صفحه اصلی / بین الملل / هشدار متخصصان درباره پیامدهای فاجعه‌بار خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت

دولت ایالات متحده آمریکا

هشدار متخصصان درباره پیامدهای فاجعه‌بار خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت

احتمال خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت با واکنش‌های گسترده روبرو شده است. این کشور که ۱۶ درصد بودجه سازمان را تأمین می‌کند، با خروج خود می‌تواند چالش‌های جدی در مقابله با بحران‌های بهداشتی ایجاد کند.
ساختمان مقر سازمان جهانی بهداشت و پرچم آمریکا

سرویس  خبری ایران من: احتمال خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت، نگرانی‌های جدی را در میان کارشناسان و متخصصان حوزه سلامت برانگیخته است. این اقدام که می‌تواند بزرگترین منبع مالی این سازمان را حذف کند، در شرایطی مطرح می‌شود که آمریکا پیش‌تر نیز در دوره ترامپ تلاش ناموفقی برای خروج از این نهاد داشته است. کارشناسان هشدار می‌دهند که این تصمیم می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری برای سلامت جهانی داشته و توان مقابله با بحران‌های بهداشتی را به شدت کاهش دهد.

 

هشدار کارشناسان درباره پیامدهای خروج آمریکا

 

گروهی از کارشناسان با اعلام این خبر، نسبت به آنچه که پیامدهای «فاجعه بار» این تلاش بر روی سلامت جهانی خوانده، هشدار داده و گفتند: این اقدام، بزرگترین منبع بودجه سازمان جهانی بهداشت را از بین برده و بر توان آن برای واکنش به بحران‌های بهداشت عمومی مانند همه گیری ویروس کرونا اثر می گذارد.

 

لارنس گوستین استاد بهداشت جهانی در «دانشگاه جورج تاون» با فاجعه بار توصیف کردن این تصمیم در نخستین روز از آغاز به کار دولت ترامپ، گفت: نبود آمریکا خلأ بزرگی در تامین مالی و رهبری بهداشت جهانی ایجاد می کند. من کشور دیگری را نمی شناسم که بتواند این شکاف را پر کند.

 

دیدگاه متخصصان درباره اهمیت همکاری جهانی

 

آشیش جا هماهنگ‌کننده پیشین تیم جو بایدن در زمان همه گیری کووید-۱۹ و رئیس دانشکده بهداشت عمومی «دانشگاه براون» نیز گفت که نهادهایی مانند سازمان جهانی بهداشت، کلید همکاری جهانی در توسعه و توزیع واکسن و همچنین سایر درمان‌ها در مواقع اضطراری بهداشتی هستند. بنابراین اگر آمریکا بخشی از این نهاد نباشد، در همه گیری بعدی، برای واکنش آمادگی نخواهد داشت.

 

فایننشال تایمز یادآوری کرده است آمریکا بزرگترین اهداکننده مالی سازمان جهانی بهداشت است و نزدیک به ۱۶ درصد از بودجه آن را در سال ۲۰۲۲-۲۰۲۳ تامین کرد. تنش در روابط آمریکا و سازمان جهانی بهداشت پس از آن آغاز شد که ترامپ، رابرت اف کندی، یکی از چهره های شاخص ضدواکسن را به عنوان وزیر بهداشت کابینه خود معرفی کرد.

 

سابقه تنش میان آمریکا و سازمان جهانی بهداشت

 

این نخستین بار نیست که زمزمه ها بر سر خروج آمریکا از این نهاد جهانی مطرح می شود. ترامپ در سال ۲۰۲۰ و با گسترش همه گیری کووید-۱۹ نیز روند خروج از سازمان جهانی بهداشت را آغاز و این نهاد را متهم کرد که تحت سیطره چین قرار دارد. اما این روند هرگز به پایان نرسید و بایدن رئیس‌جمهوری بعدی در نخستین روز از آغاز به کار دولتش در سال ۲۰۲۱، روابط با آن را از سر گرفت.

 

واکنش‌ها و چشم‌انداز آینده

 

گوستین در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: چنانچه آمریکا از سازمان جهانی بهداشت خارج شود، بعید است کشورهای اروپایی کمک‌های مالی خود را افزایش دهند و چین هم احتمالا نفوذ خود را بر آن افزایش خواهد داد.

 

از سوی دیگر، تدروس ادهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در ماه جاری، نهاد متبوعش را یک «سازمان منحصر به فرد» توصیف و نسبت به شراکت با سیاستگذاران آمریکا ابراز امیدواری کرد. وی افزود: من معتقدم رهبران آمریکا می‌دانند که ایالات متحده نمی تواند امن باشد مگر آنکه سایر مناطق جهان در امنیت باشند.

خبرهای دیگر

نتانیاهو در حال سخنرانی درباره تحولات خاورمیانه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار می‌دهد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا

نشست گروه‌های مقاومت فلسطینی در قاهره برای مذاکرات آتش‌بس

بنی گانتس، رهبر حزب اردوگاه اصلی

جورجیا ملونی در کنفرانس مطبوعاتی نشست سران اتحادیه اروپا در فنلاند

جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00