سرویس خبری یران من: کنفرانس بینالمللی آموزش دختران در جوامع اسلامی که در اسلامآباد پاکستان برگزار شد، به یکی از مهمترین چالشهای جهان اسلام پرداخت. در این نشست که با حضور چهرههای شاخص بینالمللی از جمله ملاله یوسفزی، برنده جایزه نوبل صلح همراه بود، موضوع محرومیت دختران از تحصیل در کشورهای مختلف و راهکارهای مقابله با این معضل مورد بررسی قرار گرفت. محور اصلی مباحث، وضعیت نگرانکننده آموزش دختران در افغانستان تحت حاکمیت طالبان و همچنین شرایط بحرانی در پاکستان و غزه بود.
انتقاد شدید ملاله از اقدامات طالبان علیه آموزش دختران
به گزارش ایران من، تلویزیون ملی پاکستان؛ ملاله یوسف زی ۲۷ ساله به عنوان سخنران کنفرانس بین المللی آموزش دختران در جوامع اسلامی به میزبانی دولت پاکستان در شهر اسلامآباد اقدامات طالبان افغانستان علیه آموزش دختران و پایمالی حقوق زنان را به شدت محکوم کرد.
وی اظهار داشت که رفتار طالبان شایسته دختران و زنان افغانستان نیست و به نظر می رسد طالبان هیچ احترامی برای این قشر آسیب پذیر قائل نیست.
درخواست عدم مشروعیتبخشی به حکومت طالبان
ملاله یوسف زی از حاکمان کشورهای اسلامی خواست تا اقدامی برای مشروعیت بخشی به حکومت طالبان در افغانستان انجام ندهند.
وضعیت بحرانی آموزش دختران در پاکستان و غزه
برنده جایزه نوبل با اشاره به محروم بودن بیش از ۱۲ میلیون دختر در پاکستان از رفتن به مدارس افزود: حملات اسرائیل در غزه نیز به نابودی همه مدارس و دیگر زیرساخت های آموزشی منجر شده و به نظر می رسد دختران فلسطینی در این وضعیت امیدی به آینده خود ندارند.
وی تاکید کرد: اهداف برگزاری این کنفرانس بدون دادخواهی برای آموزش دختران در افغانستان ناقص است و ما از طالبان می خواهیم که به قوانین تحمیلی و خودخواهانه خود علیه زنان و دختران پایان دهند.
سید یوسف رضا گیلانی رئیس مجلس سنای پاکستان نیز به عنوان سخنرانی اصلی نشست پایانی کنفرانس آموزش دختران در جوامع اسلامی با اشاره تلویحی به رویکرد طالبان در افغانستان از تشدید قوانین علیه آموزش آزاد و آسان برای دختران انتقاد کرد.