صفحه اصلی / بین الملل / ترامپ: ایران گفتگوی مستقیم را ترجیح می‌دهد

دونالد ترامپ، ٰرئیس جمهور آمریکا

ترامپ: ایران گفتگوی مستقیم را ترجیح می‌دهد

دونالد ترامپ معتقد است ایران خواهان مذاکره مستقیم درباره برنامه هسته‌ای است، اما عراقچی بر مذاکره غیرمستقیم و برابر تأکید کرده است. پزشکیان گفته رهبر ایران به دلیل تهدیدهای نظامی، گفتگوی مستقیم با دولت ترامپ را رد کرده است. ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید، فشار حداکثری را تشدید کرده است.
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در دوران ترامپ

سرویس خبری ایران من: مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا وارد مرحله جدیدی شده است. اخیراً، اظهارات متناقضی از سوی مقامات دو کشور درباره امکان گفتگوی مستقیم منتشر شده است. در حالی که دونالد ترامپ ابراز تمایل به مذاکره مستقیم کرده، مقامات ایرانی شرایط متفاوتی را برای مذاکرات احتمالی مطرح کرده‌اند. این گزارش به بررسی آخرین موضع‌گیری‌های دو طرف می‌پردازد.

 

اظهارات جدید ترامپ درباره مذاکره مستقیم

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفت به باور او ایران تمایل دارد مستقیماً درباره برنامه هسته‌ای‌اش گفت‌وگو کند. این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که تهران از آمادگی خود برای مذاکره از طریق میانجی‌گران خبر داده بود.

 

ترامپ روز پنج‌شنبه در هواپیمای اختصاصی‌اش به خبرنگاران گفت: «بی‌خیال نامه‌نگاری، به نظرم آن‌ها گفت‌وگوی رو در رو را ترجیح می‌دهند.»

 

او افزود که ترجیح می‌دهد مستقیماً با ایران مذاکره کند و باور دارد این روش می‌تواند دستیابی به توافق را آسان‌تر کند.

 

ترامپ توضیح داد: «فکر می‌کنم مذاکره مستقیم سریع‌تر پیش می‌رود و باعث می‌شود دو طرف بهتر همدیگر را درک کنند، برخلاف مذاکره با واسطه. آن‌ها اول می‌خواستند از میانجی‌گران استفاده کنند، اما حالا فکر نمی‌کنم هنوز چنین قصدی داشته باشند. به نظرم نگران‌اند و احساس آسیب‌پذیری می‌کنند، و من نمی‌خواهم آن‌ها چنین احساسی داشته باشند.»

 

بیشتر بخوانید: در حالی که ترامپ به دنبال توافق است، ایران چقدر به ساخت بمب هسته‌ای نزدیک شده است؟

 

موضع ایران: تمایل به مذاکره غیرمستقیم

 

عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران، روز چهارشنبه در تماس تلفنی با همتای هلندی‌اش، کاسپار فلدکمپ، اعلام کرد ایران برای «مذاکره‌ای صادقانه، از موضع برابر و به‌صورت غیرمستقیم» آمادگی دارد. این خبر از طریق کانال رسمی وزارت امور خارجه در پیام‌رسان تلگرام منتشر شد.

 

از سوی دیگر، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، هفته گذشته اعلام کرد آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر عالی کشور، به دلیل تهدیدهای نظامی ترامپ، احتمال گفت‌وگوی مستقیم با دولت او را رد کرده است.

 

پیشینه تنش‌ها و چشم‌انداز آینده

 

ترامپ در سال ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه آمریکا را از توافق بین‌المللی که در ازای لغو تحریم‌ها، برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کرد، خارج کرد. او پس از بازگشت به کاخ سفید، کارزار «فشار حداکثری» را از سر گرفت، تحریم‌ها را تشدید کرد و هشدار داد که اگر مذاکرات برای توافقی جدید به بن‌بست بخورد، ممکن است به اقدام نظامی روی بیاورد.

خبرهای دیگر

وزیر خارجه ایران در مذاکرات هسته‌ای با اروپا

مذاکرات هسته ای ایران و‌ آمریکا

تحریم‌های فناوری انگلیس علیه روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین

استفن داتی، معاون وزیر امور خارجه انگلیس

دیدار مجتبی امانی سفیر ایران با مقامات وزارت خارجه لبنان

مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان

بازداشت کارکنان رسانه ملی ایران پس از توهین به خلیفه اول اهل سنت

صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان