صفحه اصلی / بین الملل / کمیسر عالی حقوق بشر: محاصره غزه مصداق بارز مجازات جمعی است

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل

کمیسر عالی حقوق بشر: محاصره غزه مصداق بارز مجازات جمعی است

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل محاصره غزه را مصداق مجازات جمعی دانسته و نسبت به سخنان مقامات اسرائیلی درباره الحاق اراضی ابراز نگرانی کرده است. او تأکید کرد این اقدامات مغایر با قوانین بین‌المللی است. علی‌رغم توافق آتش‌بس در ژانویه ۲۰۲۵، تجاوزات نظامی از سر گرفته شده است.
فولکر تورک کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هشدار درباره محاصره غزه

سرویس خبری ایران من: گزارش‌های اخیر از سازمان ملل متحد حاکی از ادامه نقض حقوق بشر در نوار غزه است. کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با ابراز نگرانی شدید، اقدامات اسرائیل را محکوم کرده و خواستار پاسخگویی مسئولان نقض قوانین بین‌المللی شده است. در ادامه، جزئیات بیشتری از این گزارش ارائه می‌شود.

 

اظهارات کمیسر عالی حقوق بشر درباره محاصره غزه

 

به گزارش ایران من به نقل از العربی الجدید، «فولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین اظهار داشت: محاصره کامل نوار غزه مصداق بارز مجازات جمعی است و این اقدام ممکن است معادل استفاده از «گرسنگی به عنوان ابزار جنگ» تلقی شود.

 

وی همچنین شهادت ۱۵ نفر از کارکنان حوزه پزشکی و بشردوستانه در غزه را بشدت محکوم کرد. تورک در ادامه خواستار انجام تحقیقات مستقل، سریع و جامع درباره این قتل‌ها شد و تأکید کرد که مسئولان هرگونه نقض قوانین بین‌المللی باید پاسخگو باشند.

 

وی اعلام کرد که ارتش اسرائیل بارها اردوگاه‌های آوارگان را هدف حملات خود قرار داده است، درحالی‌که این افراد هیچ مکان امنی برای پناه بردن ندارند.او تأکید کرد که دستورات تخلیه‌ای که رژیم اسرائیل صادر می‌کند، با الزامات حقوق بشردوستانه بین‌المللی سازگار نیست.

 

هشدار درباره تغییرات جمعیتی و جغرافیایی در غزه

 

کمیسر عالی حقوق بشر یادآور شد که قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت، تصویب‌شده در ژوئن، هرگونه تلاش برای تغییر جمعیتی یا جغرافیایی در نوار غزه را رد کرده است.

 

وی نسبت به سخنان تحریک‌آمیز مقامات ارشد اسرائیل درباره الحاق اراضی، تقسیم آن‌ها و انتقال ساکنان غزه به خارج از این منطقه ابراز نگرانی کرد.

 

تورک هشدار داد که چنین اظهاراتی نگرانی‌های جدی درباره ارتکاب جنایات بین‌المللی ایجاد می‌کند. او تأکید کرد که صحبت درباره الحاق غزه با اصل بنیادین حقوق بین‌الملل که تصرف سرزمین از طریق زور را ممنوع می‌کند، مغایرت دارد.

 

تداوم شهرک‌سازی و نقض آتش‌بس

 

فولکر تورک همچنین اعلام کرد که روند گسترش شهرک‌سازی‌ غیرقانونی اسرائیلی بدون وقفه ادامه دارد، درحالی‌که برخی وزرای اسرائیلی خواستار اعمال حاکمیت در اراضی اشغالی هستند.

 

وی تأکید کرد که محاصره نوار غزه به سطح مجازات جمعی رسیده و ممکن است استفاده از گرسنگی به‌عنوان ابزار جنگ تلقی شود که نقض جدی قوانین بین‌المللی است.

 

به گزارش ایران من، اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابی‌های گسترده‌ و تلفات انسانی زیادی بر جا گذاشت، اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابودی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» و آزادی اسیران اسرائیلی نرسید.

 

در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و اسرائیل، در نوار غزه آتش‌بس برقرار شد اما ارتش این رژیم از بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش‌بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

خبرهای دیگر

وزیر خارجه ایران در مذاکرات هسته‌ای با اروپا

مذاکرات هسته ای ایران و‌ آمریکا

تحریم‌های فناوری انگلیس علیه روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین

استفن داتی، معاون وزیر امور خارجه انگلیس

دیدار مجتبی امانی سفیر ایران با مقامات وزارت خارجه لبنان

مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان

بازداشت کارکنان رسانه ملی ایران پس از توهین به خلیفه اول اهل سنت

صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان