سرویس خبری ایران من: در شرایطی که اقتصاد کشور با چالشهای متعددی روبرو است، سخنگوی دولت در گفتگویی تفصیلی به تشریح مواضع و سیاستهای دولت در حوزههای مختلف پرداخته است. این گفتگو که محورهای مهمی همچون نوسانات بازار ارز، پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی و طرح کالابرگ الکترونیکی را در بر میگیرد، نشاندهنده رویکرد دولت در مواجهه با مسائل اقتصادی و راهکارهای پیشنهادی برای بهبود شرایط است.
دیدگاه دولت درباره کنوانسیونهای بینالمللی و FATF
به گزارش ایران من، سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که تأکیدات مکرر دولت در پیوستن به کنوانسیونهای CFT و پالرمو برآیند چه کار کارشناسی در این رابطه است، اظهار کرد: یکی از شعارهای این دولت کار کارشناسی بوده و قاعدتاً تمام اقداماتی که در دولت صورت میگیرد؛ در راستای بهبود اموری است که در دستور کار است، به طور مثال اگر بخش خصوصی نتواند مراودات مالی با آن قسمت داشته باشد و اگر بانکهای ما دچار مسئله شوند، با توجه به اینکه سیستم نقل و انتقال پول در دنیا چمدانی نیست و تحت نظام بانکداری مدرن است؛ لذا تمام اقداماتی که دولت در رابطه با FATF و دو لایحه پالرمو و CFT که در دستور کار دارد، این است که بانکهای ما پولشویی نمیکنند و ما به تروریسم کمک نمیکنیم.
وی در همین رابطه ادامه داد: مانند همه قوانین و مقررات کشور، فقط دولت به تنهایی کار را پیش نمیبرد، طبیعتاً دولت به عنوان قوه مجریه پیشنهادات خود را ارائه میدهد و سایر نهادها از مجمع تشخیص گرفته تا شورای نگهبان و همچنین از سوی مقام معظم رهبری، هر جایی که نیاز باشد نظر خود را ارائه میدهند.
برنامههای حمایتی دولت و طرح کالابرگ الکترونیکی
سخنگوی دولت در رابطه با تأمین بودجه کسری ۴۰ درصدی شارژ کالابرگها تا پایان سال گفت: سازمان برنامه و بودجه متولی اصلی است که بنا هست برنامهها را با بودجههای مصوب تنظیم کند، با پیشنهادهایی که در شورای هماهنگی اقتصادی آمده ۱۵ هزار میلیارد تومان را برای شارژ کالابرگها در نظر گرفتهاند که پیشنهاد میکنم از رئیس سازمان برنامه و بودجه بپرسید که محل دقیق این تأمین مالی از کجاست. من معمولاً به امور جزئی دستگاهها ورود نمیکنم و میدانم که ۱۵ همت برای کالا برگها در نظر گرفته شده که تا پایان سال در دو نوبت عملیاتی میشود.
تحلیل نوسانات بازار ارز و طلا
سخنگوی دولت در رابطه با سخنان وزیر اقتصاد که گفته بود ما طلا زیاد آوردهایم، به این پرسش که دولت چقدر منابع از محل فروش سکه و طلا کسب کرده است، پاسخ گفت: پاسخ به این پرسشها را با هماهنگی دستگاههای مربوطه ارائه میدهم، بسیار این سوال را میپرسند که آیا در افزایش قیمتهای سکه، طلا و ارز دولت منتفع میشود؟ پاسخی که واقعاً به آن باور دارم و در دولت مشاهده میکنم این است که اتفاقاً بیشترین ضرر را دولت از این جریان میبیند.
راهکارهای ایجاد ثبات در بازار و اهمیت اعتماد عمومی
مهاجرانی با تاکید بر اینکه مردم در هر جا احساس امنیت بکنند در نوسانات قیمت کمتر دچار چنین تنشهایی خواهیم بود، عنوان کرد: در وقایعی نظیر وعده صادق ۲، کاملاً این موضوع مشخص بود که امور در دست است و اتفاقی نیفتاده و شاهد جهش قیمت نبودیم و حتی شاخص بورس مثبت شد. این نشان از این دارد که به هر میزان بتوانیم بیشتر با مردم گفتگو کنیم و بیشتر با رفتار اعتماد ایجاد کنیم، طبیعتاً میتوانیم بازار را بهتر مدیریت کنیم.
وی با اشاره به سخن یکی از اقتصاددانان برنده جایزه نوبل که گفته بود اگر میخواهید اقتصاد را درست کنید اجتماع را درست کنید، ادامه داد: اقتصاد و اجتماع به هم ربط دارند. به همین خاطر هست که شعار رئیس جمهور وفاق است. این مبنی بر آن است که با هم دعوا نکنیم و مشکلاتمان را در داخل حل بکنیم که بهترین راهکار برای حل مشکلات است.