سرویس خبری ایران من: در نشستی میان معاون اجرایی رئیسجمهور و مدیران صدا و سیما، موضوعات کلیدی درباره نقش رسانه ملی در حفظ هویت ایرانی-اسلامی و اهمیت همبستگی ملی مورد بحث قرار گرفت. این دیدار به بررسی چالشها و فرصتهای پیش روی رسانه ملی پرداخت.
نقش رادیو در حفظ هویت ملی و دینیش
به گزارش حوزه دولت ایرنا، محمدجعفر قائمپناه عصر روز سهشنبه در دیدار علی بخشیزاده معاون صدا و تعدادی از مدیران شبکههای مختلف رادیویی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بنده از شنوندگان قدیمی و پر و پا قرص رادیو هستم،گفت: رادیو در توجه توأمان به وجوه ملی و دینی هویت ایران اسلامی در مجموع عملکرد موفقی داشته است.
همزیستی عناصر ملی و دینی در هویت ایرانی
وی با برشمردن مثالها و مصادیقی از آسیبهای توجه نامتناسب به وجوه ملی و دینی هویت ایرانی اسلامی افزود: عناصر ملی و دینی هویت مردم ایران در یک همزیستی بیش از هزار ساله کاملا در هم عجین شده و به راحتی قابل تفکیک از هم نیستند و هر گاه یکی از این وجوه از سوی حاکمیت یا نهادهای رسمی مثل رادیو و تلویزیون بیشتر از دیگری مورد توجه قرار گرفته با واکنش منفی مردم مواجه شده است.
معاون اجرایی رئیسجمهور اظهار کرد: به هیچ وجه نباید هیچ اقدامی که از آن بوی تقابل میان وجوه دینی و ملی هویت ایرانی اسلامی استشمام میشود، داشته باشیم و بنده به عنوان یکی از شنوندگان روزانه رادیو گواهی میدهم که عملکرد رادیو در این زمینه در مجموع موفق بوده است. ایران رنگینکمانی از اقوام، مذاهب، زبان و فرهنگهای متنوع اما مکمل یکدیگر هستند که نادیده گرفتن هر یک از طیفهای این رنگینکمان باعث نفی اصل و اساس رنگینکمان میشود.
حمایت از دولت و تقویت انسجام ملی
قائمپناه در ادامه با بیان اینکه همزیستی موفق، موثر و سازنده عناصر دینی و ملی هویت ایرانی اسلامی در طول بیش از هزار سال گذشته، بهترین گواه برای ضرورت تقویت وفاق، انسجام و وحدت در کشور و به خصوص در مقطع فعلی است، گفت: دولت آقای پزشکیان با تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی و با رای و خواست مردم بر سر کار آمده و محور تلاش ما این است که با بهبود وضعیت زندگی و معیشت مردم، رضایت آنها را از دولت و نظام افزایش دهیم.
وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه موفقیت دولت، موفقیت همه نظام است، افزود: همه و از جمله صدا و سیما باید به دولت در مسیر کمک به حل مشکلات کشور و بهبود وضعیت معیشت مردم کمک کنند، چرا که این افزایش رضایتمندی مردم است که باعث تقویت دلبستگی آنها به نظام و انقلاب اسلامی نیز میشود. تأکید و تکرار بر نقاط اختلافی نه تنها مشکلی را حل نمیکند، بلکه به تشدید مشکلات نیز میانجامد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه تعداد زیادی از مسئولان در دولت چهاردهم از افرادی هستند که سابقه مبارزه با رژیم پهلوی و زندان رفتن پیش از انقلاب و حضور در دفاع مقدس پس از پیروزی انقلاب اسلامی را داشتهاند، تصریح کرد: اینکه برخی از این افراد نیز در مقاطعی زبان به انتقاد از برخی ناکارآمدیها گشوده باشند، گواه دغدغهمندی آنهاست.
قائمپناه اظهار کرد: همه ما انقلاب، نظام، کشور و رهبری را دوست داریم و رهبر معظم انقلاب اسلامی را متعلق به ۸۰ میلیون نفر میدانیم، در حالی که برخیها سعی دارند فقط خودشان را پیروان و علاقمندان مقام معظم رهبری معرفی کنند؛ این افراد سخنان رهبری را متناسب با خواستههای خود تفسیر کرده و هزینه اقدامات خود را پای رهبری مینویسند.
اهمیت مرجعیت خبری رسانههای داخلی
وی در بخش پایانی سخنان خود بر اهمیت بازگرداندن مرجعیت خبری به رسانههای داخلی با محوریت صدا و سیما تأکید و خاطرنشان کرد: انتقال مرجعیت خبری درباره رویدادها و تحولات کشور به رسانههای معاند و بیگانه باعث آسیب وارد شدن به امنیت ملی کشور میشود؛ رسانههای داخلی کشور با محوریت رسانه ملی باید با اطلاعرسانی به موقع، موثر، حرفهای و صحیح مرجعیت خبری را به داخل کشور بازگردانند.