سرویس خبری ایران من: در خطبههای نماز جمعه ۲۱ دیماه ۱۴۰۲ مشهد مقدس، علمالهدی، امام جمعه مشهد، سخنانی مهم و راهبردی درباره شرایط سیاسی کشور ایراد کرد. این سخنرانی که همزمان با سالروز ولادت امام جواد(ع) و در آستانه سالروز فرار شاه از ایران انجام شد، به تحلیل مسائل مهم سیاسی و تاریخی پرداخت. علمالهدی در این خطبهها ضمن تأکید بر اهمیت مقاومت در برابر فشارهای خارجی، به تبیین درسهای تاریخی برای شرایط امروز کشور پرداخت و دیدگاههای خود را درباره مذاکره با غرب و حفظ استقلال کشور بیان کرد.
ولادت امام جواد(ع) و فضائل ایشان
به گزارش ایران من، سید احمد علمالهدی ظهر امروز در خطبه دوم نمازجمعه این هفته ۲۱ دیماه که در میان حضور خیل زائران و مجاوران ایراد شد، با اشاره به سالروز ولادت امام جواد علیهالسلام، اظهار کرد: امشب، شب ولادت حضرت جوادالائمه علیهالسلام، میوه دل امام هشتم علیهالسلام، است. این عید بزرگ را به محضر مبارک حضرت علی بن موسیالرضا علیهالسلام و تمامی عاشقان اهلبیت علیهالسلام تبریک عرض میکنیم. امید آن داریم که در این شب پر خیروبرکت، از عنایات امام رضا علیهالسلام بهرهمند شده و هدیهای آسمانی دریافت کنیم که نهتنها دنیای ما، بلکه آخرت ما را نیز آباد کند.
امام جمعه مشهد به لحظه ولادت حضرت امام جواد علیهالسلام اشاره کرد و ادامه داد: در آن روز مبارک، امام رضا علیهالسلام در اتاقی مجاور اتاق محل ولادت حضرت حضور داشتند، وقتی خبر ولادت فرزندشان را شنیدند، با شادی فراوان فرمودند «برای من فرزندی متولد شده است که مانند موسی بن عمران است؛ همان کسی که دریاها را شکافت»، این جمله نشاندهنده مقام والای امام جواد علیهالسلام و اعجاز شخصیت ایشان است.
وی اضافه کرد: همانطور که شکافتن دریاها برای حضرت موسی علیهالسلام معجزه الهی بود، امام جواد علیهالسلام نیز در سنین کودکی، در برابر دانشمندان آن دوران بهگونهای دریاهای علم را گشودند که شگفتی همه را برانگیخت.
تحلیل تاریخی فرار شاه و نقش آمریکا
امام جمعه مشهد به سالروز فرار شاه از کشور اشاره کرد و گفت: فرار شاه در ۲۶ دیماه ۱۳۵۷، نهتنها نقطه عطفی در پیروزی انقلاب اسلامی بود، آیا شاه خودش تصمیم گرفت از کشور خارج شود یا تصمیم از جای دیگری بود؟ یعنی شاه مزدوری برای آمریکا بود که از هیچ جهت از جهات زندگی، خودش برای خود تصمیم نمیگرفت حتی برای پزشک شخصیاش.
وی بیان کرد: ویلیام سالیوان، سفیر وقت آمریکا در ایران، در خاطرات خود مینویسد «هر بار که با شاه دیدار میکردم، او از من میپرسید آقایان در واشنگتن درباره من چه تصمیمی گرفتهاند؟»، این جمله نشان میدهد که شاه حتی برای سرنوشت خود نیز اختیاری نداشت و تمام تصمیمهای او تحت نظر و اراده آمریکاییها بود.
اهمیت مقاومت و نقد مذاکره
علم الهدی با تأکید بر اینکه مقاومت هیچ بدیل و مشابهی ندارد، متذکر شد: عزیزان مسئول ما بدانند مذاکره نمیتواند جایگزین مقاومت شود، هر کشوری وارد مذاکره شد، بدبخت شد، اسیر شد و آمریکا بر او مسلط شد، چه مذاکره با آمریکا باشد و چه با اروپا زیرا این دو تفاوتی با هم ندارند.
وی با بیان اینکه اروپاییها هم طبق منافع آمریکا مذاکره میکنند، یادآور شد: منافع آمریکا در این است که کشوری که از چنگالش خارجشده را دوباره به دست بیاورد، به این اندازه هم قانع نیست و آن روز چون عامل این خروج، اسلام و دین بود، اسلام و دین نیز باید براندازی شود، نتیجه مذاکره این است.
درسهای تاریخی و هشدار به مسئولین
علم الهدی تصریح کرد: روزی مصر بهعنوان پایگاه سیاست اعراب در شرق دنیا بود، مصر آقای اعراب بود و همه کشورهای عربی با محوریت مصر عمل میکردند، بعد از جمال عبدالناصر، انور سادات در موقعیتی که اسرائیل را شکست داده بود و در صحرای سینا اسرائیل را شکست داده بود، به خاطر مسائلی همچون وضعیت تحریم و فشار خارجی که در کشور ما نیز مطرح است، انور سادات را مجبور کردند که در کمپ دیوید با اسرائیل دست دادند و بینشان پیمان ننگین کمپ دیوید بسته شد، آمریکا حتی به یکی از وعدههایی که به انور سادات داده بود عمل نکرد و امروز مصر از ضعیفترین کشور در کشورهای عربی است.