سرویس خبری ایران من: مذاکرات آتشبس در غزه با میانجیگری قطر و مصر و حمایت آمریکا در دوحه جریان دارد، اما شرط تازه اسرائیل مبنی بر حضور نظامی در مرز غزه، روند گفتگوها را با چالش جدی مواجه کرده است. این در حالی است که علیرغم خوشبینی مقامات آمریکایی به حصول توافق، مخالفتهای نتانیاهو و پیچیدگیهای میدانی، دورنمای مذاکرات را مبهم ساخته است.
شرط جدید اسرائیل در مذاکرات آتشبس
به گزارش ایران من، شبکه دیدهبان اخبار فلسطین نوشت: یک منبع مطلع به رویترز گفته است که اسرائیل شرط جدیدی در مذاکرات گذاشته که میتواند دستیابی به توافق را تضعیف کند.
به گفته وی، باقی ماندن ارتش اسرائیل در عمق یک کیلومتری در داخل مرزهای از شمال و شرق غزه، شرط جدید اسرائیل است که دستیابی به توافق را سخت خواهد کرد. این منبع به رویترز گفته است که میانجیها در تلاشند تا اسرائیل را متقاعد کنند که این شرط را پس بگیرد.
واکنشهای بینالمللی به روند مذاکرات
این درحالی است که پیشتر رسانههای اسرائیل بامداد پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ از احتمال به نتیجه رسیدن مذاکراتی که برای برقراری آتشبس در غزه با میانجیگری قطر و مصر و با حمایت آمریکا در دوحه در جریان است، خبر دادند.
پایگاه خبری اسرائیل والا نیز نوشته بود که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز اعلام کرده است که ما به توافق برای آزادی اسیران و آتش بس در غزه بسیار نزدیک هستیم.
شبکه عبری زبان کان نیز در گزارشی در این باره افزود: آمریکاییها همواره در هر مرحله از مذاکرات خوش بینی خود را ابراز کردهاند.
نقش میانجیگران در مذاکرات
سخنگوی رسمی وزارت خارجه قطر نیز پیشتر از تداوم مذاکرات آتشبس در غزه در سطح تیمهای فنی خبر داده بود.
«ماجد الأنصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر گفته بود که مذاکرات آتشبس در غزه همچنان ادامه دارد هرچند شرایط در اتاقهای مذاکرات، دشوار است.
وی افزود: میانجیگری قطر و مصر با حمایت آمریکا برای تداوم تلاشهای مربوط به توقف جنگ در غزه ادامه دارد و تیمهای فنی نیز در حال بررسی نقاط مشترک هستند.
الأنصاری با اشاره به استمرار نشست تیمهای فنی در دوحه و قاهره گفت: تا به این لحظه نمیتوان درباره جدول زمانی دستیابی به توافق در مذاکرات غزه سخن گفت زیرا نشستهای فنی همچنان ادامه دارد.
چالشهای پیش روی توافق
به گزارش ایران من، با گذشت ۴۶۱ روز از عملیات طوفان الاقصی و اسارت شماری از اسرائیلیها به دست مقاومت فلسطین در نوار غزه، اسرائیل با وجود تجاوز گسترده به این منطقه نه تنها نتوانسته اسرای مذکور را آزاد کند، بلکه شمار زیادی از آنها در حملات هوایی و توپخانهای اسرائیل به مناطق مختلف نوار غزه کشته شدهاند.
مخالفت بنیامین نتانیاهو با آتشبس در نوار غزه، امکان دستیابی به توافق برای آزادی اسرای اسرائیلی در مقابل آزادی اسرای فلسطینی از زندانهای اسرائیل را سلب کرده است و شماری از اسرای اسرائیلی بر اثر بمباران وحشیانه مناطق مختلف نوار غزه توسط اسرائیل کشته شدهاند.
این امر باعث اعتراض گسترده خانوادههای این اسرا در سرزمینهای اشغالی شده است و در حالی که آنها خواستار توافق با حماس برای آزادی اسرای اسرائیلی هستند، نتانیاهو که از محاکمه به اتهام فساد پس از پایان جنگ اطمینان دارد بر سر هرگونه توافقی در این باره مانع تراشی میکند.