سرویس خبری ایران من: در شرایط پیچیده و حساس خاورمیانه و به خصوص نوار غزه، موضوع آتشبس و تبادل اسرا به یکی از مهمترین مباحث مطرح در سطح بینالمللی تبدیل شده است. تلاشهای دیپلماتیک برای برقراری صلح و پایان دادن به درگیریها، با چالشها و موانع متعددی روبرو است که نیازمند درک دقیق مواضع طرفین و نقش میانجیگران منطقهای میباشد. این گزارش به بررسی آخرین تحولات در خصوص توافق آتشبس میان حماس و اسرائیل میپردازد.
واکنش حماس به ادعاهای نتانیاهو
به گزارش ایران من، به نقل از پایگاه خبری «العهد»، جنبش حماس در واکنش به ادعاهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل درباره خروج از توافق آتشبس واکنش نشان داد.
«عزت الرشق» از رهبران جنبش حماس تأکید کرد: حماس به توافق آتش بسی که میانجیگران دیروز چهارشنبه اعلام کردند، پایبند است.
«سامی ابوزهری» از رهبران حماس نیز گفت: ادعاهای نتانیاهو درباره عقبنشینی از برخی مفاد توافق آتشبس بیاساس است.
موضعگیری اسرائیل
رسانههای اسرائیلی امروز به نقل از دفتر نتانیاهو مدعی عقبنشینی حماس از برخی مفاد توافق آتشبس شده و آن را «تلاشی برای باجخواهی در آخرین لحظات» خواندند.
دفتر نتانیاهو همچنین اعلام کرد که دعوت به جلسه کابینه تا زمان اعلام موافقت حماس با تمامی جزئیات توافق، به تعویق افتاده است.
جزئیات توافق و میانجیگری قطر
به گزارش ایران من، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر چهارشنبه شب به وقت محلی (دوحه قطر) از موفقیت تلاشها برای توقف آتش بس در غزه خبر داد و اعلام کرد: طرفهای فلسطینی و اسرائیلی با توافق آتش بس در نوار غزه موافقت کردند.
وی افزود: اجرای توافق از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه آغاز میشود و بر اساس توافق، حماس ۳۳ اسیر را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.
وضعیت جنگ در غزه
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.
با وجود همه این جنایتها، اسرائیل اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۶۷ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران اسرائیل از نوار غزه دست یابد.