صفحه اصلی / بین الملل / آیا عربستان می‌تواند ترامپ را مهار کند؟

دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمریکا

آیا عربستان می‌تواند ترامپ را مهار کند؟

کشورهای عربی نگران حمایت کابینه احتمالی ترامپ از سیاست‌های اسرائیل هستند. آنها امیدوارند عربستان با استفاده از روابط نزدیک با ترامپ، سیاست‌های او را تعدیل کند. مسئله فلسطین و بحران غزه چالش‌های اصلی پیش رو هستند.
دیدار ترامپ و محمد بن سلمان؛ کلید سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا

سرویس خبری ایران من: در شرایطی که احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید قوت گرفته است، انتخاب مشاوران و نامزدهای کابینه او از میان طرفداران سرسخت اسرائیل و مخالفان ایران، نگرانی‌های جدیدی را در میان کشورهای عربی برانگیخته است. در حالی که این کشورها به نقش میانجی‌گرانه عربستان و روابط نزدیک محمد بن سلمان با ترامپ امید بسته‌اند، بحران غزه و فشار افکار عمومی در جهان عرب، معادلات پیچیده‌ای را برای سیاست‌های منطقه‌ای دولت احتمالی ترامپ رقم زده است.

 

نگرانی کشورهای عربی از کابینه احتمالی ترامپ

 

به گزارش ایران من، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز نوشت: پس از آنکه ترامپ تعدادی از نامزدهای پست های کلیدی کابینه خود را از میان طرفداران سرسخت اسرائیل و مخالفان ایران انتخاب کرد، مقام های کشورهای عربی نگران شدند که دولت آینده وی شاید هرگونه اقدام اسرائیل برای انضمام کرانه باختری، اشغال غزه یا تشدید تنش‌ها با تهران را تایید کند.

 

به نوشته این روزنامه اقتصادی، ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی قول داده بود که صلح را در خاورمیانه به ارمغان آورده و به جنگ پایان دهد. اما بسیاری از گزینه های دولت وی به شدت طرفدار اسرائیل هستند. از جمله این افراد می توان به مایک هاکبی، نامزد تصدی سفارت آمریکا در اسرائیل و استیون ویتکاف، نماینده او در خاورمیانه اشاره کرد.

 

روابط ویژه ترامپ و عربستان

 

اکنون دولت های عربی امیدوارند که ریاض بتواند با استفاده از روابط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، با ترامپ، تمایل رئیس جمهوری منتخب برای توافق های مالی و تمایل او برای دستیابی به یک “معامله بزرگ” برای عادی سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل، سیاست های دولت آینده آمریکا در منطقه را تعدیل کند.

 

در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، عربستان سعودی از کارزار “فشار حداکثری” او علیه ایران حمایت کرد و پس از آنکه عوامل سعودی در سال ۲۰۱۸ جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد، را به قتل رسانده و روابط دیگر کشورهای غربی با ریاض به سردی گرایید، رئیس جمهوری آمریکا در کنار ولیعهد ماند.

 

ترامپ ماه گذشته در گفت وگو با شبکه خبری سعودی العربیه گفت که روابط آمریکا و عربستان سعودی در دوران ریاست جمهوری او “عالی” بود و “احترام بسیار زیادی برای پادشاه و ولیعهد” قائل است.

 

چالش‌های پیش روی توافق صلح

 

به نوشته فایننشال تایمز، نقش عربستان سعودی در افزایش احتمالی کشورهای عضو معاهدات ابراهیم و عادی سازی روابط با اسرائیل حائز اهمیت است. با این حال، مقام های عربی معتقدند ترامپ تنها با فشار به بنیامین نتانیاهو برای امتیاز دادن به فلسطینی‌ها در مورد تأسیس کشور فلسطین موفق خواهد شد؛ چیزی که نخست‌وزیر اسرائیل به شدت آن را رد می‌کند.

 

یک دیپلمات عرب استدلال کرد: ترامپ در حال حاضر به جز عربستان سعودی به هیچ بازیگر دیگری در خاورمیانه نیاز ندارد. ترامپ دوست دارد توافق های حاضر و آماده ای تحویل او داده شود تا اعتبار آن را از آن خود کند.

 

مسئله غزه و فشار افکار عمومی

 

مقام های عربی همچنین امیدوارند که به حاشیه راندن فلسطینی‌ها برای ترامپ دشوار باشد زیرا سطح خشم ناشی از ویرانی غزه، موضوع فلسطین را دوباره در راس برنامه های منطقه قرار داده است. سران کشورهای عربی نگرانند که درگیری غزه، بخش‌هایی از جمعیت کشورهای عربی و به‌ویژه جوانان را که هواداران اصلی ولیعهد سعودی را تشکیل می دهند، به تندروی بکشاند.

 

یک دیپلمات عرب گفت: ترامپ باید به جنگ غزه پایان دهد و برای انجام این کار باید فردای روز تحلیف به آن رسیدگی کند.

خبرهای دیگر

دیدار سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان با وزیر امور خارجه

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران

رفع فیلترینگ و گشایش در فضای مجازی ایران

سید محمد موحد، نایب رئیس کمیسیون اصل نود

احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در حال تشریح وضعیت قانون عفاف و حجاب

احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00