سرویس خبری ایران من: در شرایطی که احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید افزایش یافته است، مجله معتبر فارنافرز در تحلیلی جدید به بررسی تأثیرات احتمالی این رویداد بر سیاستهای آمریکا در غرب آسیا، به ویژه در قبال مسئله فلسطین پرداخته است. این تحلیل با مرور سوابق دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ و در نظر گرفتن شرایط کنونی منطقه، چشماندازی از آینده روابط آمریکا با فلسطین و رژیم صهیونیستی ارائه میدهد.
سوابق سیاستهای ترامپ در قبال فلسطین
مجله آمریکایی «فارنافرز» در گزارشی به این موضوع پرداخت که چگونه «دونالد ترامپ» میتواند سیاست ایالات متحده در غرب آسیا به ویژه در مورد رژیم صهیونیستی و فلسطین را تغییر دهد.
فارنافرز درباره سیاست رئیس جمهوری جدید آمریکا در دور اول ریاست جمهوری نوشت: ترامپ، اورشلیم(قدس اشغالی) را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت. کمک به فلسطینی ها از طریق آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را کاهش داد، از شهرک سازی اسرائیل حمایت کرد و با حمایت از معاهده آبراهام، زمینه عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با تلآویو را فراهم کرد.
چشمانداز سیاستهای آینده ترامپ
این رسانه غربی به حمایت دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری دموکرات آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد و نوشت: باتوجه به سابقه ترامپ در حمایت از اسرائیل و انتصاب حامیان تلآویو به عنوان مشاور، فلسطینی ها انتظار ندارند او به حمایت بیقیدوشرط واشنگتن از تل آویو پایان دهد.
فارن افرز، روابط خوب کابینه فعلی رژیم صهیونیستی و همچنین حاکمان عربستان با ترامپ را در تعیین سیاست وی درباره فلسطینی ها موثر دانست و نوشت: وضعیت موازنه قوا در غرب آسیا بسیار متغیر است و سیاست ترامپ در قبال این منطقه، بیش از همه به این موضوع بستگی دارد.
پیشبینی فارنافرز از آینده مسئله فلسطین
این نشریه آمریکایی، تلاش ترامپ برای تحقق معامله قرن در دور اول ریاست جمهوری را یادآور شد و نوشت: ترامپ تلاش خواهد کرد فلسطینی ها را متقاعد کند که چاره دیگری جز پذیرش این معامله ندارند و با اینکه رفاه فلسطینی ها برایش مهم نیست اما سعی خواهد کرد رفاه آنها را در مقابل گذشتن آنها از برخی حقوقشان تامین کند.
فارن افرز پیش بینی کرد حاکمیت آپارتایدی اسرائیل، با تضییع حقوق فلسطینی ها و تداوم شهرک سازی در سرزمین های فلسطینی، در دوره ترامپ ادامه خواهد یافت و نوشت: تنها راه نجات فلسطینی ها، وحدت و استفاده از فرصت همدلی جهانیان است.
جزئیات معامله قرن و واکنشهای فلسطینی
به گزارش ایرنا، تمامی گروه های مقاومت و حتی تشکیلات خودگردان فلسطین، طرح صلح ترامپ که در دور اول ریاست جمهوری وی مطرح شد و به معامله قرن شهرت یافت را رد کردند.
بر اساس این طرح شکست خورده، بخشهایی دیگر از فلسطین شامل نیمی از کرانه باختری و بخشی از بیتالمقدس شرقی که از نظر جامعه جهانی به دولت فلسطین تعلق دارد، به اسرائیل واگذار میشود، و در عوض این رژیم با تشکیل کشور مستقل فلسطینی در نیمه دیگر کرانه باختری و تمام نوار غزه و تنها چند محله از بیتالمقدس شرقی موافقت میکند.
بر اساس این طرح، شهر ابودیس به جای بیتالمقدس به عنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد. همچنین طبق این طرح، فلسطینیان باید از حق بازگشت به سرزمین خود که طبق قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت به رسمیت شناخت شده، صرف نظر کنند.