سرویس خبری ایران من: در شرایطی که تحولات سیاسی آمریکا وارد مرحله جدیدی شده، دونالد ترامپ با معرفی جان رتکلیف برای ریاست سازمان سیا، بار دیگر نشان داد که همچنان به متحدان نزدیک خود اعتماد دارد. این انتخاب که با حمایت قاطع ترامپ همراه است، با توجه به سابقه پر حاشیه رتکلیف در پذیرش مسئولیتهای امنیتی و اطلاعاتی، میتواند چالشهای جدیدی را در فضای سیاسی واشنگتن ایجاد کند.
انتخاب جنجالی برای ریاست سیا
ترامپ، رئیسجمهور منتخب، روز سهشنبه اعلام کرد جان رتکلیف، رئیس پیشین سازمان اطلاعات ملی را برای ریاست سازمان سیا نامزد خواهد کرد.
رتکلیف، نماینده پیشین تگزاس، در دوران حضور در کنگره منتقد جدی تحقیقات علیه ترامپ بود و بعدها در جریان نخستین تلاش دموکراتها برای برکناری ترامپ، عضو تیم دفاع از او در پرونده استیضاح شد.
سوابق و دستاوردهای رتکلیف از نگاه ترامپ
ترامپ در بیانیهای با ستایش از رتکلیف، به نقش او در «افشای ساختگی بودن پرونده همدستی با روسیه و ارتباط آن با کمپین کلینتون»، انتقادهایش از برنامه امنیت ملی که به نظارت بر اتباع خارجی چراغ سبز نشان میداد، و همچنین مخالفتش با کسانی که مشروعیت لپتاپ هانتر بایدن را زیر سؤال بردند، اشاره کرد.
ترامپ در این بیانیه گفت: «جان رتکلیف همواره مدافع حقیقت و صداقت با مردم آمریکا بوده است.»
ترامپ در ادامه اظهار داشت: «بسیار خرسندم که جان اولین فردی خواهد بود که در هر دو سمت عالی اطلاعاتی کشور خدمت میکند. او علاوه بر تأمین بالاترین سطح امنیت ملی و برقراری صلح از موضع قدرت، با شجاعت از حقوق قانونی همه شهروندان آمریکایی دفاع خواهد کرد.»
چالشهای پیشین در انتصاب رتکلیف
رتکلیف پیشتر یکی از مدیران سازمان اطلاعات ملی در دوره ترامپ بود، اما مسیر دشواری را برای رسیدن به این سمت طی کرد.
در سال ۲۰۱۹، پس از موج گسترده مخالفتها با نامزدی رتکلیف به دلیل کمتجربگی در حوزه امنیتی و نداشتن توانایی لازم برای مدیریت سازمانی که وظیفه هماهنگی تمام نهادهای اطلاعاتی آمریکا را بر عهده دارد، ترامپ مجبور شد نام او را پس بگیرد.همچنین درباره اغراق در سوابق کاری او در پروندههای تروریستی در دوران دادستانی نیز تردیدهایی مطرح شد.
ترامپ در آن زمان نوشت: «رسانههای جریان اصلی با نماینده برجسته جمهوریخواه ما، جان رتکلیف، بسیار ناعادلانه رفتار میکنند.»
واکنشهای مخالفان
با گذشت چند ماه، ترامپ بار دیگر نام رتکلیف را مطرح کرد، اما این اقدام او با مخالفت شدید دموکراتها مواجه شد.
در واکنش به این انتصاب، چاک شومر، رهبر اقلیت وقت سنا، رتکلیف را یک “چهره کاملاً سیاسی و جناحی” خواند و نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس نمایندگان، نیز او را به دلیل باور به تئوریهای توطئه به باد انتقاد گرفت.