در راستای تقویت همکاریهای بینالمللی و توسعه آموزش عالی دفاعی، آیین افتتاحیه سال تحصیلی جدید دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه عالی دفاع ملی با حضور مقامات ارشد نظامی برگزار شد. این رویداد مهم فرصتی برای تبادل دیدگاهها و تأکید بر اهمیت قدرت علمی در عرصه دفاعی بود.
اهمیت قدرت علمی از منظر قرآن و دفاع ملی
به گزارش ایران من، امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده که صبح روز دوشنبه هفتم مهرماه در آیین افتتاحیه سال تحصیلی جدید دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه عالی دفاع ملی حضور یافته بود، در جمع دانشجویان غیر ایرانی و تعدادی از وابستگان نظامی خارجی مقیم تهران با اشاره به آیه «وأَعِدُّوا لَهُمْ مَااسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّه» اظهار داشت: قرآن ما را به آماده شدن و قدرتمند شدن به هر وسیلهای توصیه کرده است که یکی از قدرتها، قدرت علمی است و هر کشوری که قدرت علمی دارد بر دیگران تفوق پیدا میکند.
چالشهای جهانی و نقش آمریکا در تحولات بینالمللی
وی افزود: گاهی این قدرت علمی در جهت شرّ به وسیله استکبار جهانی اعمال میشود، اما اگر این قدرت علمی در دست انسانهای مؤمن و عدالتخواه باشد، در جهت تفوق خیر و مبارزه با ظلم بکار خواهد رفت. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به حضور آمریکا در اقصینقاط دنیا از جمله در دریای جنوبی چین و تحریک تایوان، تنگه و آبراههای بینالمللی مانند تنگه بابالمندب و همچنین در جنگ روسیه و اوکراین، بیان داشت که این حضورها و دخالتها در جهت یکجانبهگرایی آمریکا در جهان است.
توانمندیهای دفاعی و علمی ایران
سرتیپ نصیرزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی تمام قوانین بینالمللی که در ظاهر برای حقوقبشر و عدالت وضع شده است را زیرپا گذاشته، تاکید کرد: در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، خسارتی جزئی به ما وارد شد که بلافاصله با بهرهگیری از دانش و قدرت علمی خودمان آن را ترمیم و جایگزین کردیم، در حالی که اگر این توانِ ناشی از علم، در اختیار دیگران بود، هرگز به ما اجازه این کار را نمیدادند.
گسترش همکاریهای بینالمللی در حوزه آموزش دفاعی
در آغاز این مراسم، سردارمصطفی مرادیان رئیس دانشکده بینالملل دانشگاه عالی دفاع ملی با ارائه گزارشی از نحوه پذیرش و امکانات تحصیلی و رفاهی دانشجویان، اعلام داشت که امکانات دانشکده بینالملل دانشگاه عالی دفاع ملی برای دانشجویان غیر ایرانی برابر با استانداردهای جهانی است و این دانشکده در سال تحصیلی جدید پذیرای حدود ۳۰۰ دانشجوی غیر ایرانی در سطح دکتری تخصصی و دوره دفاع ملی از ۱۲ کشور دوست، همسایه و مسلمان است.
پیش از سخنان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سردار سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی طی سخنانی به وزیر دفاع و تعدادی از معاونین ستادکل نیروهای مسلح و وابستگان نظامی خارجی حاضر در جلسه و دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه عالی دفاع ملی خوشامد گفته و در بخشی از سخنان خود با اشاره به افول آمریکا که از مدتها قبل شروع شده و در حال حاضر هم سرعت بیشتری گرفته است، دخالت آمریکا در جنگ روسیه و اوکراین و همچنین کمک و حمایت بیقید و شرط از رژیم صهیونیستی در نسلکشی و حمله به کشورهای دیگر از جمله لبنان و جمهوری اسلامی ایران را ناشی از درک آمریکا از این افول دانسته که تلاش میکنند سرعت تحولات جهانی را که همراه با پایان یافتن یکجانبهگرایی آمریکاست کاهش دهند.
احمدی مقدم همچنین با اشاره به اینکه در دانشگاه عالی دفاع ملی، تقویت نگاه راهبردی دانشجویان مهمتر از آموزههای نظری است اظهار داشت: در این دانشگاه علاوه بر بهرهگیری از اساتید علمی و پژوهشی، از صاحبنظران و صاحبمنصبان کشوری و لشکری نیز برای آموزش دانشجویان استفاده میشود.