سرویس خبری ایران من: تنشهای مهاجرتی بین مکزیک و ایالات متحده با فرمان اجرایی جدید ترامپ برای اخراج مهاجران غیرقانونی وارد مرحله تازهای شده است. در حالی که دولت آمریکا سیاستهای سختگیرانهای را در پیش گرفته، مقامات مکزیکی با تأکید بر نقش حیاتی مهاجران در اقتصاد آمریکا، برنامههای حمایتی گستردهای را برای شهروندان خود تدارک دیدهاند.
واکنش رئیسجمهور مکزیک به سیاستهای مهاجرتی آمریکا
به گزارش ایران من از خبرگزاری افه، «کلائودیا شینباوم» رئیسجمهوری مکزیک در جریان مراسمی که در ایالت «اوآکساکا» (Oaxaca) در جنوب این کشور برگزار شد، گفت: اجازه دهید به وضوح و با صدای بلند شنیده شود؛ زنان و مردان مکزیکی هستند که از اقتصاد آمریکا حفاظت میکنند. اگر کارگران مکزیکی که برای کمک به آنجا میروند، نبودند، ایالات متحده آن چیزی که هست، نمیشد.
شینباوم همچنین اطمینان داد که اگر مکزیکیهایی وجود داشته باشند که باید بازگردند، «با آغوش باز پذیرفته خواهند شد».
فرمان اجرایی ترامپ علیه مهاجران
«دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا فرمان اجرایی را امضا کرده است که به موجب آن، ورود مهاجران غیرقانونی به آمریکا به اتهام مشارکت در یک «تهاجم» ادعایی علیه این کشور لغو میشود.
کاخ سفید تایید کرد که ترامپ طبق «قانون مهاجرت و تابعیت» این اختیار را دارد که این اقدام را اجرایی کرده و دستور اخراج فوری مهاجران غیر قانونی را صادر کند.
این تصمیم یک روز پس از روی کار آمدن ترامپ گرفته شد و به منزله اقدامی در جهت تحقق وعده انتخاباتی این ساکن جدید کاخ سفید مبنی بر اجرای بزرگترین کارزار اخراج مهاجران در تاریخ آمریکا بود.
اقدامات حمایتی دولت مکزیک
در واکنش به رویکرد ترامپ، دولت مکزیک بارها بر تعهد خود به صیانت از مکزیکیهای ساکن آمریکا از طریق کنسولگریها تاکید کرده است.
دولت مکزیک هفته گذشته از اجرای یک عملیات بزرگ با عنوان «مکزیک شما را در آغوش میگیرد» (México te abraza) خبر داد که از طریق آن، ۹ مرکز مراقبت از مهاجران در مرز شمالی ایجاد خواهد شد تا مکزیکیهای اخراج شده در آنجا مستقر شده و خدمات اجتماعی و مراقبتهای پزشکی و بهداشتی دریافت کنند.
در چارچوب این طرح همچنین به مهاجران خارجی کمک خواهد شد تا به کشورهای مبدا خود بازگردند.
اخراج دسته جمعی وعده داده شده توسط ترامپ باعث نگرانیهایی در مکزیک شده است، چرا که مکزیکیها حدود نیمی از ۱۱ میلیون مهاجر غیرقانونی در ایالات متحده را تشکیل میدهند و وجوه ارسالی آنها معادل ۴ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است که در سال ۲۰۲۴ به رکورد تخمینی ۶۵ میلیارد دلار رسید.