صفحه اصلی / بین الملل / تلاش‌های دیپلماتیک قطر برای پایان دادن به جنگ در خاورمیانه

نخست وزیر قطر

تلاش‌های دیپلماتیک قطر برای پایان دادن به جنگ در خاورمیانه

نخست‌وزیر قطر بر تداوم تلاش‌ها برای آتش‌بس در غزه تأکید کرد. قطر با وجود موانع، به میانجیگری ادامه می‌دهد. آتش‌بس قبلی منجر به آزادی اسرا شد. اتهامات کارشکنی علیه نتانیاهو مطرح است. بیش از ۴۲ هزار کشته در غزه. جنگ دوجبهه‌ای اسرائیل، روند صلح را پیچیده کرده است.
نخست‌وزیر قطر در حال سخنرانی درباره تلاش‌های صلح در خاورمیانه

در میانه‌ی بحران فزاینده در غزه و لبنان، قطر نقش مهمی در تلاش‌های دیپلماتیک برای برقراری صلح ایفا می‌کند. این گزارش به بررسی اظهارات اخیر نخست‌وزیر قطر و تلاش‌های این کشور برای میانجیگری می‌پردازد.

 

نخست‌وزیر قطر اعلام می‌کند که کشورش به تلاش برای برقراری آتش‌بس ادامه خواهد داد، زیرا وقایع غزه «برای هیچ انسان شرافتمندی قابل پذیرش نیست»

 

شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، نخست‌وزیر قطر، در گفتگو با تلویزیون قطر اظهار داشت که علی‌رغم موانع مکرر ایجاد شده توسط طرف‌های اصلی درگیری، کشورش همچنان برای برقراری آتش‌بس تلاش خواهد کرد.وی افزود: «قطر به تلاش‌های خود برای دستیابی به آتش‌بس میان حماس و اسرائیل ادامه داده است که در این راستا با کشورهایی چون آمریکا و مصر نیز همکاری داشته‌ایم».

 

نخست‌وزیر قطر تأکید کرد: «تا زمانی که امیدی به نتیجه وجود داشته باشد، از پا نخواهیم نشست. در آبان ماه گذشته موفق به برقراری توافق آزادسازی اسرا و آتش‌بس شدیم، اما متأسفانه این روند به سرانجام نرسید». وی افزود: «آنچه در غزه می‌گذرد، برای هیچ انسان شرافتمندی قابل پذیرش نیست».در آبان ۱۴۰۲، یک ماه پس از حمله ۱۵ مهر حماس، آتش‌بسی هفت روزه با میانجیگری قطر برقرار شد که طی آن ۱۱۰ اسیر از غزه و ۲۴۰ فلسطینی از زندان‌های اسرائیل آزاد شدند.

 

با این حال، مذاکرات برای تمدید آتش‌بس به بن‌بست رسید. از آن زمان تاکنون، آمریکا و کشورهای عربی بارها خواستار توافق دو طرف برای آتش‌بس جدید شده‌اند. این در حالی است که اتهاماتی مبنی بر کارشکنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در روند توافق به دلایل سیاسی مطرح شده است.طی این مدت، دست‌کم ۴۲,۲۲۷ نفر در غزه بر اثر عملیات نظامی اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند.در اردیبهشت ۱۴۰۳، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، مدعی شد که اسرائیل و حماس با آتش‌بس موافقت کرده‌اند. مشخص نیست که چه توافقی حاصل شده بود، اما از زمانی که اسرائیل جنگی دو جبهه‌ای را با حمله به نیروهای حزب‌الله و اعزام نیرو به لبنان آغاز کرد، به نظر می‌رسد چنین روندی به حاشیه رانده شده است.

 

آل ثانی در پایان گفت: «ما تماس‌های گسترده‌ای با طرف لبنانی برقرار کردیم و موضع قطر را که همانا توقف جنگ در لبنان است، برای آنها تشریح کردیم».

 

میانجیگری_قطرقطر با وجود چالش‌های فراوان، همچنان به تلاش‌های دیپلماتیک خود برای برقراری صلح در منطقه ادامه می‌دهد. نخست‌وزیر این کشور بر ضرورت پایان دادن به درگیری‌ها و حفظ جان غیرنظامیان تأکید کرده است. با این حال، پیچیدگی اوضاع و تداوم درگیری‌ها، چشم‌انداز دستیابی به راه‌حلی پایدار را با ابهام مواجه کرده است.

خبرهای دیگر

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در حال صحبت درباره سیاست هسته‌ای ایران

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا

مذاکرات صلح روسیه و آمریکا برای حل بحران اوکراین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

خطیب‌زاده در حال تشریح استراتژی دیپلماسی ایران در مذاکرات بین‌المللی

سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه

رزمایش نظامی اسرائیل در سایه تنش‌های هسته‌ای با ایران و توافق استراتژیک تهران-مسکو

رزمایش نظامی اسرائیل

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان