سرویس خبری ایران من:در دنیای امروز که دسترسی به اینترنت پرسرعت به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل شده است، استفاده از فناوریهای نوین ارتباطی روز به روز گسترش مییابد. اینترنت ماهوارهای استارلینک، به عنوان یکی از پیشرفتهترین راهکارهای دسترسی به اینترنت پرسرعت، علیرغم محدودیتها و موانع قانونی، در ایران نیز مورد توجه قرار گرفته است. گزارش اخیر مجله معتبر فوربز، تصویری جامع از وضعیت استفاده از این سرویس در ایران ارائه میدهد که در ادامه به بررسی جزئیات آن میپردازیم.
گسترش استفاده از استارلینک در ایران
سال جاری، شاهد انتشار ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی بودهایم که استفاده از سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران را نشان میدادند. حالا نشریه فوربز در گزارش جدیدی درباره این وضعیت مدعی شده حدود ۲۰ هزار نفر در کشور به اینترنت پرسرعت استارلینک دسترسی دارند.
وضعیت قانونی و محدودیتهای استارلینک
همانطور که احتمالاً میدانید، سرویس اینترنت ماهوارهای شرکت اسپیس ایکس در ایران پشتیبانی نمیشود و استفاده از آن ممنوع است اما میزان استفاده از این سرویس در ۲ سال گذشته و از زمانی که «ایلان ماسک»، بنیانگذار اسپیس ایکس، اولین بار آن را فعال کرد، افزایش یافته است.
بازار سیاه و قیمتگذاری
در ایران نیز بازار سیاه دیشهای استارلینک به راه افتاده است و اکنون فوربز در گزارش خود ادعا میکند حدود ۲۰ هزار کاربر در ایران به آن دسترسی دارند. همچنین در این گزارش به قیمت فوقالعاده بالای فروش دیش و سرویسهای استارلینک برای ایرانیها اشاره شده است.
هزینه گزاف استفاده از استارلینک در ایران به گفته فوربز، پایانههای استارلینک که در آمریکا ۲۵۰ دلار قیمت دارند، در ایران با قیمتی بین ۷۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار فروخته میشوند.
همچنین برای استفاده از سرویس استارلینک باید هزینه ماهانه ۷۰ دلاری پرداخت کرد که بهدلیل تحریم بانکهای ایرانی، کاربران داخل کشور برای پرداخت این هزینه باید از رمزارزها و شیوههای جایگزین استفاده کنند.
علاوهبراین، فوربز میگوید کاربران ایرانی برای فعالکردن سرویس خود در کشور که با مکان رسمی عرضه ترمینال استارلینک متفاوت است، ۲۰۰ دلار هزینه اضافه پرداخت میکنند.
فوربز همچنین با چندین کاربر استارلینک در ایران صحبت کرده؛ آنها سرعت اینترنت بیشتر برای برقراری تماسهای ویدیویی، انجام بازیها و دسترسی نامحدود به شبکههای اجتماعی را بخشی از دلایل خرید خود یاد کردهاند.