.

 

علی اف ادامه داد: سران ارمنستان باید این (وقایع) را مد نظر داشته و متوجه باشند که متحد نزدیک آنها در خاورمیانه، یعنی دیکتاتوری اسد، به زباله دان تاریخ افتاده و این امر ادامه خواهد داشت. بنابراین باید گام درستی بردارند.

 

وی افزود: ما منشأ خطر نیستیم. ما خواهان صلح و همکاری در قفقاز جنوبی هستیم. آنها نباید مانع شوند. آنها نباید به عنوان یک مانع جغرافیایی بین ترکیه و (جمهوری) آذربایجان عمل کنند. کریدور زنگزور باید باز شود و خواهد شد. هر چه زودتر این را درک کنند، بهتر است.

خبرهای دیگر

شهردار تهران در نشست رهپویان انقلاب اسلامی درباره چالش‌های اقتصادی سخن می‌گوید

علیرضا زاکانی، شهردار تهران

: نمایی هوایی از شعله‌های سرکش در محاصره شهر

آتش‌سوزی مهیب لس‌آنجلس

درگیری پلیس با معترضان در ماپوتو، پایتخت موزامبیک

ونانسیو موندلانه، نامزد شکست خورده انتخابات موزامبیک

جلسه بررسی طرح انتقال پایتخت با حضور رئیس جمهور و مقامات ارشد دولتی

محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00