سرویس خبری ایران من: در شرایطی که استان اصفهان با چالشهای متعددی در حوزه آب و زیرساختها روبروست، نشست مهمی با حضور محمدرضا عارف و مجمع نمایندگان این استان برگزار شد. در این نشست، راهکارهای عملی برای مدیریت منابع آب، احیای زایندهرود و توسعه زیرساختهای استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اهمیت این نشست در ارائه راهحلهای کاربردی برای مسائل حیاتی استان و تعیین مسیر آینده توسعه اصفهان است.
بحران آب و راهکارهای مدیریت منابع آبی
به گزارش ایران من، محمدرضا عارف در نشستی با مجمع نمایندگان استان اصفهان، با بیان اینکه طرحهای انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی برای حل مشکلات آب شرب، بهداشتی و کشاورزی منطقه مرکزی کشور با جدیت دنبال میشود، تصریح کرد: در کنار همه این اقدامات سختافزاری، فرهنگ سازی و اعتماد مردم به حاکمیت برای مدیریت مصرف آب مهمترین راهکار در حل مسئله آب است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: کشورهای پرآب دنیا به مانند آلمان سرانه مصرف آب ۱۴۰ لیتر در روز دارند اما در ایران این رقم به ۲۷۰ لیتر در روز میرسد. البته با توجه به گزارش های واصله که نشان می دهد استان اصفهان سرانه مصرف آب، ۱۶۰ لیتر در روز است و این میزان مصرف میتواند الگویی خوب برای سایر مناطق باشد.
احیای زایندهرود و توسعه زیرساختهای استان
عارف با تاکید بر ضرورت اجرای برنامههای احیای زاینده رود و بررسی پیشنهاد تشکیل ستاد احیای زاینده رود در دولت خاطرنشان کرد: احیای زاینده رود می تواند به امیدآفرینی و نشاط مردم استان و همچنین افزایش سرمایه اجتماعی کمک شایان توجهی کند که با برگزاری جلسه ای با حضور وزاری مرتبط و نمایندگان استان اصفهان برنامه های احیای زایندهرود بررسی و تصمیم گیری می شود.
وی اظهار داشت: برخی طرحهای بزرگ صنعتی بدون توجه به مباحث آمایش سرزمینی در فلات مرکزی ایران احداث شد و این در حالی است که صنایع آب بر باید در مجاورت دریاها و مناطق با منابع آبی فراوان ایجاد میشد که این بخشینگری در گذشته به بحران آب در مناطق مرکزی منجر شد.
برنامههای توسعه و مدیریت استان
عارف همچنین با اشاره به فرآیند انتخاب استانداران گفت: دولت تلاش کرد انتخاب استانداران با دقت صورت گیرد تا شعار وفاق ملی در کشور محقق شود و به همین دلیل انتخاب استانداران پروسه زمان بری را طی کرد و انتظار است الگوی وفاق با رویکرد شایسته سالاری در استانها دنبال شود.
معاون اول رئیس جمهور در خصوص راهاندازی قطار سریع السیر تهران ـ اصفهان خاطرنشان کرد: با کمک اعتبارات دولتی و تامین ضمانتنامههای لازم تصمیمات و اقدامات لازم اتخاذ شده است و امیدواریم این خط ریلی به زودی آغاز بکار کند.
عارف با اشاره به تلاشهای صورت گرفته بویژه از سوی بخش خصوصی در راهاندازی فاز دوم نیروگاه سیکل ترکیبی و نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه برای تامین برق مورد نیاز این استان افزود: دولت برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی برنامه های گسترده ای دارد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به دغدغه یکی از نمایندگان استان اصفهان در خصوص حل بحرانهای پیش روی کشور تصریح کرد: باید با تکیه بر توان دانشگاهی و علمی از روند بحران زایی در کشور جلوگیری کنیم.
دغدغههای نمایندگان و راهکارهای پیشنهادی
در این نشست رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان با قدردانی از عارف برای قبول درخواست نمایندگان استان اصفهان برای تشکیل این نشست، گفت: مهمترین خواسته نمایندگان و مردم استان اصفهان حل مشکلات آب شرب، بهداشتی و کشاورزی و همچنین احیای زاینده رود است.
همچنین مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان نیز در این نشست اظهار داشت: احیای زاینده رود و حل مشکلات آب شرب و بهداشتی و همچنین راه اندازی قطار سریع السیر تهران ـ اصفهان از مهمترین دغدغههای مردم این استان است که امیدواریم با همکاری و انسجام بوجود آمده بین نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی و استانداری در یک فضای بسیار خوب حل شود.
در این جلسه که نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی، استاندار اصفهان، معاون امور مجلس رئیس جمهور و مدیران استانی و محلی حضور داشتند، نمایندگان این استان به تشریح مشکلات و دغدغههای خود در زمینههای احیای زاینده رود، حل مشکل آب استان، راه اندازی قطار سریع السیر تهران ـ اصفهان، نظارت بر قیمت آب شیرین، افزایش سرانه آموزشی و بهداشتی این استان، تکمیل طرح انتقال آب دریای عمان به فلات مرکزی، تکمیل طرحهای آزادراهی و بین شهری و معادن سنگ در این استان و آسیبهای اجتماعی و محیط زیستی این معادن پرداختند.