سرویس خبری ایران من: تنشهای اخیر در منطقه غرب آسیا و مسائل مربوط به برنامه هستهای ایران، توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است. در این میان، اظهارات آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در اجلاس داووس، نشاندهنده اهمیت نقش ایران در معادلات منطقهای و ضرورت اتخاذ رویکردی سازنده برای حل چالشهای موجود است.
موضعگیری سازمان ملل درباره برنامه هستهای ایران
به گزارش ایران من، بهرغم تاکید همیشگی مقامات کشور مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال دستیابی به سلاح هستهای نیست، دبیرکل سازمان ملل خاطر نشان کرد که ایران باید روشن کند، خواهان تسلیحات هستهای نیست.
دیدگاه گوترش درباره تنشهای منطقهای
«آنتونیو گوترش» در مجمع اقتصادی داووس که این روزها در سوئیس با حضور مقامات ارشد کشورهای مختلف در حال برگزاری است، بدون اشاره به سیاستهای تنشزای و جنگطلبانه غرب در منطقه غرب آسیا بر ضرورت حیاتی برداشتن اولین گام به سمت کاهش تنشها در منطقه از سوی ایران تاکید کرد. گوترش همچنین با تاکید بر لزوم پرداختن به خطرات ناشی از جو ژئوپلیتیک کنونی در غرب آسیا هشدار داد که بدون اقدام مناسب، تنش قابل توجهی در منطقه رخ خواهد داد.
راهکارهای پیشنهادی برای کاهش تنش
او خاطر نشان کرد: اکنون اولین قدم باید از سوی ایران باشد. زیرا در غیر این صورت، ما در خطر تشدید تنش هستیم. دبیرکل سازمان ملل در ادامه گفت که بسیار مهم است که ایران اهمیت این گام را برای صلح و ثبات در منطقه درک کند. آنتونیو گوترش در ادامه از ایران خواست به نگرانیهای جاری در مورد فعالیتهای هستهایاش رسیدگی کند و افزود: امیدوارم ایران درک کند که برداشتن این گام اول مفید است و اینکه اصلا منطقی نیست که روی این احتمال شرطبندی کنیم، زیرا حتی تصور این غیرممکن است که ایران به دنبال داشتن سلاح هستهای باشد.
چشمانداز همکاریهای بینالمللی
به گزارش ایران من، وی بر لزوم ارتباط شفاف و تعامل سازنده تاکید کرد و اظهار داشت: فکر میکنم یک بار برای همیشه باید روشن کنم که این اتفاق نخواهد افتاد و باید بهطور سازنده برای یک معماری امنیتی جدید در منطقه با احترام به استقلال همه کشورها تعامل سازنده داشته باشیم. به گفته دبیرکل سازمان ملل، این امر راه را برای ادغام کامل ایران در اقتصاد جهانی هموار میکند.
گوترش سخنان خود را با اذعان به پیامدهای گستردهتر این موضوع برای صلح جهانی به پایان رساند و همچنین خواستار همکاری بینالمللی برای تضمین ثبات و امنیت منطقه شد.